ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Πάρτε μέρος στον διαγωνισμό μας, κερδίστε και φορέστε Martilidi!!!

“Οπόχει κόρη ακριβή, το Μάρτη ο ήλιος μη την ιδεί”…

Είναι η συνήθεια να δένουμε οι μητέρες στο χέρι ή στο πόδι των παιδιών ένα κορδόνι από λευκό και κόκκινο νήμα, ώστε να τα προφυλάξουμε από τις ακτίνες του μαρτιάτικου ήλιου, οι οποίες θεωρούνται πολύ επικίνδυνες. Ο ήλιος το Μάρτιο συνήθως καίει και μαυρίζει τα πρόσωπα των παιδιών. Αυτό το μαύρισμα όμως σήμαινε ασχήμια, προπάντων για τα κορίτσια που η παράδοση τα ήθελε άσπρα και ροδομάγουλα: «Οπόχει κόρη ακριβή, το Μάρτη ο ήλιος μη την ιδεί». Για να αποτρέψουν την επίδραση του ήλιου λοιπόν, έφτιαχναν και φορούσαν τον «Μάρτη», ώστε να προστατεύσει τα πρόσωπα των παιδιών από τον ήλιο και να μην καούν, δηλαδή μια λινή κλωστή, άσπρη και κόκκινη, στριμμένη. Συνηθίζεται να φοριέται μέχρι τέλος του μήνα. Ύστερα αφού τον βγάλουν, τον κρεμούν στις τριανταφυλλιές, ώστε να γίνουν τα μάγουλά τους κόκκινα σαν τριαντάφυλλα…

Και η Πουκ Σωτηρίου το πήγε λίγο παραπέρα, και εμπνεύστηκε το Martilidi! Γιατί να δένουμε τον Μάρτη στο χέρι ή στο πόδι, και όχι στο δάχτυλο, να τον κάνουμε Martilidi? εμπνεύστηκε η Πουκ του αγαπημένου μας Wrap, στο 36 της Χάρητος, και φυσικά, το Fay’s Control εξασφάλισε δέκα Martilidi για δέκα τυχερούς αναγνώστες μας!

martildi2

Τo Martilidi, εκτός από το Wrap, μπορείτε να τα βρειτε & στο Metro Mall στο stand Braccialetti Concepts…..

10570521_910515768992932_357264699446286865_n

Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι “like” & “Share” στον διαγωνισμό μας, και την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου, το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου θα κληρωθούν τα ονόματα των νικητών, ώστε να τα φοράτε την πρώτη μέρα του Μάρτη!

Καλή επιτυχία! xxx

error: Content is protected !!