ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Περί Φιλανθρωπικών Bazaar…Κάθε μέρα και από ένα, υπάρχει λόγος;

Είναι φαινόμενο των ημερών. Το ξέρετε, το βλέπετε παντού, είστε καλεσμένοι σε πολλά από αυτά, κάθε μέρα και από ένα Φιλανθρωπικό Bazaar… Μόνο τις τελευταίες πέντε ημέρες, το Fay’s Control χορήγησε επικοινωνιακά δύο από αυτά!

Υπάρχει λόγος να διοργανώνονται τόσα πολλά Christmas Bazaars?
afisaΝαι. Και υπάρχουν περισσότεροι από ένας λόγοι, και μάλιστα σοβαροί.
Καταρχήν, δε νοείται Bazaar χωρίς φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Χωρίς μέρος ή το σύνολο των εσόδων να διατεθούν για τους ιερούς σκοπούς ενός Συλλόγου.
Και τα πρόσφατα χρόνια, με τις επιπτώσεις της οικονομικής ύφεσης, τα Φιλανθρωπικά Σωματεία/Ιδρύματα/Σύλλογοι έχουν περισσότερο από ποτέ ανάγκη την υποστήριξη μας. Είτε πρόκειται για έναν μεγάλο Σύλλογο, όπως αυτός των Φίλων Παιδιών με καρκίνο “Ελπίδα” -που χθες και σήμερα διοργανώνει το δικό του bazaar στο ξενοδοχείο “Πεντελικό”– είτε πρόκειται για μία μικρή Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία όπως το “Ένα Παιδί Ένας Κόσμος”, που υποστηρίζει οικογένειες που αντιμετωπίζουν κοινωνικο-οικονομικές προκλήσεις, ο καθένας μας μπορεί να προσθέσει το δικό του μικρό κομμάτι στο τεράστιο αυτό μέγιστης σημασίας παζλ.
Όταν λοιπόν, μου πρότεινε η Κατερίνα Λάσπα να διοργανώσουμε ένα διήμερο Bazaar στις 9&10 Δεκεμβρίου, για να βοηθήσουμε οικονομικά το “Ένα Παιδί Ένας Κόσμος” συμφώνησα χωρίς δεύτερη σκέψη. Δεν μπορεί να υπάρχουν δεύτερες σκέψεις. Ο χώρος υπάρχει, και είναι ένας από τους ομορφότερους του Ψυχικού: Το Albion, στο νούμερο 6 της Ομήρου, το εστιατόριο του Νεκτάριου Νικολόπουλου, ο οποίος μας το δίνει -φυσικά- αφιλοκερδώς.
Ποιοι θα ήταν οι συμμετέχοντες σε αυτή μας την προσπάθεια;
Μετά από αρκετά Charity Bazaars που έχω συμμετάσχει στον ένα χρόνο λειτουργίας του fayscontrol.gr, η εμπειρία μου μου έμαθε τα εξής: Πέρα από το φιλανθρωπικό χαρακτήρα αυτών των events, ο κόσμος που περιμένουμε να τα επισκεφτεί, θα έρθει να ψωνίσει. Γιατί να έρθει να ψωνίσει από το δικό μας Bazaar και να μην πάει κατευθείαν στο κατάστημα του συμμετέχοντα που τον ενδιαφέρει;
Καταρχήν, γιατί στο Bazaar θα βρει αυτά που τον ενδιαφέρουν σε πολύ πολύ χαμηλότερες τιμές. Στο δικό μας Βazzar παραδείγματος χάρη θα βρει στα corners των καταστημάτων “Simple Caractere” και “Ash” τα προϊόντα τους σε μισές, μπορεί και χαμηλότερες, τιμές των αρχικών. Θα βρει high end Οίκους που δεν διαθέτουν κατάστημα, όπως τα συ-γκλο-νι-στι-κά κοσμήματα της “Vanile on the Rock” και της Βανέσσας Γερουλάνου, η οποία τα διαθέτει μόνο σε πολύ επιλεγμένα Μουσεία, ξενοδοχεία, και Corners της Ευρώπης και της Αμερικής. Θα βρει τους σχεδιαστές που έχουν ανακαλύψει οι bloggers και τα “λαγωνικά” της μόδας όπως την Μαρίνα Κυριάκη και την “minilulu”, αλλά και την Ρένα Πετεβή Χορέβα, η οποία σχεδίασε το υπέροχο Γούρι της Νέας Χρονιάς. Θα βρει μαζεμένα όοολα τα -αυθεντικά!- Χριστουγεννιάτικα στολίδια της Πουκ Σωτηρίου και του “Wrap”, και θα μπορεί να επιλέξει τα δώρα του από το “luxury rebel”, το “jean-michel enzabat”, από το “nahui ollin-candy wrapper bags“, από τις “Μικρές Ευχές” και το “Κουφέτα με Κέντημα”, αλλά και Ημερολόγια και Παιδικά Βιβλία από τις Εκδόσεις “Ψυχογιός”.
Σε ένα υπέροχα στολισμένο Χριστουγεννιάτικο περιβάλλον με ονειρικές μουσικές…
Όπου θα προσφέρουμε Sorbet με γεύση Ρόδι και Σαμπάνια από τα “Kayak”, και θα το συνοδέψουμε με κρασί από το Κτήμα Γεροβασιλείου…
Υποστηρικτές μας είναι και η Nestle -και τι δεν μας πρόσφερε να παραδώσουμε στα παιδιά!-, και τα Super Market “Bazaar”!
Ναι, υπάρχουν περισσότεροι από ένας λόγοι για να είστε στις 9&10 Δεκεμβρίου, από τις 12:00′-20:00′ κοντά μας, στο Albion. Και πέρα από όλους τους παραπάνω, πως θα είμαστε όλοι εκεί, να ανταλλάξουμε τις ευχές μας από κοντά, να ζήσουμε παρέα το spirit των Χριστουγέννων.
Και προχθές βράδυ, όλοι όσοι συμμετέχουμε σε αυτή τη προσπάθεια, δειπνήσαμε μαζί, επισφραγίζοντας την χαρά μας για αυτό, το μικρό κομματάκι, που θέλουμε να προσθέσουμε, στο τεράστιο, μέγιστης σημασίας παζλ.
Σας περιμένουμε…

