ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Praxis of Progress στον Επιβατικό Σταθμό στο παλιό Λιμάνι της Μυκόνου

Η πράξη είναι η πλατύτερη θύρα της λύτρωσης.

Αυτή μονάχα μπορεί να δώσει απόκριση στα ερωτήματα της καρδιάς’’.

Νίκος Καζαντζάκης

Praxis of Progress είναι ο τίτλος της έκθεσης του εικαστικού Βασίλη Καβουρίδη, που θα παρουσιασθεί στον Επιβατικό Σταθμό στο παλιό Λιμάνι της Μυκόνου από 17 Αυγούστου μέχρι και 17 Σεπτεμβρίου 2017. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 22 Αυγούστου 2017.

Εμπνευσμένος από την Ασκητική του Καζαντζάκη, ένα έργο που φωτίζει την εναγώνια προσπάθεια του ανθρώπου να βρει το  νόημα της ύπαρξής του και να το ερμηνεύσει,  ο εικαστικός Βασίλης Καβουρίδης δημιουργεί ένα τελετουργικό δρώμενο μέσω μιας καλλιτεχνικής πράξης – με σπουδαίες  εικαστικές κατασκευές, όπου οι σκιές, το αντικείμενο και η εικόνα αρχίζουν να διαπραγματεύονται τα μεταξύ τους όρια σε μια σπουδή της υπόθεσης για το άγνωστο -επιχειρώντας να μεταφέρει τη σκέψη και το λόγο του Καζαντζάκη στο σημερινό θεατή προσφέροντας ένα μοναδικό  ταξίδι που στόχο του έχει την  δημιουργία  ενός “διάλογου” με τον ίδιο μας τον εαυτό.
Η έκθεση – η οποία πραγματοποιείται από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Περιβάλλοντος Παιδείας και Ανάπτυξης Μυκόνου σε συνεργασία με την design art concerts– αποτελεί μια αφήγηση από το άχωρο, άχρονο και αφηρημένο χάος προς την απτή πραγματικότητα και επιχειρεί να δώσει μία δική της εκδοχή για το πώς μπορούμε να συμφιλιωθούμε με την πραγματικότητα αλλά και να απελευθερωθούμε τελικά από αυτήν.
Μια προτροπή για μία βαθύτερη αναζήτηση του κόσμου μέσα μας, της ψυχής, αλλά και της  ζωής μας, στη “λιγόστιγμη” πορεία μας.

Επιμέλεια έκθεσης: design art concepts
It’s good to know: Με έδρα το Μαϊάμι των ΗΠΑ η  d | a | c  έχει ως βασικό της στόχο την σύμπραξη των Ελλήνων καλλιτεχνών του εξωτερικού με τους Έλληνες καλλιτέχνες του Ελλαδικού χώρου μέσα από κοινές δράσεις  δίνοντας διαρκώς την δυνατότητα προβολής του Ελληνισμού και εκτός των συνόρων της χώρας μας.
design art concepts | Praxis of Progress | Επιβατικός Σταθμός Παλιό Λιμάνι Μυκόνου |
1800 N. Bayshore Dr. Miami Fl 33132 U.S.A

error: Content is protected !!