ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Παρουσίαση του βιβλίου «Μπανταουί, ένα παιδί από την έρημο»

Στη προχθεσινή εκδήλωση στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, ο επιφανής Γάλλος επιχειρηματίας και συγγραφέας Μοχέντ Αλτράντ καθήλωσε με την απλότητα, την ειλικρίνεια και τη σοφία του τους προσκεκλημένους –ανάμεσά τους και πολλούς σπουδαστές του Κολλεγίου– στην παρουσίαση της ελληνικής έκδοσης του βιβλίου του «Μπανταουί, ένα παιδί από την έρημο», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλέντη, σε μετάφραση της Τίνας Πλυτά. Το βιβλίο, το οποίο βασίζεται σε αυτοβιογραφικά στοιχεία της ζωής του συγγραφέα και στις εμπειρίες ενηλικίωσής του, τιμήθηκε με το βραβείο Plum’ Adely (2003) και απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Μετάφρασης 2018 από την Ελληνική Εταιρεία Μεταφραστών Λογοτεχνίας (Ε.Ε.Μ.Λ.), ενώ προτείνεται ως ανάγνωσμα στα σχολεία της Γαλλίας και της Αγγλίας.

Μοχέντ Αλτράντ

Mohed Altrad

Ο αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας κατάφερε με την ομιλία του να γοητεύσει το κοινό, με το οποίο συνδιαλέχθηκε εγκάρδια. Στον φιλόξενο χώρο του Μητροπολιτικού Κολλεγίου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν μια ξεχωριστή βραδιά, με μια χαρισματική προσωπικότητα.
Εν συνεχεία ο κύριος Αλτράντ μίλησε για το πώς μπορεί ένας άνθρωπος να αλλάξει τη μοίρα του, για το γεγονός ότι μέσα σε μια ζωή γεμάτη δυσκολίες υπάρχει πάντα μια ελπίδα και αυτή την ελπίδα πρέπει να την αδράξουν όλοι.

Μοχέντ Αλτράντ

Για το βιβλίο, εκτός από τον συγγραφέα, μίλησαν ο κ. Δημοσθένης Δαββέτας, καθηγητής Φιλοσοφίας της Τέχνης, συγγραφέας και εικαστικός, ο κ. Νικόλαος Κούκης, φιλόλογος-ιστορικός, και η κ. Κέλλυ Ιωαννίδου-Καλέντη, εκδότρια, ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο διακεκριμένος δημοσιογράφος κ. Γιάννης Σκάλκος.

Γιάννης Σκάλκος

Νικόλαος Κούκης, Δημοσθένης Δαββέτας, Μοχέντ Αλτράντ, Κέλλυ Ιωαννίδου Καλέντη

Μοχέντ Αλτράντ, Τζωρτζίνα Έλληνα Γενική Γραμματέας του Δ.Σ. του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ»

Δημοσθένης Δαββέτας, Μοχέντ Αλτράντ, Κέλλυ Ιωαννίδου Καλέντη, Κωνσταντίνος Ροδόπουλος

Κωνσταντίνος Ροδόπουλος, Μοχέντ Αλτράντ

Κωνσταντίνος Μινόπουλος, Γιάννης Κωνσταντάτος, Σοφία Βούλτεψη, Λάζαρος Τoγρίδης, Κέλλυ Ιωαννίδου Καλέντη

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!