ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Patrick Butler: «The Joy of You»

Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη  φιλοξενεί την ατομική έκθεση του Βρετανού καλλιτέχνη Patrick Butler με τίτλο «The Joy of You». Η έκθεση παρουσιάζει ζωγραφικά έργα του εικαστικού και όπως γράφει και ο Ιστορικός Τέχνης Gary Bassett, «η δουλειά που παρουσιάζεται σε αυτή την έκθεση –όπως και το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς του τα τελευταία χρόνια- ενσωματώνει το απόσταγμα της εμπειρίας, των αντιλήψεων, της γνώσης, των ιδεών, του πάθους, του χιούμορ και της επιθυμίας που συνασπίζονται σε ένα σύνολο επίσημων τεχνικών, πολυτελών χρωμάτων, αισθησιακών, απτών ποιοτήτων και αινιγματικών τίτλων.

Το χρώμα, τοποθετούμενο σε στρώσεις, επιτρέπει στα διάφορα μέρη του έργου άλλοτε να αποκαλύπτονται και άλλοτε να κρύβονται. Τα έργα δεν υποκύπτουν στην ασφάλεια της άμεσης εικόνας, ωστόσο η ταυτόχρονη απλότητα και περιπλοκότητα τους δίνουν πρόσβαση στην πολυδιάστατη φύση της πραγματικότητας.

Οι ζωγραφικές και γραμμικές επικαλύψεις συμπλέκονται δημιουργώντας επιφάνειες που μας καλούν να πάρουμε μέρος σε έναν περίπλοκο, πολυεπίπεδο διάλογο που εξελίσσεται από το διακοσμητικό, στο φορμαλιστικό και το μεταφυσικό.

Οι τίτλοι τους –συχνά χιουμοριστικοί- μπορούν να μας παρασύρουν σε έναν βαθύτερο στοχασμό ως προς το τι βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια».

John Terry Fine Art

Το βράδυ των εγκαινίων, στις 29 Μαΐου, θα το ντύσουν μουσικά live οι Xylarroo, ενώ η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 2 Ιουνίου.

Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20

error: Content is protected !!