Το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα τιμά τους Κώστα & Ντίνο Μαυρόπουλο

12/02/2018 • LIFESTYLE

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση αφιέρωμα στον Κώστα αλλά και τον, πρόσφατα εκλιπόντα, αδελφό του Ντίνο Μαυρόπουλο. Ο μοναδικός πολιτιστικός χώρος «Κανάρη 4», το Αθηναϊκό στέκι του ιδιαίτερα δραστήριου, Πελοποννησιακού λαογραφικού Ιδρύματος «Β. Παπαντωνίου» υποδέχτηκε το κοινό πού θαύμασε μέρος των δημιουργιών τις οποίες οι αδελφοί Μαυρόπουλοι, μετρ του ομώνυμου οίκου μόδας, δώρισαν στο ίδρυμα.
Αποκορύφωμα σ’ αυτό το αφιέρωμα τιμής και μνήμης ενός ιστορικού οίκου μόδας «Οίκος Μαυρόπουλος», που άφησε έντονα το αποτύπωμά του στην πορεία της ελληνικής μόδας τον 20ο αιώνα, ήταν οι ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της μέρας στο συγκεκριμένο χώρο. Η Προέδρος του ΄Ιδρύματος Ιωάννα Παπαντωνίου προλόγισε τους ομιλητές. Με τις ευχαριστίες της στον Κώστα Μαυρόπουλο, την αναφορά της στο Ντίνο για την προσφορά τους στο Ίδρυμα αλλά και στους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους στην εκδήλωση, ξεκίνησαν οι ομιλίες.
Αρχικά ο Πρόεδρος του ΔΣ της Εθνικής Πινακοθήκης, Απόστολος Μπότσος αναφέρθηκε στα «σπουδαία στον τομέα τους πρόσωπα, το ήθος τους την τιμιότητα και την αξιοπρέπεια» που τους διέκρινε πάντοτε. Στη συνέχει η Δημοσιογράφος Νανά Σταυρίδη πού επί σειρά ετών κάλυπτε τη μόδα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, χαρακτήρισε τους Κώστα και Ντίνο Μαυρόπουλο κορυφαίους δημιουργούς ανάμεσα στους Έλληνες αλλά και ξένους συναδέλφους τους.

Κατερίνα Λυμπεροπούλου, Κώστας Μαυρόπουλος, Ιωάννα Παπαντωνίου, Απόστολος Μπότσος.

Σάντυ, Νίκος Τάκης, Λάουρα Ζερίτη, Κώστας Μαυρόπουλος, Μάκης Μιχαλάς.

Κώστας Μαυρόπουλος, Δημήτρης Λυμπερόπουλος, Κατερίνα Λυμπεροπούλου, Νίκος Τάκης.

Αθηνά Λυμπεροπούλου, Νανά Σταυρίδη, Κατερίνα Λυμπεροπούλου.

Ο Δημοσιογράφος Δημήτρης Λυμπερόπουλος είπε ότι για περισσότερα από 50 χρόνια ο οίκος αποτέλεσε το ναό της αθηναϊκής κομψότητας ταυτίζοντας το όνομά τους με μέρος της ιστορίας της Ελληνικής μόδας. Τέλος, η δημοσιογράφος Κατερίνα Λυμπεροπούλου αναφέρθηκε σε μία προσωπική εμπειρία συνεργασίας με τον οίκο Μαυρόπουλου, στις σπουδές στο Παρίσι, στη θητεία του στο γαλλικό οίκο Jean Desses αλλά και στο ατελιέ του οίκου όπου παρέλασε η ελίτ της Αθηναϊκής κοινωνίας και διεθνείς προσωπικότητες, όπως οι Πατ Νίξον και Μαρία Κάλλας. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις ευχαριστίες του Κώστα Μαυρόπουλου ο οποίος συγκινημένος, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον μακαριστό αδελφό του Ντίνο!

Photo Credits: Λάκης Γιακουμής

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons