ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

PERCEPTIONS…well done Niki!

Η Θεατρική Παράσταση «Perceptions…» εξετάζει την ατομική αντίληψη της πραγματικότητας…

Νίκη Σβώλου

Νίκη Σβώλου

Oι φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του DEREE-The American College of Greece, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τεχνών που οργανώνει η Σχολή Καλών και Παραστατικών Τεχνών –School of Fine and Performing Arts-, παρουσιάζουν την παράσταση «Perceptions…» σε σκηνοθεσία Νίκης Σβώλου, σήμερα Τετάρτη 3 Απριλίου, Πέμπτη 4/4 και Παρασκευή 5/4, στις 21.00′, στο θέατρο Black Box, στον χώρο του Κολλεγίου. Όποιος δεν γνωρίζει την Νίκη Σβώλου , είναι η καλλονή και υπέρ ταλαντούχα κόρη της καλλονής και επίσης υπέρ ταλαντούχας blogger, Νίνας Παπαϊωάννου. Μία επίσκεψη στο blog της Trendsurvivor θα σας πείσει και για τα δύο…

Η blogger Νίνα Παπαϊωάννου

Η blogger Νίνα Παπαϊωάννου

Η παράσταση είναι βασισμένη σε επιλογή θεατρικών κειμένων (Caryl Churchill, Sarah Kane) καθώς και σε κείμενα που προέκυψαν μέσα από την διαδικασία των προετοιμασιών για την παράσταση.
Το έργο πραγματεύεται τις διαφορετικές οπτικές μέσα από τις οποίες ο κάθε άνθρωπος αντιλαμβάνεται την «πραγματικότητα». Όπως η αλήθεια είναι μία για τον καθένα άρα πολλές και διαφορετικές για όλους, έτσι και η πραγματικότητα έχει πολλές διαφορετικές και προσωπικές όψεις. Άρα ο τρόπος που ο καθένας αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα είναι διαφορετικός.
Σύμφωνα με την σκηνοθέτρια του έργου «απομονώνοντας καθημερινούς διαλόγους συνειδητοποιεί κανείς πώς οι σκέψεις, τα συναισθήματα και οι καταστάσεις, μπορούν να ερμηνευτούν με διάφορους τρόπους. Όπως και με τα αντικείμενα στο χώρο που τοποθετούνται και χρησιμοποιούνται με καθορισμένο τρόπο, έτσι και οι διάλογοι στέκονται σε σχέση με τους συγκεκριμένους ανθρώπους κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες. Επομένως το πως κάποιος θα αντιληφθεί και θα ερμηνεύσει μια στιγμή, εξαρτάται από το πόσο εστιάσει σε ένα συγκεκριμένο γεγονός, πρόσωπο η συναίσθημα».

734604_10200153105644306_837712722_n

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Νίκη Σβώλου
Σκηνικά: Φάνης Γιαννούλης
Κουστούμια: Νίκη Γύρα
Φωτισμοί: Αλεξ Μπράουν
Βοηθός σκηνοθέτη: Νίκη Γύρα
Διεύθυνση Σκηνής: Μάγια Νιαουνάκη
Yπεύθυνη Publicity: Πεγκυ Ψαρρού

Διανομή (με αλφαβητική σειρά)

Μαίρη Αραβάνη
Αντριάνα Γεωργίτση
Βαγγέλης Διαμαντής
Τζένα Ζαφειροπούλου
Τερέζα Κούικ
Αλεξ Μπράουν
Σεράγια Μπράουν
Ερμάνδος Σούσης
Φίλλιπος Ψαρράκος

error: Content is protected !!