ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Plastic Free: Πώς μπορούμε να αλάξουμε συνήθειες και να ζούμε χωρίς πλαστικά μιας χρήσης!

To WWF Ελλάς, μετά από ειδική εκδήλωση που πραγματοποίησε για να ενημερώσει πως μπορούμε να διατηρήσουμε μια θάλασσα απαλλαγμένη από πλαστικά μίας χρήσης, παρουσιάζει μέσα από το Fay’s Control μερικές καθημερινές συμβουλές για να γίνουμε plastic free:

Χρησιμοποιήστε τσάντες πολλαπλών χρήσεων για τα ψώνια σας


Εκτός από μειωμένο οικολογικό αποτύπωμα, έχουν και άλλα πλεονεκτήματα σε σχέση με τις πλαστικές σακούλες του supermarket. Κατασκευασμένες από πανί, βαμβάκι, ψάθα ή άλλο ύφασμα, είναι πολύ πιο ανθεκτικές. Είναι οικονομικά συμφέρουσες αφού αντέχουν για πολύ καιρό και έτσι αποφεύγετε τη χρέωση για κάθε πλαστική σακούλα στο supermarket. Έχουν στυλ! Κυκλοφορούν σε πολλά χρώματα, σχέδια και υφάσματα και μπορείτε να διαλέξετε αυτή που σας ταιριάζει περισσότερο.

Πείτε «όχι» στα πλαστικά καλαμάκια


Ένα και μόνο πλαστικό καλαμάκι μπορεί να προκαλέσει σημαντική ζημιά στις θαλάσσιες χελώνες. Είναι από τους πιο συχνούς τύπους απορριμμάτων, δεν ανακυκλώνονται και προκαλούν μεγάληθαλάσσια ρύπανση. Για να μετριάσετε την υπερβολική χρήση τους αποφύγετε να τα χρησιμοποιείτε στο ποτό της βραδινής εξόδου ή στον κρύο καφέ σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καλαμάκια πολλαπλών χρήσεων που μετά τη χρήση τους δεν καταλήγουν στον κάδο των απορριμμάτων, αλλά πλένονται και χρησιμοποιούνται σε κάθε περίσταση. Κατασκευάζονται από οικολογικά, ανθεκτικά υλικά, όπως το μπαμπού!

Αντικαταστήστε τις πλαστικές οδοντόβουρτσες μεοικολογικές


Πώς μια υγιεινή καθημερινή συνήθεια, όπως το βούρτσισμα των δοντιών, μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον; Το 80% από τις πλαστικές οδοντόβουρτσες που παράγονται ετησίως σε όλο τον κόσμο δεν ανακυκλώνεται, καταλήγοντας σε χωματερές και ωκεανούς όπου παραμένει για εκατοντάδες χρόνια. Η λύση, φυσικά, δεν είναι να σταματήσουμε να βουρτσίζουμε τα δόντια μας…αλλά να αντικαταστήσουμε τις πλαστικές οδοντόβουρτσες με νέες βιοδιασπώμενες από οικολογικά υλικά, όπως το ξύλο ή το μπαμπού.

Μπορείτε επίσης να…


Χρησιμοποιείτε γυάλινα τάπερ για το φαγητό σας στο γραφείο αντί για πλαστικά.

Μην χρησιμοποιείτε πλαστικά πιάτα, μαχαίρια και πιρούνια μιας χρήσης. Πλύντε τα σκεύη που χρησιμοποιείτε μετά το φαγητό.

Αγοράζετε φρούτα, λαχανικά και λοιπά τρόφιμα χωρίς πλαστική συσκευασία. Κοινώς, προτιμήστε τα «χύμα» προϊόντα αντί για τα συσκευασμένα.

Χρησιμοποιείτε παγούρι για το νερό σας, αποφεύγοντας την αγορά πλαστικών μπουκαλιών με νερό αλλά και τη χρήση πλαστικού ποτηριού στον καφέ σας, έχοντας πάντα μαζί το δικό σας «coffee to go» ποτήρι. Μείνετε συντονισμένοι και σύντομα θα μπορείτε να αποκτήσετε το δικό σας WWF coffee to go.

Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε αναπτήρες, μπαλόνια, ξυραφάκια μιας χρήσης και προϊόντα απολέπισης.

Μπορείτε πάντα να στηρίξετε το έργο της WWF Ελλάς πατώντας εδώ!

Και μην ξεχνάτε… βάλτε την ανακύκλωση στη ζωή σας για πάντα! Ιδίως όσοι είμαστε γονείς, είναι χρέος μας να υιοθετήσουμε έναν νέο, οικολογικό τρόπο ζωής, κληρονομόντας στα παιδιά μας τις συνήθειες που θα προστατεύσουν το περιβάλλον μας…

error: Content is protected !!