ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Most Powerful Women 2017!

Η Σοφία Κουνενάκη- Εφραίμογλου, Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και Επικεφαλής του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος είναι στη λίστα που καταρτίζεται για τρίτη φορά στην Ελλάδα από το περιοδικό Fortune με τις 30 πιο ισχυρές γυναίκες στο χώρο των επιχειρήσεων. Φέτος, ο πολιτισμός είχε την τιμητική του με γυναίκες που αφήνουν ένα ισχυρό αποτύπωμα στη διεύθυνση μεγάλων πολιτιστικών οργανισμών.
Με αφορμή την έκδοση του Fortune Απριλίου και τη λίστα Most Powerful Women 2017, πραγματοποιήθηκε discussion panel, υπό τον συντονισμό της Βrand Μanager του Fortune Αναστασίας Παρετζόγλου, στην οποία η Σοφία Κουνενάκη – Εφραίμογλου μαζί με τις υπόλοιπες συνομιλήτριες -τη Μαριάννα Πολιτοπούλου, Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο στην NN Hellas, την Αλεξάνδρα Κοκκίνη, Διευθύντρια Υπηρεσιών Πληροφορικής για τη Microsoft, και τη Ρεβέκκα Πιτσίκα, Πρόεδρο και CEO της People for Business- έδωσε τις δικές της απαντήσεις για το τι σημαίνει να είσαι γυναίκα επικεφαλής μιας επιχείρησης σε ένα ανδροκρατούμενο περιβάλλον και πώς μπορούν στην πράξη οι γυναίκες να έχουν την ίδια ανέλιξη στην ιεραρχία και την ίδια ανταμοιβή με τους άντρες.

Η Αναστασία Παρετζόγλου µε τις οµιλήτριες του πάνελ: Ρεβέκκα Πιτσίκα της People For Business, Σοφία Κουνενάκη-Εφραίµογλου του Ιδρύµατος Μείζονος Ελληνισµού, Μαριάννα Πολιτοπούλου της NN Hellas και Αλεξάνδρα Κοκκίνη της Microsoft

Η Σοφία Εφραίμογλου, γνωστή σήμερα μέσα από το έργο που υλοποιεί το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», και με μακρά πορεία στην διοίκηση επιχειρήσεων ανέλυσε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των γυναικών που βρίσκονται υψηλά στην ιεραρχία: «Αν έχεις φτάσει στην κορυφή τα προβλήματα δεν είναι ουσιαστικά διαφορετικά απ’ αυτά που αντιμετωπίζει ένας άνδρας Επικεφαλής: πρέπει να πείσεις με τα επιχειρήματα και οφείλεις να υλοποιήσεις αυτά που προτείνεις. Πρέπει να προσφέρεις όραμα (πράγμα κατά μία έννοια «μοναχικό») και πρέπει να λειτουργήσεις ομαδικά – ώστε όλοι να μοιραστούν το όραμα. Μόνο τότε υπάρχει η αποδοχή. Παραταύτα, όμως, εξακολουθεί να υπάρχει μία μορφή έμφυτης επιφύλαξης, για να μην πω δυσπιστίας, απέναντι στη γυναίκα – ηγέτη. Μία μορφή αταβισμού, που είναι ισχυρότερος στην Άπω και Μέση Ανατολή και στην Β. Αφρική απ’ ότι στα κράτη-μέλη του ΟΟΣΑ. Για τους λόγους αυτούς ακόμη και στη Δύση οι γυναίκες δεν έχουν την ίδια ανέλιξη στην ιεραρχία και την ίδια ανταμοιβή στην εργασία με τους άνδρες. Μία κλασική αναφορά-απόδειξη είναι ότι οι γυναίκες κατέχουν μόνο το 5% στους 500 διευθύνοντες συμβούλους του Fortune Top 500. Επιπρόσθετα, αν τα πράγματα δεν είναι έτσι τότε γιατί έχουμε την πληθώρα των οργανισμών, οργανώσεων και προγραμμάτων που αποσκοπούν ακριβώς στην εξασφάλιση ίσων ευκαιριών μεταξύ ανδρών και γυναικών; Πρακτικά, λοιπόν, αυτό σημαίνει ότι μία γυναίκα θα πρέπει κατά πάσα πιθανότητα να αφιερώσει περισσότερο χρόνο, να καταβάλει μεγαλύτερη προσπάθειας, να ασκήσει όλα τα μέσα της πειθούς προκειμένου να πετύχει τους στόχους τους –εταιρικούς και προσωπικούς.»

Η Ντέπη Τζιµέα του Oµίλου ΟΤΕ µε τον ∆ηµήτρη Εφραίµογλου του Ιδρύµατος Μείζονος Ελληνισµού και τη Νάσια Σακελλαρίου της Olive Media

To Πρυτανείο στον 2ο όροφο του Golden Hall

It’s good to know: Η Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου έχει διαδραματίσει ενεργό ρόλο στη διοίκηση εταιρειών που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Επικοινωνίας, του Εμπορίου, της Βιομηχανίας και του Portfolio Management ως Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος εταιρειών, ανάμεσα στις οποίες η εταιρεία τηλεπικοινωνιών Vivodi Telecom και η Fortius Finance ΑΧΕΠΕΥ, τις οποίες η ίδια ίδρυσε.

Είναι Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας ΑΡΔΗΤΤΟΣ Α.Ε. Παράλληλα, είναι μέλος στο Γενικό Συμβούλιο του ΣΕΒ και Μέλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών. Είναι Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Συμβουλίου Εταιρικής Διακυβέρνησης, μια κοινή πρωτοβουλία της ΕΧΑΕ και του ΣΕΒ. Στο ΕΒΕΑ είναι εκλεγμένο μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο και Υπεύθυνη για την Τουρκία στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων. Είναι, επίσης, Αντιπρόεδρος της εταιρείας «Τεχνόπολη–Ακρόπολις Α.Ε.» (Τεχνολογικό Πάρκο), Ταμίας στο Δ.Σ. του ΑLBA (Athens Laboratory of Business Administration) και μέλος στο Business Advisory Council του MBA International Program του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ακόμα, είναι Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής και Δημόσιας Διακυβέρνησης του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Αντιπρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδος-Λατινικής Αμερικής και Γενική Γραμματέας του Ελληνο-Ασιατικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου. Με γνήσιο ενδιαφέρον για τον ελληνικό πολιτισμό και ως Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού & Επικεφαλής του Κέντρου Πολιτισμού «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ», η κα Κουνενάκη-Εφραίμογλου διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Είναι επίσης μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος.

Είναι κάτοχος πανεπιστημιακών πτυχίων και μεταπτυχιακών τίτλων στη Φιλοσοφία, τη Ψυχολογία, τη Διοίκηση Επιχειρήσεων και τον Προγραμματισμό Η/Υ και μιλά αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά. Η κα Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου είναι παντρεμένη με τον κ. Δημήτρη Λ. Εφραίμογλου και είναι μητέρα τριών παιδιών.

error: Content is protected !!