ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

“Οργή”: μια εικαστική εγκατάσταση του Κωνσταντίνου Αρώνη

H Myrό Gallery φιλοξενεί στον χώρο της βιτρίνας της την εικαστική εγκατάσταση με τίτλο “Οργή” του Κωνσταντίνου Αρώνη και μας προσκαλεί στα εγκαίνια της, την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017, στις οκτώ το βράδυ.

Πρόκειται για μια σκηνική εγκατάσταση, όπου η εικόνα αποδομείται σε άλλες μικρότερες, κάποιες από αυτές κομμάτια της μεγαλύτερης και κάποιες μόνον με χρώματα που ωστόσο υπάρχουν στην παλέτα της ενιαίας. Μια εικόνα διαλύεται και μέσα από αυτήν προκύπτει μια άλλη. Μια εικόνα σπάει και τα κομμάτια της διασκορπίζονται. Αυτονομούνται, επαναπροσδιορίζονται και επανατοποθετούνται. Σαν θραύσματα, άλλα κινούνται προς τα εμπρός και άλλα φεύγουν προς το βάθος. Όπως η οργή κομματιάζει το μυαλό και εξωθεί σε υπερβάσεις. Σε ακρότητες. Κάποια κομμάτια της σύνθεσης προβάλλονται, εξέχουν επάνω σε ΚΟΙΛΕΣ επιφάνειες, επιτίθενται, όπως η ΟΡΓΗ που εξωτερικεύεται και καταστρέφει. Κάποια άλλα υποχωρούν, εισέχουν, πάνω σε ΚΥΡΤΕΣ επιφάνειες, όπως η ΟΡΓΗ που μένει μέσα και καταλύει την συγκρότηση. Η πρωτότυπη εικόνα φιλοτεχνήθηκε με ακρυλικά χρώματα σε ακρυλικό καμβά.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017, και θα είναι ανοικτή -με ελεύθερη είσοδο για το κοινό- Πέμπτη, Παρασκευή 11.00 – 14.00 & 17.00 – 21.00 και το Σάββατο 11.00 – 15.00.

Myrό Gallery: Νικηφόρου Φωκά 8, κέντρο Θεσσαλονίκης

error: Content is protected !!