ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Η παράσταση της χρονιάς: “Ξημερώνει Κυριακή” στο Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος”-Το Fay's Control θα είναι εκεί…

Το ξέρετε, το έχετε καταλάβει ένα χρόνο τώρα, το fayscontrol.gr επιλέγει και χορηγεί επικοινωνιακά μόνο ό,τι συνοδεύεται από φιλανθρωπικό χαρακτήρα, ή, τις καλύτερες εικαστικές και καλλιτεχνικές προτάσεις.

Και αυτή η παράσταση, είναι ό,τι καλύτερο έχουμε την χαρά να προτείνουμε, σε μία σεζόν που ναι, μπορούμε πια να ξεχωρίσουμε τι αξίζει να παρακολουθήσουμε και τι όχι. Δεν έχουμε χρόνο και χρήματα να σπαταλήσουμε…

Τα θρυλικά πολυαγαπημένα τραγούδια των Μίμη Πλέσσα και Λευτέρη Παπαδόπουλου, που ξεχώρισαν στους δύο ιστορικούς δίσκους «O Δρόμος» και «Μίλα μου για τη λευτεριά», απετέλεσαν την έμπνευση του έργου «Ξημερώνει Κυριακή», σε κείμενα των Παναγιώτη Μπρατάκου και Μάρως Μπουρδάκου και σκηνοθεσία του Μάνου Πετούση, που ανεβαίνει στις 26 Φεβρουαρίου στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Πρωταγωνίστρια η Ελλάδα του σήμερα, με το θυμό, την απόγνωση, τις μάταιες θυσίες, τη φτώχεια, την προδοσία αλλά και τις ελπίδες, τα όνειρα, την αγάπη, την αλληλεγγύη και τη μαχητικότητα.

1ok

Συμπρωταγωνιστές οι: Κώστας Αρζόγλου, Γιώτα Φέστα, Μιχάλης Μητρούσης, Δημήτρης Αλεξανδρής, Βασίλης Παλαιολόγος, Δώρα Χρυσικού, Αννίτα Κούλη, Γιάννης Καραούλης. Τα τραγούδια της μουσικοθεατρικής παράστασης ερμηνεύουν η σπουδαία Ρένα Κουμιώτη και ο μοναδικός Δημήτρης Μπάσης.

all ok
Τραγουδούν οι: Ειρήνη Κυρμιζάκη, Στέλιος Κέλλερης, Νικόλας Μπράβος, Γιάννης Μωραΐτης, Γιώργος Νικητόπουλος, Μάυ Χάννα, Αμαλία Ασκορδαλάκη, Κέλυ Γιακουμάκη
Τα σκηνικά επιμελήθηκε ο Κωνσταντίνος Ζαμάνης, τα κοστούμια η Παναγιώτα Κοκκορού, τους φωτισμούς ο Ανδρέας Μπέλλης και τις χορογραφίες η Αποστολία Παπαδαμάκη. Βοηθός σκηνοθέτη είναι ο Κωνσταντίνος Φασιλής.
Επίσης, να θυμίσουμε ότι «Ο Δρόμος» που κυκλοφόρησε το 1969 από την Lyra, θεωρείται ο πιο εμπορικός δίσκος στην Ελλάδα, με πωλήσεις πάνω από 3.500.000 αντίτυπα, μέχρι σήμερα και είναι ο πρώτος ελληνικός δίσκος που έγινε χρυσός. «Ο Δρόμος» είχε ερμηνευτές τον Γιάννη Πουλόπουλο, τη Ρένα Κουμιώτη και την Πόπη Αστεριάδη. Τον Ιανουάριο του 1970 «Ο Δρόμος» μεταφέρθηκε στο σανίδι του Θεάτρου «Παξινού», με τους ίδιους συντελεστές. Λογοκρίθηκε όμως και κυνηγήθηκε από το δικτατορικό καθεστώς καθώς στην παράσταση είχαν προστεθεί επιπλέον τραγούδια που περιείχαν ξεκάθαρα μηνύματα εναντίον του.

H αφίσα της παράστασης...

H αφίσα της παράστασης…

Η παραγωγή είναι του Άκη Ευαγγέλου, και το Fay’s Control είναι ιδιαίτερα υπερήφανο που το χορηγεί επικοινωνιακά…

banner

error: Content is protected !!