ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Πάμε για καστανομάζεμα!

 

Σας έψω ξανά πει για το Καστανομάζεμα στην Ορεινή Ναυπακτία… Χάρη στην αφθονία του κάστανου και της παραγωγής παραδοσιακού τσίπουρου, κάθε Οκτώβρη στην Άνω Χώρα Ορεινής Ναυπακτίας αναβιώνει με μεράκι και ενθουσιασμό η γνωστή πλέον Γιορτή Κάστανου & Τσίπουρου, από τα παλιότερα και ομορφότερα έθιμα του γραφικού χωριού.

123

Όλο τον Οκτώβριο, οι κάτοικοι της Άνω Χώρας ανηφορίζουν προς τους διάσπαρτους καστανόλογκους και με μεράκι μαζεύουν την σοδειά που τόσο απλόχερα χαρίζει η μητέρα φύση. Το κάστανο στήριζε την οικονομία του χωριού από τα χρόνια του Βυζαντίου. Έτσι, οι καστανιές καλλιεργούνται αιώνες τώρα στο χωριό, ενώ οι άγριες κοσμούν τις γύρω βουνοπλαγιές ανάμεσα στα έλατα…

11

Θα πάω…

1356

Το Σάββατο 11 Οκτωβρίου το ξενοδοχείο Crystal Mountain Hotel επέλεξε να γίνει η συγκομιδή της σοδειάς στο ιδιόκτητο καστανόδασος, έκτασης 29 στρεμμάτων, που είναι γεμάτο από καστανιές του είδους Μαρόνια, εκλεκτά, βελούδινα και γνωστά για το μεγάλο μέγεθος τους. Οι φιλοξενούμενοι θα επισκεφτούν το καστανόδασος και θα μαζέψουν όσα κάστανα θέλουν…

710

Παράλληλα θα έχουμε την ευκαιρία να παρευρεθούμε στο μάθημα μαγειρικής από την μαγείρισσα του Crystal Mountain με θέμα το κάστανο, να δοκιμάσουμε ζεστή καστανόσουπα, ψητά κάστανα καθώς και το τοπικό τσίπουρο που παράγεται από την απόσταξη της περίφημης “Μαλαγουζιάς”.

91516
Σε υψόμετρο 1200 μ. θα έχουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε το δικό μας πικ νικ και να απολαύσουμε μοναδικές στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης κάτω από την σκιά των τεράστιων καστανιών. Όσο για την Ελμίνα και τους φίλους της, το ξενοδοχείο ετοιμάζει πολλές εκπλήξεις: βόλτες με άλογα στο καστανόδασος, εργαστήρι χειροτεχνίας και ένα ευχάριστο κυνήγι θησαυρού που θα καταπλήξει μικρούς και μεγάλους.

18

Θα πάω...

Θα πάω…

Το πρόγραμμα:

Σάββατο 11 Οκτωβρίου

08.30′-10.30′: Πρωινό
11.00΄- 17.00′: Καστανομάζεμα
11.30′-13.00′: Εργαστήριο Χειροτεχνίας, για παιδιά
11.30΄-16.00′: Βόλτα με τα Άλογα
12.00΄-12.30΄: Μάθημα Μαγειρικής, για μεγάλους
12.00′-13.30΄: Κυνήγι Θησαυρού
14.00΄-16.00΄: Παιχνίδια στη Φύση
14.00′-16.00΄: Πικ νικ
20.30′-21.00′: Δείπνο

Το χωριό μέσα από το Ουράνιο Τόξο...

Το χωριό μέσα από το Ουράνιο Τόξο…

Σχετικά με το Crystal Mountain Hotel:

Το ξενοδοχείο...

Το ξενοδοχείο…

17
Tο Crystal Mountain Hotel που δεσπόζει με την παρουσία του στο γραφικό χωριό Άνω Χώρα, σε υψόμετρο 1.100 μέτρων και μόλις 52χλμ. από τη Ναύπακτο, ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν από 25 χρόνια και ήταν εκείνο που εδραίωσε την ευρύτερη περιοχή σε έναν ακόμη εγχώριο, ορεινό προορισμό. Σήμερα, συνδυάζει το παραδοσιακό με το σύγχρονο και την λειτουργικότητα με την πολυτέλεια. Χτισμένο ανάμεσα σε έλατα και καστανιές διαθέτει το παραδοσιακό εστιατόριο «Ακρώρειαι», bar, μαγαζάκι παραδοσιακών προϊόντων, συνεδριακό χώρο, εσωτερικό παιδότοπο, εξωτερική παιδική χαρά, γήπεδο μπάσκετ και πισίνα με pool bar για το καλοκαίρι.

error: Content is protected !!