ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Playground Bay στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη!

H Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει τη νέα ατομική έκθεση του Φίλιππου Θεοδωρίδη με τίτλο “Playground Bay”, την νέα ενότητα έργων του στην οποία κυριαρχεί εκ νέου η φόρμα και το χρώμα. Όπως γράφει και ο ίδιος: «δημιουργώ ένα playground, μία πλατφόρμα που προσφέρεται για παιχνίδι και πειραματισμούς χωρίς περιορισμούς. Μεγάλες φόρμες, γιγαντιαίες σκιές, εισβάλουν στην επιφάνεια του καμβά και άλλοτε παραμένουν αυτούσιες άλλοτε αναμιγνύονται».
Έργα αφαιρετικά, με επιρροές από το design, τον μινιμαλισμό, με εμφανή διακοσμητικά στοιχεία και επιρροές από μουσικά ακούσματα, καταγράφουν σαν μια ολότητα την εκφραστική γλώσσα του καλλιτέχνη.

It’s good to know: Ο Φίλιππος Θεοδωρίδης γεννήθηκε στην Κύπρο. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο Λονδίνο (University of Surrey, Roehampton, 1999-2002) και συνέχισε στην Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα, στο εργαστήριο του Γιάννη Ψυχοπαίδη (2003-2008). Ως εικονογράφος έχει κερδίσει το κρατικό βραβείο εικονογράφησης λογοτεχνικού βιβλίου για παιδιά (Κώστας Πετρίδης, «Η μαθητευόμενη ψυχούλα και ο κακός λύκος», εκδ. Μικρόκυκλος), 2014 και το βραβείο ΕΒΓΕ, για την εικονογράφηση διαφήμισης (Bold Ogilvy & Mather), 2016. Έχει κάνει 5 ατομικές εκθέσεις (Αθήνα και Λευκωσία) κι έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η έκθεση “Playground Bay” είναι η πρώτη του ατομική έκθεση στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Εγκαίνια Πέμπτη 16 Μαΐου 2019, 8 μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης 16 Μαΐου – 8 Ιουνίου 2019
Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20

error: Content is protected !!