ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Postcard from Spetses: Δείπνο σε αχόρταγη από τους ήχους της θάλασσας βεράντα!

Ακούμε τις καμπάνες και τους ψάλτες από την Ανάληψη και μας οδηγούν κατευθείαν στο όμορφο σπίτι της οικογένειας Μιχάλη Στασινόπουλου και Ελένης Κωνσταντινίδη, που δεσπόζει ακριβώς δίπλα στο ιερό της εκκλησίας. Οι φωνές και τα γέλια των καλεσμένων που έχουν ήδη φτάσει προσθέτουν τις δικές τους νότες χαράς και μπερδεύονται με τις χαρμόσυνες ψαλμοδίες, ενώ ο αέρας είναι πλημμυρισμένος από τα αρώματα από το αγιόκλημα, τους βασιλικούς και τα νυχτολούλουδα. Κάπου στο βάθος, ακούγεται ο ήχος από τα αμαξάκια και τις οπλές των αλόγων, καθώς μεταφέρουν άλλη μία παρέα στο σπίτι που μας έχει σήμερα προσκαλέσει για δείπνο στην αχόρταγη από τους ήχους της θάλασσας, τα φωτισμένα κατάρτια και τον γεμάτο αστέρια ουρανό, βεράντα. Δύο βεράντες σαν κρεμασμένες από μία αόρατη κλωστή από το ηλιοβασίλεμα του Αυγούστου, ακριβώς πάνω από το Παλιό Λιμάνι.

Στην μία παίρνουμε το cocktail μας, στην άλλη η Ελένη Κωνσταντινίδη έχει στρώσει την μοναδικής αισθητικής τραπεζαρία, για τους δώδεκα καλεσμένους της βραδιάς. Η Φαίη Μπαρμπαλιά έφερε το θρυλικό της “Μωσαϊκό” γλυκό που πάντα καταφέρνει να είναι εξαιρετικό δίχως ίχνος ζάχαρης, η Τίνα Φέτση προσθέτει κουμ κουάτ στο μπολ με τη μους σοκολάτας, η Μιμή Στεριώτη μας λέει άλλοτε γλυκόπικρες άλλοτε αστείες ιστορίες της “χρυσής νεολαίας” από τα αξημέρωτα βράδια τους στο Bikini, η Ειρήνη Δανελιάν και η Άντυ Τουρνικιώτη τσιμπολογούν κομψές μπουκιές από το συγκλονιστικό ceviche λαβράκι της οικοδέσποινας, όσο τα αγόρια τελειώνουν τα early evening Martinis για να περάσουν στο δροσερό ροζέ, επιλεγμένο από κάποιον αμπελώνα της Προβηγκίας.

Παιδιά επιστρέφουν από κάποια παραλία, άλλα ετοιμάζονται για τη νυχτερινή τους έξοδο, τώρα τα αρώματα από τις λεμονιές που πρωταγωνιστούν στο art de la table του τραπεζιού συναγωνίζονται αυτά από τους διπλανούς κήπους.

Με τα φιλιά που συνοδεύουν τις ευχές για καληνύχτα, ανανεώνουμε το ραντεβού μας την επόμενη ημέρα στον κόλπο της Ζωγεριάς ή απέναντι στα ανοιχτά της Βερβερόντας.


Βαθύς Αύγουστος, στις Σπέτσες πάντα…

error: Content is protected !!