ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Perfect Pairings: Μία βραδιά αφιερωμένη στα “εκλεκτά ζευγάρια” της Υψηλής Γαστρονομίας!

Βράδυ Δευτέρας, κάθοδος Κηφισίας. Η λεωφόρος είναι μπλοκαρισμένη, οι οδηγοί εκνευρισμένοι, οι συνοδηγοί ως επί το πλείστον απορροφημένοι στα κινητά τους τηλέφωνα, ευκαιρία μπας και βγει λίγη παραπάνω δουλειά, οι σειρήνες που ακούγονται άλλοτε από μακριά άλλοτε ακριβώς δίπλα σου, δεν βοηθάνε στα όρια της υπομονής. Για ποια “πολυτέλεια” μιλάμε;
Κατευθυνόμαστε προς το Galaxy Room, έναν private χώρο που συνορεύει με το Galaxy Bar, για ένα ξεχωριστό FnL event, με τον sexy τίτλο “Perfect Pairings”… Η Εύη είναι στο Λονδίνο, η Σαλώμη έχει επαγγελματικό δείπνο κάτι Κινέζους που φιλοξενεί, όμως όλη η υπόλοιπη παρέα θα είναι εκεί.
Κλείνω τα μάτια και το μυαλό μου ταξιδεύει όσο πιο μακριά από το τώρα, που έστω και ένα μόλις φανάρι μακριά από τον παράδεισο που κρύβεται στην αγκαλιά του τελευταίου ορόφου του Hilton Athens, τώρα μοιάζει απελπιστικά μακριά.
Το μυαλό μου ταξιδεύει σε ανοιξιάτικα Σαββατοκύριακα, σε στρωμένα τραπέζια με όλα όσα μπορεί ανθρώπου νους να ονειρευτεί, με Γαλλικά Στρείδια Claire De Fin που συνοδεύονται με παγωμένη σαμπάνια Lanson Black, Αυγοράραχο Μεσολογγίου και μπουκίτσες Καπνιστού Σολομού Balic, που συνοδεύονται από τσουγκρίσματα με δροσερό Chablis Albert Bichot 2016, Χαβιάρι Ossetra Thesauri και ευχές με Vodka Beluga Noble…
Και γύρω από το τραπέζι φίλοι… Και γέλια. Και σχέδια για ένα καλοκαίρι.
Και τώρα στον ορίζοντα μας η φωτισμένη Ακρόπολη.


Και ναι, όλα αυτά είναι αληθινά, τα μάτια μου πλέον είναι ανοιχτά. Και κάπου στο βάθος, ακούω τον ήχο ενός κρυστάλλινου ποτηριού την ώρα που τσουγκρίζει με ένα ασημένιο μαχαίρι και την φωνή του οικοδεσπότη μας, του Πάνου Δεληγιάννη, που προσπαθώντας να ακουστεί πάνω από τα γέλια μας, μας καλωσορίζει…

Ο Πάνος Δεληγιάννης μας καλωσορίζει και μας ξεναγεί στο σημερινό δείπνο

Follow me…

“Ήθελα καιρό να οργανώσω αυτό το event. Η ιδέα μου ήρθε σε ένα ταξίδι στο Islay όπου κατά τη διάρκεια ενός γεύματος στο αποστακτήριο του Lagavulin, o master distiller, μας γέμισε στρείδια με Lagavulin και δοκιμάσαμε έναν συνδυασμό αξέχαστο. Πριν λίγες εβδομάδες μια συζήτηση με τον Γιάννη Στασινόπουλο της Luxury Concierge & Luxury Products ήταν η αφορμή ώστε αυτό το event να γίνει πραγματικότητα. Η εταιρεία του διατηρεί ένα κατάστημα στο ισόγειο του Hilton Athens οπότε η επιλογή του location ήταν προφανής: το Galaxy Room με την πανοραμική θέα σε ολόκληρη την πόλη ήταν το ιδανικό spot!” είναι το καλωσόρισμα του, και αυτόματα το βλέμμα όλων μας στρέφεται προς τον Γιάννη Στασινόπουλο, προς τον φίλο μου που με έχει βοηθήσει πολλές φορές να επιλέξω ένα ωραίο δώρο από τις εκλεκτές συλλογές της Luxury Concierge & Luxury Products να προσφέρω ως ένδειξη εκτίμησης σε μία φιλοξενία.

