ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Πριγκιπικές τιμές για τον Μαέστρο Γιάννη Χατζηλοΐζο και την Ντίβα Κριστίν Οπολαΐς στη Βασιλική Σουίτα της Μεγάλης Βρετανίας!

Εκδήλωση υψηλών τιμών και συμβολισμών πραγματοποιήθηκε στη Βασιλική Σουίτα της Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία με οικοδεσπότη τον Μαέστρο Γιάννη Χατζηλοΐζου, Ιδρυτικό Πρόεδρο, Μουσικό & Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Φιλαρμονικής Αθηνών και Πρόεδρο της Κυπριακής Μουσικής Ακαδημίας. Τιμώμενο πρόσωπο η στενή συνεργάτης του Μαέστρου και παγκόσμια Ντίβα της Όπερας, Υψίφωνος Κριστίν Οπολάις.

Από τις αρχές του περασμένου φθινοπώρου και όταν η Κριστίν  Οπολάις εμφανίστηκε στην παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ως «Μαντάμα Μπατερφλάι» στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, οι επαγγελματικές σχέσεις των δύο κορυφαίων καλλιτεχνών ξεκίνησαν ένα δυναμικό κρεσέντο και ατσελεράντο.

Ο Γιώργος Παπαγιαννόπουλος CEO της EuroProtection Brokers S.A. στρατηγικού συνεργάτη της Φιλαρμονικής Αθηνών, και ο Πρόεδρος αυτής Μαέστρος Γιάννης Χατζηλοΐζου τιμούν την Υψίφωνο Kristine Opolais ως το πρώτο «Επίτιμο Μέλος» της «ΦΑ».

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Μουσικής Ακαδημίας Μαέστρος Γιάννης Χατζηλοΐζου ανακυρήσει την Υψίφωνο Kristine Opolais «Επίτιμη Διδάκτωρα».

Με πρωτοβουλία και διοργάνωση της Φιλαρμονικής Αθηνών και της Κυπριακής Μουσικής Ακαδημίας έλαβε χώρα στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας στις 10 Απριλίου 2021, ρεσιτάλ μεταξύ του Μαέστρου και της κ. Οπολάις, υπό την αιγίδα της ΑΕ της Πρώτης Κυρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας κας Άντρης Αναστασιάδη.

Ο Μαέστρος Γιάννης Χατζηλοΐζου, η κα Μαρίνα Γιαβρόγλου Πρόεδρος της Soya Mills International, η Υψίφωνος Kristine Opolais, και ο κ. Γιώργος Παπαγιαννόπουλος CEO της EuroProtection Brokers S.A.

Οι χημεία, το χάρισμα, και το κορυφαίο επαγγελματικό επίπεδο των δύο καλλιτεχνών μάγεψαν, δημιουργώντας ένα δυναμικό και υπέρλαμπρο ντουέτο.

Ο κ. Γιώργος Παπαγιαννόπουλος CEO της EuroProtection Brokers S.A. και ο Καλλιτέχνης Philip Tsiaras.

Μερικές μέρες μετά την πρώτη τους κοινή τους κοινή εμφάνιση επί σκηνής, ο «Σύλλογος Θυάτειρα» και ο Πρόεδρος του κ. Γιώργος Παπαγιαννόπουλος φιλοξένησαν τους δύο κορυφαίους σταρ στην Αθήνα σε ένα μαγνητοσκοπημένο ρεσιτάλ μέσα από το Μουσείο Ακροπόλεως και με φόντο τον Παρθενώνα, με σκοπό την παγκόσμια προβολή της Ελλάδας και του Πολιτισμού της μέσω των δύο αυτών διεθνούς εμβέλειας προσωπικοτήτων.

Ο Μαέστρος Γιάννης Χατζηλοΐζου συστήνει τους κυρίους Ισίδωρο Κούβελο και Γιώργο Παπαγιαννόπουλο.

Χατζηλοΐζου και Οπολάις προσδίδουν μια βασιλική αίγλη και συνάμα μια χολιγουντιανή αίσθηση στο Αθηναϊκό brand, κάτι που έγινε ιδιαίτερα εμφανές στην εκδήλωση που χοροστάτησε ο Μαέστρος στη Βασιλική Σουίτα του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία.

Η Υψίφωνος Kristine Opolais και ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Ισίδωρος Κούβελος.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον Μαέστρο να δίνει πληροφορίες ως προς την ετυμολογική έννοια της Μουσικής, όπως και τη φιλοσοφική, επιστημονική, και πρακτική χρήση της προς την καλυτέρευση του ανθρώπινου πνεύματος και της διεθνούς κοινωνίας.

Ο Μαέστρος Γιάννης Χατζηλοΐζου, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης και η σύζυγος του Δήμητρα, η Υψίφωνος Kristine Opolais, και ο κ. Γιώργος Παπαγιαννόπουλος CEO της EuroProtection Brokers S.A.

Η άριστη χρήση της Ελληνικής και Αγγλικής γλώσσας, οι γνώσεις και το αποστολικό του χάρισμα, όπως και το εκτόπισμα της προσωπικότητας και φυσικής παρουσίας του Μαέστρου Γιάννη Χατζηλοΐζου, έδωσαν στους υψηλούς και εκλεκτούς καλεσμένους την ευκαιρία όπως επίσης μάθουν σημαντικές πληροφορίες για το ιστορικό της Κυπριακής Μουσικής Ακαδημίας από το Λονδίνο στην Κύπρο και όλη την Ευρώπη, όπως και για την ίδρυση της «ΦΑ» στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών κατά τη διάρκεια της κοίμησης του αείμνηστου μέντορα και φίλου του κ. Χατζηλοΐζου, Μαέστρου & Συνθέτη Θεόδωρου Αντωνίου, και την πορεία της «ΦΑ» από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης, και προς το παγκόσμιο.

Ο Μαέστρος Γιάννης Χατζηλοΐζου, ο οικονομολόγος κ. Ηλίας Τρίγκας, η Υψίφωνος Kristine Opolais, και ο επιχειρηματίας κ. Κώστας Βελάνης.

Ο Μαέστρος Γιάννης Χατζηλοΐζου, η Υψίφωνος Kristine Opolais, και ο Καλλιτνέχνης Philip Tsiaras.

Χατζηλοΐζου και Οπολάις επιφύλασσαν μία μοναδική έκπληξη για τους παρευρισκομένους. Ο Μαέστρος ξεκινά την εισαγωγή από την άρια Io son l’umile ancella από την όπερα Adriana Lecouvreur του Francesco Cilea, και μερικά μέτρα αργότερα η κ. Οπολάις ξεκινά το ταξίδι. Ακολουθεί η άρια Vissi d’Arte από την Tosca του Giacomo Puccini, με την ονειρική μικρή αυτή μα και τεράστια παράσταση να κλείνει με το Summertime από την όπερα Porgy & Bess του George Gershwin.

Ο κ. Μόσχος Καντής της MOSKAN Aviation Brokering Ltd, η κα Κάτια Αβραμίδου Νομική Σύμβουλος της Aegean Airlines, η Υψίφωνος Kristine Opolais, ο κ. Ģirts Jaunzems Αναπληρωτής Αρχηγός Αποστολής της Πρεσβείας της Λετονίας στην Αθήνα, και ο Μαέστρος Γιάννης Χατζηλοΐζου.

Ακολούθησε δείπνο προς όλους τους εκλεκτούς καλεσμένους στο Roof Garden του ξενοδοχείου, ευγενής προσφορά της «ΦΑ».

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!