Ομαδική έκθεση με τίτλο «beautiful south» στα αριστοκρατικά σαλόνια του King George!

19/05/2022 • GO

Μετά από πρωτοβουλία του King George Hotel, η ομαδική έκθεση «beautiful south» θα φιλοξενηθεί στο λόμπι από τις 20 Μαΐου έως τις 26 Ιουνίου, με σκοπό να αναδείξει τη διπλή ταυτότητα του ξενοδοχείου ως ένα από τα παλαιότερα ξενοδοχεία και σημεία συνάντησης της Αθήνας και ταυτόχρονα ως ένας από τους χώρους που επιχειρεί να γεφυρώσει το παραδοσιακό με το σύγχρονο.

Η επιλογή των έργων βασίζεται αφενός σε έργα που ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές και αφετέρου σε μια επιλογή νέων Ελλήνων καλλιτεχνών που παίζουν σημαντικό ρόλο στη σκηνή. Αποτελεί μία πρώτη προσπάθεια έκθεσης ενός έργου τέχνης NFT σε ένα τέτοιο περιβάλλον στην Ελλάδα και θα είναι μια εξαιρετική προσθήκη στα πιο παραδοσιακά μέσα – όπως πίνακες και γλυπτά – που θα παρουσιαστούν.

Γιώργος Σταμκόπουλος

Όπως υπονοεί ο τίτλος – όμορφος νότος – το κύριο θέμα της έκθεσης είναι οι τόποι που αλληλοεπιδρούμε. Ο νότος είναι ένας τόπος που διεγείρει τα συναισθήματα, που δίνει την αίσθηση της ελευθερίας (μέσα από το φυσικό του περιβάλλον). Μέσα από την πλουραλιστική επιλογή των έργων η έκθεση προσπαθεί να ενώσει και όχι να διχάσει, επιχειρεί να χτίσει γέφυρες και να βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση της σύγχρονης τέχνης.

Θα πραγματοποιηθεί επίσης μονοήμερο συμπόσιο για την τέχνη και την τεχνολογία. Ο Andrea Lissoni, διευθυντής του Haus Der Kunst στο Μόναχο, και ο Μίλτος Μανέτας, διακεκριμένος καλλιτέχνης πολυμέσων, θα έχουν καθοριστικό ρόλο στο συμπόσιο.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί με έργα των Γιάννη Αδαμάκου, Olive Allen, Κωστής Βελώνης, Μαρία Γεωργούλα, Γιάννη Γκίζη, Διονύση Καβαλλιεράτο, Paul McCarthy, Μάρω Μιχαλακάκου, Ρόιλα Μπουζέα, Μαργαρίτα Μποφίλιου, Albert Oehlen, Μαλβίνα Παναγιωτίδη, Τάσος Παυλόπουλος, Σοφία Πετροπούλου, Γιώργος Σταμκόπουλος, Erik Steinbrecher και Νίκος Τρανός

Εγκαίνια: 20 Μαΐου 2022, 7:30 μ.μ. – 10:30 μ.μ.
Διάρκεια: 20 Μαΐου – 26 Ιουνίου 2022

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons