Ομιλία της Τζίνας Θανοπούλου με τίτλο “Αγάπη με Όρια”, στον ΙΑΝΟ

01/12/2017 • GO

Η Συμβουλευτική Ψυχολόγος & Ψυχο-Εκπαιδευτική Σύμβουλος Παιδιών, Εφήβων, Οικογένειας, Τζίνα Θανοπούλου Ed.M., M.A., Harvard University επισκέπτεται τον ΙΑΝΟ για μία συζήτηση με θέμα «Αγάπη με Όρια».
Λίγα λόγια για τη διάλεξη και θέματα που θα συζητηθούν:
Προ-εφηβεία, εφηβεία, συναισθηματική & πνευματική νοημοσύνη: ορισμοί & διάκριση όρων
Ο κάθε γονιός πρέπει να διαλέγει και να ιεραρχεί τα «ΝΑΙ» του, αλλά και τα «ΟΧΙ» του. Η ανάγκη για υπακοή στους κανόνες & υποχρεώσεις της οικογένειας, σχολείου κλπ. είναι ενδεδειγμένη στα παιδιά, ιδιαίτερα στη προ-εφηβεία & εφηβεία για τη μορφοποίηση της ταυτότητας τους, καθώς και για το κτίσιμο: της αυτογνωσίας, του σεβασμού & της αυτοπεποίθησης Αυτοί είναι και οι σημαντικοί παράγοντες για να καλλιεργηθεί η συναισθηματική & πνευματική νοημοσύνη EQ & SQ.
Για να είναι οι μέθοδοι των γονιών αποτελεσματικές και για να μην είναι τραυματικές, πρέπει να υιοθετήσουν ορισμένα κλειδιά συμπεριφοράς & αντίστοιχα να περιορίσουν ορισμένα λάθη που κάνουν σαν γονείς όταν προσπαθούν να πειθαρχήσουν τα παιδιά.

Η Τζίνα Θανοπούλου θα δώσει αυτά τα κλειδιά στους γονείς ώστε να μεγαλώσουν ισορροπημένα & ευτυχισμένα παιδιά με συναισθηματική νοημοσύνη. Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.

Σάββατο 20 Ιανουαρίου, 15.00′,  ΙΑΝΟΣ: Σταδίου 24, Αθήνα
Είσοδος Ελεύθερη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons