ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Η ΠΥΡΝΑ παρουσιάζει το νέο της πρόγραμμα δραστηριοτήτων για τον “ανοιξιάτικο κύκλο” του 2014! Join us…

Η αστική πολιτιστική εταιρία ΠΥΡΝΑ προτείνει ένα πλούσιο πρόγραμμα διαλέξεων, εργαστηρίων και ποικίλων εκδηλώσεων που στοχεύουν στην ανάπτυξη της γνώσης και τη δημιουργική ψυχαγωγία για ενήλικες και παιδιά. Στη φιλόξενη εστία της ΠΥΡΝΑΣ στην Κηφισιά, από τις 10 Φεβρουαρίου, μπορεί κανείς να παρακολουθήσει ομιλίες με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων, να έρθει κοντά με ανθρώπους που μοιράζονται ένα κοινό ενδιαφέρον για τη δια βίου μάθηση και να ενταχθεί σε μια δυναμική κοινότητα που αγαπά τον πολιτισμό και πιστεύει στον εθελοντισμό.

 

cf464bb731bbb3c608b39836a180a43bΤον Φεβρουάριο, ξεκινούν νέα θέματα εκδηλώσεων όπως η Λέσχη Ανάγνωσης και η ομάδα Δημιουργικής Γραφής με συντονίστρια τη συγγραφέα Αμάντα Μιχαλοπούλου, το μάθημα Νεότερης Ευρωπαϊκής Ιστορίας με τον ιστορικό Δημήτρη Λυβάνιο, οι διαλέξεις της ιστορικού Νότας Παντελεάκη για την Αλεξάνδρεια, οι συζητήσεις για τα θεατρικά έργα της χρονιάς με τον θεατρολόγο Σάββα Κυριακίδη, η γνωριμία με το έργο του Δ. Σολωμού με τη φιλόλογο Αναστασία Ταμπάκη. Το Μάρτιο, η ΠΥΡΝΑ προτείνει μια καινοτόμα ματιά στη Σύγχρονη Τέχνη από την επιμελήτρια εκθέσεων Έλλη Παξινού, τα σεμινάρια του ψυχολόγου-ψυχοθεραπευτή Αλέξη Μορντώ, τις ομιλίες του αρχαιολόγου Γιώργη Μαγγίνη και του καθηγητή φιλοσοφίας Μάριου Μπέγζου. Ξεχωριστοί επισκέπτες ο ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος Αρχείου Καβάφη, Αναστάσιος Μεταξάς , ο τ. Υπουργός Πολιτισμού και Πρόεδρος του σωματείου « Διάζωμα» Σταύρος Μπένος, ο οικονομολόγος Αρίστος Δοξιάδης, ο Νίκος Εμπέογλου πρόεδρος του ALBA, θα μοιραστούν τις γνώσεις και τις απόψεις τους σε θεματικές ομιλίες.

Πέρα από τις διαλέξεις, τα εργαστήρια της ΠΥΡΝΑΣ – η Χορωδία, η Θεατρική Ομάδα, η Ζωγραφική, το Κόσμημα και τα Μαθήματα Μαγειρικής – έχουν πιστούς φίλους και προσφέρουν ευκαιρίες για δημιουργική ομαδική απασχόληση και καλή παρέα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα πρωτότυπες ξεναγήσεις σε συνοικίες της Αθήνας, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους αλλά και μουσικές βραδιές, όπως αυτή του Μαρτίου στο Ίδρυμα Κατακουζηνού, παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων, πεζοπορίες, εκδρομές.

6331e4ae5da592a0ebfbbf57e9c6a75a

Τέλος, η ΠΥΡΝΑ προσκαλεί τα παιδιά 4-10 ετών κάθε Σαββατοκύριακο στο σπίτι της για να μαγειρέψουν, να παίξουν, να διακοσμήσουν αλλά και να φτιάξουν τον δικό τους μεσογειακό κήπο, με την καθοδήγηση συνεργατών του Mediterranean Garden Society.

Το αναλυτικό πρόγραμμα, με συνεχείς ενημερώσεις, βρίσκεται στην ιστοσελίδα www.pyrna.gr

Λίγα λόγια για την ΠΥΡΝΑ:
H μη κερδοσκοπική πολιτιστική εταιρεία ΠΥΡΝΑ, έχει τη στέγη της στην Κηφισιά και εδώ και 15 χρόνια, προσφέρει ευκαιρίες για δημιουργική ψυχαγωγία, διεύρυνση της γνώσης και προσωπική ανάπτυξη, σε ενήλικες και παιδιά. Τα τελευταία χρόνια έχει δώσει έμφαση στο κοινωνικό της έργο, με το επιτυχημένο πρόγραμμα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ®  που φέρνει σε ένα σάκο με ρόδες, μια κινητή δανειστική βιβλιοθήκη στις τάξεις των δημόσιων δημοτικών σχολείων της Αθήνας, αλλά και με πολλές άλλες δραστηριότητες που στηρίζουν έμπρακτα κυρίως παιδιά.

Επικοινωνία:

ΠΥΡΝΑ
Κοκκιναρά 43, 145 63 Κηφισιά, www.pyrna.gr
Τηλ. 2106230913• Fax: 2106232141• Email: pyrnanet@otenet.gr

pyrnanet@otenet.gr
τηλ: 210 6230913

error: Content is protected !!