Όλα όσα έγιναν στο Spetses Classic Yacht Regatta 2021!

30/06/2021 • LIFESTYLE

Τα πιο όμορφα και ιστορικά σκάφη των ελληνικών θαλασσών, συμμετείχαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο Διεθνή Αγώνα Κλασσικών και Παραδοσιακών Σκαφών – Spetses Classic Yacht Regatta 2021 (SCYR) και κατέκλυσαν το θαλάσσιο χώρο των Σπετσών προσφέροντας υπέροχες εικόνες αλλά και έντονες ναυταθλητικές συγκινήσεις σε έναν αγώνα – θεσμό για τα δεδομένα της Μεσογείου. Το Spetses Classic Yacht Regatta 2021 διοργάνωσε για μία ακόμη χρονιά, ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών με υποστηρικτή το Poseidonion Grand Hotel και την συμβολή του Ναυτικού Ομίλου Σπετσών. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, με τις νέες εγγραφές να φτάνουν το 20%, χαρίζοντας στο νησί τον αγωνιστικό παλμό που έχει συνηθίσει να προσφέρει η διοργάνωση όλα αυτά τα χρόνια.

Πλήρωμα σκάφους Aikane

Ακόμη και κάτω από αυτές τις συνθήκες, ηχηρή παρουσία στον αγώνα είχαν και σκάφη από το εξωτερικό, με την Οργανωτική Επιτροπή να κερδίζει ξανά το στοίχημα των διεθνών συμμετοχών. Ιδιαίτερη νότα έδωσε η παρουσία Ναυτοπροσκόπων απ΄όλα τα μέρη της Ελλάδας. Παράλληλα για μία ακόμη χρονιά ειδική έμφαση δόθηκε από την Οργανωτική Επιτροπή σχετικά με θέματα αειφορίας και προστασίας του Θαλάσσιου περιβάλλοντος.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή με το Welcome Party on Board X Moët & Chandon και με kick off event στο Nikki Beach ενώ συνεχίστηκε στο θαλάσσιο στίβο ανάμεσα στο νησί και τις ακτές της Αργολίδας, όπου έγιναν ιστιοδρομίες για κλασσικά σκάφη, παραδοσιακά σκάφη, παραδοσιακές λέμβους και οικογενειακές λέμβους-dinghies. Δυστυχώς ο αέρας δεν έκανε το χατίρι των συμμετέχοντων, ωστόσο κατάφεραν και τις τρεις μέρες να στηθούν οι θαλάσσιοι στίβοι και να διεξαχθούν οι ιστιοδρομίες.

Spetses Yacht Regatta 2021 ©Nikos Alevromytis

Καθ’ όλη τη διάρκεια της Regatta, οι Χρυσοί Χορηγοί της διοργάνωσης, Moët & Chandon και Belvedere, δημιούργησαν ειδικά διαδραστικά activations για τους ιστιοπλόους.

Spetses Yacht Regatta 2021 ©Nikos Alevromytis

Το Σάββατο βράδυ στην πλατεία Ποσειδωνίου έγιναν οι απονομές για τους νικητές ημέρας με την Garmin Greece να δωρίζει το Marq Captain, στην πρώτη γυναίκα πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, Λίζα Σταθάτου, με τον Ολυμπιονίκη της ιστιοπλοΐας Παύλο Καγιαλή να πραγματοποιεί την απονομή. Την Κυριακή, μετά τη λήξη του αγώνα, ακολούθησε η  κεντρική απονομή των νικητών της γενικής κατάταξης σε όλες τις κατηγορίες, στον προαύλιο χώρο της ιστορικής εκκλησίας του Αγ. Νικολάου, όπου στις 3 Απριλίου είχε υψωθεί η σημαία της Ελληνικής Επανάστασης.

Spetses Yacht Regatta 2021 ©Nikos Alevromytis

Η Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Λίζα Σταθάτου, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και υπερήφανοι που καταφέραμε να φέρουμε εις πέρας μία τόσο απαιτητική διοργάνωση, όπως είναι το Spetses Classic Yacht Regatta, κάτω από δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες. Η ομαδική και εντατική δουλειά ήταν το κλειδί για να μη χαθεί τίποτα από την αίγλη ενός αγώνα που συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων της Μεσογείου.»

