
Όταν επιστρέφεις στο σπίτι σου μετά από δεκάδες ραντεβού στις 9 το βράδυ, μετά από μία ολόκληρη εβδομάδα γεμάτη καθυστερήσεις, αναβολές -ανάδρομος Ερμής?-, απανωτά προβλήματα που αναζητούν μία λύση, και μία σειρά άλλων υποχρεώσεων με απαιτητικά deadlines, το μόνο που θέλεις είναι η ζεστή αγκαλιά της κασμιρένιας κουβέρτας του καναπέ σου, δίπλα στο τζάκι. Τελικά όμως υπάρχει και καλύτερο. Το τζάκι του baku, στην Βουλιαγμένη. Και ας μένεις Φιλοθέη…

Η “εφιαλτική” όπως μας φαινόταν στην αρχή διαδρομή Φιλοθέη-Βουλιαγμένη, μετά από μία τόσο busy μέρα, αποδείχθηκε συναρπαστική και σαφώς πολύ πιο σύντομη…Μόλις φτάνεις στο The Margi, όλα μοιάζουν μαγικά…
Μαγεία…Μία χειμωνιάτικη όαση στο θερινό προάστιο…
Ανάμεσα στα custom-made έπιπλα, τα ζεστά υφάσματα, τα συλλεκτικά χαλιά από την πόλη Βakù και τα ιδιαίτερα κρυστάλλινα φωτιστικά, ο ταλαντούχος chef Παναγιώτης Γιακαλής μας ταξιδεύει γευστικά τον ουρανίσκο, προτείνοντας μας πιάτα με στοιχεία από τη μεσογειακή και τη διεθνή κουζίνα, όπως κριθαρώτο παντζαριού με καπνιστό σκουμπρί Χαλκιδικής και ελαφριά κρέμα σκόρδου , καθώς και rib-eye από prime angus beef με sauce béarnaise, mini σαλάτα και homemade πατάτες, χρησιμοποιώντας υλικά από διαλεγμένες πρώτες ύλες Ελλήνων παραγωγών.
Κάθομαι δίπλα στο εξωτερικό τζάκι, αν και σε αυτό το ευλογημένο προάστιο υπάρχει τελικά άλλος θεός, και θα μπορούσαμε κάλλιστα να πιούμε το aperitif μας δίπλα στη πισίνα! Άνετα…
Φέτος, το αγαπημένο ξενοδοχείο της Βουλιαγμένης, το The Margi, συμπληρώνει 50 χρόνια παρουσίας στην Αθηναική Ριβιέρα, και καινοτομεί, «εφοδιάζοντας» το εστιατόριο με εποχικά προϊόντα παραγωγής από τη The Margi Farm, μια ιδιωτική έκταση 20 στρεμμάτων στα Καλύβια που θα ανοίξει τις πόρτες της, την ερχόμενη άνοιξη και θα αποτελέσει talk of the town για γευσιγνώστες και μη…

Ανάμεσα στα custom-made έπιπλα, τα ζεστά υφάσματα, τα συλλεκτικά χαλιά από την πόλη Βakù και τα ιδιαίτερα κρυστάλλινα φωτιστικά…

Μαρίνα Κουταρέλη, Ιωάννα Αλεξάτου, Στέλλα Λιζάρδη, Σοφία Κιντή. Δεν θα μπορούσα να σκεφτώ καλύτερη παρέα…
“Highlight της εβδομάδας, οι “Laid Back Fridays” όπου κάθε Παρασκευή οι λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας θα μπορούν να απολαμβάνουν τη μοναδική ατμόσφαιρα του εστιατορίου καθώς και επιλεγμένα πιάτα του chef σε ένα ειδικό μενού στην τιμή των 25 ευρώ. Παράλληλα, την παράσταση αναμένεται να κλέψουν και φέτος, το open style bar, όπου ο mixologist Κωνσταντίνος Μπάσης θα δημιουργεί μοναδικά cocktails καθώς και τα lounge και jazz sessions του μουσικού παραγωγού- dj zacf που θα «ντύνουν» μουσικά τις βραδιές, χαρίζοντας έντονη διάθεση και ρυθμό. ” μου λέει ο Θοδωρής Αγιοστρατίτης, καθώς πιάνω στα χέρια μου το menu της σημερινής γαστρονομικής βραδιάς, του Golden Jubilee Dinner….

Σούπα αγκινάρας Ιερουσαλήμ με κοτόπουλο braise πάνω σε πουρέ από μανιτάρια porcini & bruschetta με pate foie-gras και chutney αχλαδιού….

Ταρτάρ από δύο είδη σολωμού -graviax και μαριναρισμένο-, συνοδευόμενο από αυγό σε κρούστα ψωμιού και sauce από γιαούρτι και wasabi. Έκπληξη!

Το φλερτ της σελινόριζας και του κάστανου με ενθουσίασε τόσο πολύ, που εννοείται, θα παω να πιάσω τον σεφ να μου πει τα μυστικά του συγκλονιστικού αυτού …ειδυλλίου….

Πριν προχωρίσουμε στο desert , βγαίνουμε στην πισίνα για να μοιραστούμε γαστρονομικά μυστικά με τον σεφ Παναγιώτη Γιακαλή αλλά και τη εκδότρια του talk of the town “The Foodie”, Σοφία Κιντή.
Ας τέλειωναν έτσι όλες οι εβδομάδες μου…