Όσα μου έμειναν από την πολυσυζητημένη αλλαγή από “Παράδεισος” σε “Ivy Club”, στις Σπέτσες!
Μου στέλνετε μηνύματα και με ρωτάτε μήνες τώρα, από τότε που πρώτο ανακοινώθηκε-και μέσα από το Fay’s Control- πως ο “Παράδεισος” της αγαπημένης παραλίας της Αγίας Μαρίνας αλλάζει χέρια και μετονομάζεται σε Ivy Club. Ως επί το πλείστον όσοι παραθερίζετε στο νησί, άλλοι με αληθινό ενδιαφέρον ρωτάτε για το αν όντως ισχύουν όλα αυτά που ακούγονται και γράφονται για την πολυτέλεια του, άλλοι “φοβάστε” μήπως αρχίσει να … Μυκονιάζει το όλο σκηνικό, άλλοι ρωτάτε για τις τιμές και το service του. Προσωπικά, το πρώτο επισκέφθηκα κατά την διάρκεια του τριημέρου της Regatta, ενώ δεύτερη φορά γευμάτισα στο εστιατόριο του το μεσημέρι του Σαββάτου, μετά από πρόσκληση των ιδιοκτητών του.
Αυτά είναι όσα μου έμειναν από την πολυσυζητημένη αλλαγή από “Παράδεισος” σε “Ivy Club”:
* Οι αλλαγές που διαπιστώνεις με το που μπαίνεις στο “Ivy Club” είναι …“τόσο όσο”. Which is good. Φαίνεται εξαρχής πως οι οικοδεσπότες δεν ήθελαν να “κλωτσάνε” οι αλλαγές στην παραλία της Αγίας Μαρίνας, με αποτέλεσμα ενώ είναι ξεκάθαρο πως έχουν επενδυθεί αρκετά χρήματα για την ανακαίνιση του, να εξακολουθεί να είναι εμφανές το γνώριμο περιβάλλον όπου περάσαμε τα εφηβικά μας καλοκαίρια. Είναι απόλυτα ανακαινισμένο, έχοντας προβεί στις αλλαγές που χρειάζονταν, αλλά δεν είναι “ξένο”.
* Το “καθαρό” λευκό σε αγκαλιάζει με το που διασχίζεις την πύλη του, ενώ το βλέμμα σου αποκλείεται να μην εντοπίσει αμέσως το επιβλητικό beach bar, που ναι, είναι από τα πιο εντυπωσιακά bar πάνω σε παραλία. Πολυτελές αλλά μίνιμαλ, φιλοξενεί μερικές από τις πιο διάσημες ετικέτες που μπορούν να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.
* Ο Γαλλοκορσικανός επιχειρηματίας Georges Paollini πίστεψε και επένδυσε, δημιουργώντας ένα άκρως καλοκαιρινό σκηνικό για το Bar Restaurant, που έγινε αμέσως talk of the island. Πρόσθεσε μπιλιάρδο, πρόσθεσε δέντρα, μετέφερε ένα εντυπωσιακό γλυπτό-άλογο που θα μπεις σε πειρασμό να το φωτογραφίσεις. Όλοι μπαίνουν…
* Ο Βαγγέλης Κατσώρης, ναι είναι εκεί! Κακά τα ψέματα, ήθελες πάντα να είναι εκεί!
* Το σκηνικό ολοκληρώνεται με τις μουσικές από τους διεθνώς καταξιωμένους Edmundo Carneiro και Fabrice Drigues, οι οποίοι μετρούν στο ενεργητικό τους συνεργασίες με παγκοσμίου φήμης μουσικούς, όπως ο Michael Jackson, ο Bob Sinclair, ο Philip Collins, και ο Zucchero, μία ξεχωριστή νότα που δίνει το δικό της στίγμα.
* Το εστιατόριο που βρίσκεται μπροστά στην παραλία με τις αναπαυτικές ξαπλώστρες και το -πραγματικά- ανακουφιστικό service, έχει αρκετά ενδιαφέρουσες προτάσεις, ενώ ό,τι κι αν δοκίμασα και στις δύο επισκέψεις μου, ήταν άριστα εκτελεσμένο. Αλλά άριστα, όχι απλά ικανοποιητικό. Τόσο το ολόφρεσκο Ψάρι στα κάρβουνα που επιλέξαμε κατά το τριήμερο της Regatta, όσο το risotto με γαρίδες αλλά και η μακαρονάδα με την Σκορπίνα που επέλεξε ο οικοδεσπότης μας, για το προχθεσινό μας γεύμα. Αν πάτε, να πάρετε -οπωσδήποτε!- την ταραμοσαλάτα με το αυγοτάραχο. Είναι από άλλο πλανήτη.