ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Πορτραίτα Φιλελλήνων: Κονσέρτο στο Μουσείο Μπουμπουλίνας για έναν βαρύτονο, έναν πιανίστα και έναν αφηγητή!

Το 1821 πυροδότησε, εκτός από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, τον Φιλελληνισμό,  μια παγκόσμια κίνηση, υπέρ του αγώνα των Ελλήνων για δημιουργία ανεξάρτητου κράτους.
Ποιητές και συγγραφείς, όπως η Σαπφώ, ο Βύρων και ο Ουγκώ, ενέπνευσαν συνθέτες, όπως τους Γκουνώ, Βέμπερ και Φοσκαρίνα, να γράψουν ιστορικά τραγούδια, ρομάντζες και άριες που αφηγούνται τη θέληση, τον αγώνα και τη δόξα των Ελλήνων.
Με αυτό το υλικό οργανώνουν συναυλίες στα σαλόνια της Ευρώπης, δίνουν πληροφορίες για την κατάσταση στην επαναστατημένη Ελλάδα και κάνουν έρανο για τις ανάγκες των αγωνιστών, προκαλώντας την παγκόσμια κοινή γνώμη να ασχοληθεί με το θέμα της Ελλάδος.

Αν έχεις ήδη έρθει στις Σπέτσες για τους εορτασμούς της Αρμάτας που θα κορυφωθούν αυτό το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, το σημερινό Κονσέρτο στο Μουσείο Μπουμπουλίνας είναι η καλύτερη πρόταση που σε προσκαλεί το νησί, μία εκδήλωση αποτελεί μέρος του πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου Σπετσών για τα 200 χρόνια από την Ναυμαχία της Αρμάτας.

Με αφορμή τα διακόσια χρόνια Ελληνικής Ανεξαρτησίας, το κονσέρτο που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ, Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, στις 21.οο’ στο Μουσείο Μπουμπουλίνας, εστιάζει στην  απόδοση των μουσικών έργων από τον πιανίστα και τον βαρύτονο, και στην παράλληλη αφήγηση κειμένων (επιστολών, ποιημάτων, αφηγήσεων) των ίδιων των Φιλελλήνων.
Μια εκδήλωση για όλους αυτούς τους σπουδαίους φιλέλληνες  που αφιέρωσαν την πένα, την ψυχή και το ξίφος τους υπέρ του αγώνα ανεξαρτησίας των Ελλήνων.

Σύλληψη | Έρευνα | Ερμηνεία τραγουδιών: Νικόλας Καραγκιαούρης
Αφήγηση | Διαμόρφωση πρόβας: Μιλτιάδης Φιορεντζής
Μουσική συνοδεία στο πιάνο: Πάνος Λουμάκης
Έρευνα | Μεταφράσεις: Bernadette Coutsoumaris
Μουσικό υλικό: Γώργιος Κωνστάντζος

Η εκδήλωση αποτελεί μέρος του πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου Σπετσών για τα 200 χρόνια από την Ναυμαχία της Αρμάτας.

error: Content is protected !!