ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

“Open-ended”: Προβάλλοντας τη μοναδική αξία του έργου σε εξέλιξη και τη γοητεία του ατελούς!

Η γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την ομαδική έκθεση με τίτλο “Open-ended”, μια έκθεση που προβάλει τη μοναδική αξία του έργου σε εξέλιξη και τη γοητεία του ατελούς.
Η έκθεση συγκεντρώνει ένα ευρύ φάσμα τεχνικών αλλά και υλικών που αναδεικνύουν την καλλιτεχνική διαδικασία, τη σύλληψη της δημιουργικής ιδέας, την πρόκληση της φαντασίας και των πολυάριθμων επιρροών και αναφορών έως την εν δυνάμει ολοκλήρωση του έργου.

Georgia Fambris

20 καλλιτέχνες που δουλεύουν με ποικίλα μέσα και εκκινούν από διαφορετικές αφετηρίες, στοχάζονται πάνω στην διαδικασία παραγωγής των έργων τους και δίνουν πρόσβαση στη μεθοδολογία και σε μέρη δουλειάς που παραμένουν αθέατα στο αρχείο τους. Μελέτες, σχέδια, πολυμεσικά κολάζ, πειράματα και «τελικά» έργα αποκαλύπτουν τη δυναμική της καλλιτεχνικής έρευνας κατά την διάρκεια της οποίας ένα έργο μπορεί να μεταφραστεί σε διαφορετικά σώματα δουλειάς.

Μαρίνα Βελισιώτη

Προσεγγίζοντας αναφορές στην ιστορία της τέχνης και την καλλιτεχνική αρχή του non-finito, τα έργα αυτά, σημαντικές στιγμές μιας ευρύτερης μελέτης, επανασυστήνονται σε έναν εκθεσιακό χώρο αποκτώντας συλλεκτική αξία.
Αυτές οι αναπάντεχες προσεγγίσεις στη δημιουργία τέχνης, καθιστούν την καλλιτεχνική διαδικασία ως μια “open-ended” διαδικασία και αφυπνούν τόσο την φαντασία όσο και την εννοιολογική ενεργοποίηση του θεατή για τη δυνάμει ολοκλήρωση του έργου.

Σοφία Ροζάκη

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Νίκος Αλεξίου, Μαρίνα Βελισιώτη, Θωμάς Διώτης, Δημήτρης Εφέογλου, Βασιλική Κούκου, Αλέξανδρος Κωτούλας, Νίκος Μόσχος, Βένια Μπεχράκη, Ξενοφών Μπήτσικας, Φωτεινή Παλπάνα, Σοφία Παπακώστα, Σοφία Ροζάκη, Παύλος Τσάκωνας, Δέσποινα Φλέσσα, Δέσποινα Χαριτωνίδη, Κώστας Χριστόπουλος, Georgia Fambris, David Fenwick, Melina Mosland, Eric Stephany.
Επιμέλεια έκθεσης: Γεωργία Λιάπη

Διάρκεια έκθεσης: 10 Φεβρουαρίου – 4 Μαρτίου 2022
Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20

error: Content is protected !!