Με την Πουκ Σωτηρίου και την Κατερίνα Λάσπα

Με την Πουκ Σωτηρίου και την Κατερίνα Λάσπα

 

Σας περιμένουμε!

Σας περιμένουμε!

Βανέσσα Γερουλάνου, Σαλώμη Σταυρίδου-Φλουτάκου, Πουκ Σωτηρίου

Βανέσσα Γερουλάνου, Σαλώμη Σταυρίδου-Φλουτάκου, Πουκ Σωτηρίου

 

Ντενίζ Κατσαρού, Ρένα Πετεβή-Χορέβα

Ντενίζ Κατσαρού, Ρένα Πετεβή-Χορέβα

Πουκ Σωτηρίου, Κατερίνα Λάσπα

Πουκ Σωτηρίου, Κατερίνα Λάσπα

Ράνια και Δημήτρης Λακιωτίτης

Ράνια και Δημήτρης Λακιωτίτης

Σωκράτης Βράκας

Σωκράτης Βράκας

Ελένη Φόρτωμα, Μαρίνα Κυριάκη

Ελένη Φόρτωμα, Μαρίνα Κυριάκη

wine

Tartufo Bianco!

Tartufo Bianco!

desert

Η so...Boho Χριστιάνα Βερούκα με την Κατερίνα

Η so…Boho Χριστιάννα Βερούκα με την Κατερίνα

 

banner

error: Content is protected !!