ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Παρίσι: Η έκθεση της Βάσως Τρίγκα «Invités par le bleu»

Il reste un bel été

Qui ne craint pas l’automne,

En Méditeranée

Georges Moustaki

Η γκαλερί Δεσμός στο Παρίσι εγκαινιάζει το Σάββατο 21 Μαΐου 2016 την ατομική έκθεση της Βάσως Τρίγκα με τίτλο «Invités par le bleu» (καλεσμένοι του μπλε).
Πόσα μπορεί να πει το χρώμα; Πόσες αποχρώσεις χρωματικές και συναισθηματικές μπορεί να μεταφέρει μέσα από ένα έργο κάποιων εκατοστών ακουμπισμένο σε μια αίθουσα, σε μια γκαλερί, σε μια γωνιά αγαπημένη;
Ευαίσθητο χρώμα το μπλε. Χρώμα του ορίζοντα, της θάλασσας και του ουρανού. Χρώμα μιας ελληνικής ψυχής που θέλει να ταξιδέψει. Για να συναντήσει κι άλλα χρώματα και να εμπλουτιστεί και πάλι η ίδια, και να γίνει έτσι όλο και πιο πλούσια… όλο και πιο πλούσια.

bonnes nouvelles100 X 60 cm
«Όλα τα μικρά ελληνικά που αγάπησε κάποτε το βλέμμα της ζωγράφου διασώζοντάς τα από τη λήθη, στέκουν για πάντοτε εδώ, ανασύρονται από την παιδική και τη νεανική ηλικία της μνήμης, προφυλάσσονται ακέραια από τον ταραγμένο αφρό των ημερών και εναποτίθενται στους καμβάδες της με τρυφερή φροντίδα και στιλπνή, ανεξίτηλη σφριγηλότητα» θα σημειώσει μεταξύ άλλων η ιστορικός τέχνης Ίρις Κρητικού η οποία πολύ πετυχημένα θα ονομάσει «μεσογειακή ώρα» την ατομική αυτή έκθεση της Βάσως Τρίγκα στο Παρίσι της οποίας το έργο γνωρίζει ήδη ιδιαίτερη επιτυχία και θετική αναγνώριση ανάμεσα σε συλλέκτες, φιλότεχνους και το ευρύ κοινό, τόσο στην Αθήνα, στις Σπέτσες και στο Λουξεμβούργο όσο και πρόσφατα στις Βρυξέλλες.

coin avec vue 100 X 60 cm

Βάσω Τρίγκα

Βάσω Τρίγκα

Γεννημένη στην Ελλάδα, η σύγχρονη ζωγράφος Βάσω Τρίγκα, σπούδασε Νομικά και Ζωγραφική στην Αθήνα. Από το 1996 εκθέτει τη δουλειά της σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις και έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, στο Λουξεμβούργο και σε άλλες χώρες.
Με την ένατη ατομική της έκθεση «Invités par le bleu» στη γκαλερί του Δεσμού στο Παρίσι, όπου ένας πραγματικός πολιτιστικός σύνδεσμός μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας αναπτύσσεται και εμπλουτίζεται εδώ και περισσότερα από τριάντα τρία χρόνια, η Βάσω Τρίγκα μας φέρνει το δικό της μπλε μέσα από πλούσιες, με ακλόνητη ευαισθησία αισιόδοξες εικόνες.
Τόσα τα μπλε όσα και τα άλλα χρώματα, τόσα τα μπλε όσα και οι στιγμές μας, οι μνήμες μας, τα όνειρα και οι ελπίδες μας εντός κι εκτός των οποιοδήποτε συνόρων…

Ιστοσελίδα καλλιτέχνιδος: www.vassotriga.com

Γκαλερί ΔΕΣΜΟΣ
Διεύθυνση: 14, rue Vandamme, 75014 Paris
Τηλ: +33 (0)1.43.20.84.04
www.desmos-grece.com

Εγκαίνια έκθεσης: Σάββατο 21 Μαΐου 2016 στις 18:30
Διάρκεια έκθεσης : 21 έως 29 Μαΐου 2016
Ωράρια λειτουργίας έκθεσης: καθημερινά 15:00 – 19:00

error: Content is protected !!