ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών: Οι Ολυμπιονίκες στο πλευρό των μικρών αγωνιστών της ζωής!

Χθες το πρωί, με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών» (17 Σεπτεμβρίου 2016), η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, μαζί με φίλους και υποστηρικτές των δυο Συλλόγων, έστειλαν από την Ογκολογική Μονάδα Παίδων ένα ηχηρό μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας στην ελληνική κοινωνία:

Ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί!
Ο εθελοντισμός είναι η δεύτερη ταυτότητα της νέας γενιάς!

Στιγμιότυπο από τον συμβολικό αγώνα δρόμου “Win the Life”

Στιγμιότυπο από τον συμβολικό αγώνα δρόμου “Win the Life”

Προσκεκλημένοι και τιμώμενα πρόσωπα στην εκδήλωση ήταν οι Ολυμπιονίκες του Ρίο, Σπύρος Γιαννιώτης, Τάκης Μάντης και Παύλος Καγιαλής, η Πρόεδρος του «Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών», Βούλα Κοζομπόλη, καθώς και οι Ολυμπιονίκες Σοφία Ασουμανάκη και Σπύρος Γιάνναρος, που στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο πήραν στα αγωνίσματά τους την και την 6η θέση αντίστοιχα.

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με τον μικρό Ερμή, ένα από τα αποθεραπευμένα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με τον μικρό Ερμή, ένα από τα αποθεραπευμένα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ

Ανοίγοντας την εκδήλωση με σύντομη ομιλία της η κυρία Βαρδινογιάννη συγκινημένη είπε μεταξύ άλλων: «Η Διεθνής Ένωση Δοτών Μυελού των Οστών (World Marrow Donor Association) έχει καθιερώσει ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών, το τρίτο Σάββατο του Σεπτεμβρίου. Γιορτάζουμε, λοιπόν, την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα, μια ημέρα κατά την οποία όλοι μαζί θα εκφράσουμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους περισσότερους από 27 εκατομμύρια εθελοντές δότες σε ολόκληρο τον κόσμο. Σε αυτούς συγκαταλέγονται οι 33.000 εθελοντές δότες του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και ανάμεσά τους πολλοί από εσάς που μας τιμάτε εδώ και 3 σχεδόν χρόνια με τη συμπαράστασή σας δηλώνοντας πάντα έτοιμοι να προσφέρετε βοήθεια στον συνάνθρωπό σας που την έχει ανάγκη για να βγει νικητής από τον πιο δύσκολο αγώνα της ζωής του! Έχουμε τη μεγάλη τιμή και χαρά να είναι σήμερα κοντά μας οι ένδοξοι Ολυμπιονίκες μας, που είναι σημαιοφόροι της εκστρατείας μας, καθώς και οι νέοι ήρωες της χώρας μας που σήκωσαν την ελληνική σημαία πολύ ψηλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Αισθανόμαστε υπερήφανοι για αυτά τα Ελληνόπουλα, για τους άθλους που κατόρθωσαν και το παράδειγμα που δίνουν στη νεολαία μέσα από την ευγενή άμιλλα, την αριστεία και την πραγματοποίηση των ονείρων και των στόχων τους. Θα ήθελα να τους εκφράσω ως Ελληνίδα ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα μεγάλο μπράβο για τις μεγάλες τους αυτές επιτυχίες. Τους ευχαριστώ από την καρδιά μου για την παρουσία τους στο πλευρό μας που μας δίνει μεγάλη δύναμη. Σας ευχαριστώ όλους τους Ολυμπιονίκες και την Πρόεδρο του «Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών», Βούλα Κοζομπόλη, που αδιάκοπα στηρίζετε την εκστρατεία μας, συμπαραστέκεστε στα παιδιά του Νοσοκομείου μας και φέρνετε κοντά μας πολλούς νέους φίλους μέσα από τον αθλητισμό… Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον Αγγελιοφόρο της ΕΛΠΙΔΑΣ Σάκη Ρουβά που βρίσκεται σήμερα κοντά μας και πάντα μας στηρίζει ολόθερμα. Τόσο η σημερινή έκκλησή του, όσο και το διαρκές κάλεσμά του υπέρ της δωρεάς μυελού των οστών είναι ένα κομμάτι ανεκτίμητο για τον αγώνα μας…».