Γιάννης Στασινόπουλος, Κατερίνα Νικολίτση

Ο Γιάννης Στασινόπουλος (σας έχω μιλήσει αρκετές φορές για τον Γιάννη εδώ και εδώ και εδώ, είναι μερικές μόνο οι φορές) έχει επιλέξει για το σημερινό δείπνο μια εντυπωσιακή σειρά προϊόντων από τα οποία εμπνέεται ο executive chef του Hilton Κώστας Αθανασίου, και το αποτέλεσμα αγγίζει την τελειότητα.
Το δείπνο -πράγματι σαν το όνειρο- ξεκινάει με σαμπάνια Lanson Black Label που συνοδεύει –παραδοσιακά και εξαιρετικά πετυχημένα- το πρώτο Γαλλικό Στρείδι Claire De Fin! Το δεύτερο, γεμίζει φυσικά με το θαλασσινό και τυρφώδες Lagavulin 16y.o που αποτελεί και την πηγή έμπνευσης για αυτό το δείπνο δείπνο. Το ίδιο ουίσκι συνοδεύει στην συνέχεια και το αυγοτάραχο ΠΟΠ από το Μεσολόγγι.


Αφήνω την ματιά μου στα διπλανά τραπέζια, στις κλασικά στρωμένες ροτόντες της αφιερωμένης στην Υψηλή Γαστρονομία αυτής βραδιάς, και για άλλη μία φορά επιβεβαιώνεται η αρχική ιδέα των FnL events: γύρω μου δεν βλέπω τους πρωταγωνιστές της κοινωνικής ζωής της χώρας ούτε εκπροσώπους της προνομιούχας οικονομικά τάξης. Ναι, υπάρχουν φυσικά εδώ σήμερα και οι μεν και οι δε. Αλλά στην πλειοψηφία τους, τα μέλη των FnL events που είναι και σήμερα εδώ, είναι οι πραγματικοί ευζωιστές αυτής της πόλης. Αυτοί που εκτιμούν κάθε μία από τις ξεχωριστές στιγμές που ζουν σήμερα εδώ, που τις απολαμβάνουν ως μοναδικές, που ταξιδεύουν ανά τον κόσμο για να δοκιμάσουν κάποια από τις γεύσεις που απλόχερα τους προσφέρονται σήμερα εδώ.


Η ώρα κυλάει και το “Perfect Pairings” δείπνο συνεχίζεται με δύο κλασικούς συνδυασμούς: ο κορυφαίος καπνιστός σολομός Balik βρίσκει το ιδανικό του ταίρι στο «ατσάλινο» Chablis του Bichot (εισαγωγής Trinity όπως όλα τα κρασιά του δείπνου), ενώ το εκλεκτό χαβιάρι Ossetra της ελληνικής εταιρείας σερβίρεται με την έξοχη ρώσικη βότκα Beluga Noble.


Ναι, ακόμη βρισκόμαστε στα Ορεκτικά πιάτα. Το first course αποτελεί το Βασιλικό Καβούρι Αλάσκας με Ριζότο με μπισκ από το κέλυφός τους και σπαράγγια, και συνοδεύεται από το αλσατικό Pinot Gris Reserve, Gustav Lorentz.
Μια Rioja, η Vina Real συνοδεύει το βαθιάς νοστιμιάς Jamon Iberico de Bellota, ενώ το κορυφαίο Sauternes Chateau Rieussec 1er cru classe 2011 γοήτευσε σε έναν ακόμη απόλυτο συνδυασμό με το «ηθικό» Foie gras Sousa entire mi-cuit από την Ισπανία.


“Ένα ζουμερό Flat iron Steak Black Angus με πυκνή σάλτσα από τους χυμούς του και ένα ραγού μανιταριών και Τερίνα Πάπιας, παρέα με το Barolo Massolino 2013 θα είναι το κύριο πιάτο μας, που θα το ακολουθήσει το σπάνιο Beemster XO 26 μηνών ωρίμανσης, ένα κίτρινο τυρί πολύ πλούσιο που θα συνδυαστεί εξαιρετικά με το Port LBV της Ramos Pinto που εισάγει η Deals…” μας ξεναγεί ο Πάνος Δεληγιάννης.


Το δείπνο κλείνει με σοκολατάκια Pierre Herme και ένα πλούσιο γλυκό σοκολάτας με το απίθανο και πολύπλοκο ρούμι Appleton 21y.o., και σιγά σιγά οι περισσότερες παρέες βγαίνουν στην ομορφότερη βεράντα της Αθήνας, και το απολαμβάνουν με το πούρο τους, συντροφιά με τους ήχους και τα φώτα της πόλης από ψηλά.


Τώρα είναι η δεύτερη φορά μέσα στην ίδια βραδιά που κλείνω πάλι τα μάτια. Όχι όμως για να ταξιδέψω μακριά αυτή τη φορά, αλλά για να κρατήσω για πάντα, τις στιγμές που γίνονται κιόλας αναμνήσεις…

 


Credits: Πάνος Σμυρνιώτης, Fay’s Control

error: Content is protected !!