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Εν συνεχεία η κυρία Βαρδινογιάννη απένειμε την Τιμητική πλακέτα του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» στον Σπύρο Γιαννιώτη (ασημένιο μετάλλιο στα 10.000 μέτρα κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης στο Ρίο), στον Τάκη Μάντη και Παύλο Καγιαλή (χάλκινο μετάλλιο στην ιστιοπλοΐα 4-70, στο Ρίο) και στη Βούλα Κοζομπόλη, Πρόεδρο του «Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών», στο πρόσωπο της οποίας τίμησε όλους τους Ολυμπιονίκες που έχουν αγκαλιάσει τα παιδιά με καρκίνο.

Βούλα Κοζομπόλη, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Βούλα Κοζομπόλη, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Η Βούλα Κοζομπόλη παραλαμβάνοντας την Τιμητική πλάκετα συγκινημένη δήλωσε: «Αισθάνομαι ότι όλοι οι Ολυμπιονίκες στέκονται με σεβασμό και δέος μπροστά σ’ αυτά τα παιδιά, που καλούνται να κάνουν σε μικρή ηλικία πρωταθλητισμό, όχι για να κερδίσουν κάποιο μετάλλιο, αλλά ό,τι πολυτιμότερο υπάρχει: Τη ζωή!»
Επίσης η κυρία Βαρδινογιάννη πρόσφερε το Μετάλλιο του Υποστηρικτή του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» στους αθλητές Σοφία Ασουμανάκη και Σπύρο Γιάνναρο που αν και δεν πήραν μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, έκαναν μια πολλή καλή εμφάνιση κατακτώντας την θέση στο διπλό σκίφ γυναικών και την θέση στην κωπηλασία, αντίστοιχα, καθώς και για την υποστήριξη τους στον Σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ».

Μαρία Πολύζου, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Μαρία Πολύζου, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Σπύρος Γιαννιώτης, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Σπύρος Γιαννιώτης, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Το δικό του μήνυμα για τη σημασία της δωρεάς μυελού των οστών έστειλε από το ίδιο βήμα ο Αγγελιοφόρος της «ΕΛΠΙΔΑΣ», Σάκης Ρουβάς: «Θα ήθελα να καλέσω όλο τον κόσμο να γίνει εθελοντής δότης. Δεν θα το μετανιώσει! Και θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τη κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη που μου έδωσε την ευκαιρία να προσφέρω και να αισθάνομαι χαρούμενος και γεμάτος που κάνω κάτι καλό για τη κοινωνία».

Σάκης Ρουβάς, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Σάκης Ρουβάς, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Η εκδήλωση έκλεισε με την τοποθέτηση στον «Τοίχο των Αστεριών» του Νοσοκομείου ένα αστέρι με το όνομα του «Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών» για να θυμίζει πάντα την προσφορά των μελών του στον Σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ».

Αναμνηστικές φωτογραφίες από την εκδήλωση προς τιμήν των Ολυμπιονικών.

Αναμνηστική φωτογραφία από την εκδήλωση προς τιμήν των Ολυμπιονικών.

Εν συνεχεία η κυρία Βαρδινογιάννη κάλεσε μικρούς και μεγάλους στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου, όπου πραγματοποιήθηκε ένα πανόραμα Ολυμπιακών αθλημάτων από τους Ολυμπιονίκες, καθώς και ο Συμβολικός Αγώνας Δρόμου «Win the Life» που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, και στον οποίο συμμετείχαν όλοι οι παρευρισκόμενοι Ολυμπιονίκες καθώς και πολλά παιδιά που νοσηλεύονται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων.
Και σ΄ αυτόν τον συγκινητικό από κάθε άποψη αγώνα δρόμου, όπου η κυρία Βαρδινογιάννη εμψύχωνε και επιβράβευε τα παιδιά για τις προσπάθειές τους, κι ένωσε τη φωνή της μ’ εκείνη των μικρών και των μεγάλων, για να στείλουν όλοι μαζί δυο δυνατά μηνύματα:

«Μπορούμε να υπερπηδήσουμε όλα τα εμπόδια της ζωής μας!»
«Παλεύουμε για τη ζωή μας!»

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!