Λίζα Σταθάτου, Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής SCYR – Σπύρος Καπράλος, Πρόεδρος Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής – Άννα Ανδρεάδη, Μελος ΔΣ Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος

Ο Αλέξανδρος Παπαδόγγονας, Πρόεδρος του ΝΟΕ, δήλωσε: «Η πιο ξεχωριστή ρεγκάτα στην Ελλάδα έδωσε ξανά το στίγμα της, συγκεντρώνοντας τα ομορφότερα και ιστορικότερα σκάφη των ελληνικών θαλασσών, σε μία διοργάνωση που στέφθηκε από επιτυχία, πέραν των προσδοκιών. Το μοναδικό θέαμα που προσφέρει διαχρονικά η ρεγκάτα, παρέμεινε αμείωτο και τη φετινή χρονιά και θα ήθελα να ευχαριστήσω με θέρμη όσους συνέβαλαν σε αυτό το αποτέλεσμα».

Αυτά, είναι τα καλύτερα στιγμιότυπα του Spetses Classic Yacht Regatta 2021

Αλέξανδρος Παπαδόγγονας, Πρόεδρος Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος

Η Ελπίδα Φιλιππίδου, Βrand Manager Moet – Hennessy, απονείμει το βραβείο του χρυσού χορηγού Moet & Chandon στον κυβερνήτη και το πλήρωμα του σκάφους SPYRYS

Το βραβείο του χρυσού χορηγού Belvedere απονείμει ο Κώστας Θεοφιλόπουλος, Marketing Manager Moet-Hennessy, στον κυβερνήτη του σκάφους Πάραλος, Γιώργο Χριστόπουλο.

Κατερίνα Κατώπη- Λυκιαρδοπούλου, Νικόλας Λυκιαρδόπουλος

Στρατής Ανδρεάδης, Γενικός Συντονιστής Spetses Classic Yacht Regatta, Μανώλης Βορδώνης

Η εταιρεία ποτών ΑΜΒΥΞ συνεχίζει να στηρίζει  για τέταρτη χρονιά  με υπερηφάνεια το θεσμό, με δυο εμβληματικές μάρκες οι οποίες έρχονται να υπογραμμίσουν την αποστολή αυτής της σημαντικής διοργάνωσης τονίζοντας το ευ αγωνίζεσθε και την ομαδικότητα, αξίες παγκόσμιες και διαχρονικές.
Η Moët & Chandon στηρίζει το θεσμό όχι μόνο γιατί είναι στο DNA της μάρκας να στηρίζει την αριστεία, την επιτυχία, τις πρωτιές αλλά και ειδικότερα γιατί εδώ και αιώνες, από το 1743, είναι η σαμπάνια των νικητών, των μεγάλων στιγμών αλλά και του savoir-faire. Ως Χρυσός Χορηγός του Spetses Classic Yacht Regatta 2021, η κορυφαία και αγαπημένη σαμπάνια στον κόσμο, η Moët & Chandon, μοιράζεται ένα πρωτοποριακό όραμα με αυτό το εμβληματικό άθλημα, το οποίο είναι η επιτομή του κομψού επιτεύγματος και της διαρκούς επιδίωξης της νίκης.

Glaramara

Η Belvedere καθιέρωσε ένα νέο πρότυπο αριστείας εγκαινιάζοντας πρώτη την κατηγορία της super-premium βότκας. Μια παράδοση παρασκευής βότκας με ιστορία 600 ετών, σε ένα από τα μακροβιότερα πολωνικά αποστακτήρια που χρονολογείται από το 1910.

Τάσος Μπίθας, Τζόση Βιτζηλαίου, Ειρήνη Τσέτη

Το ιστορικό Poseidonion Grand Hotel, που κάθε χρόνο είναι το κέντρο επιχειρήσεων, ήταν και φέτος Μέγας Υποστηρικτής, αλλά και αθλοθέτης των βραβείων Concours d’Elegance, για τα πιο καλοδιατηρημένα και αυθεντικά σκάφη. Η Julius Baer, ως η πιο αναγνωρισμένη ομάδα οικονομικής διαχείρισης από την Ελβετία, που προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες διεθνώς από τους ικανότερους εμπειρογνώμονες, ήταν financial partner της διοργάνωσης. Χορηγός του αγώνα ήταν η BWIN, το μεγαλύτερο brand παγκοσμίως στην αγορά των τυχερών παιχνιδιών και του αθλητικού στοιχηματισμού, που προσφέρει μοναδικές υπηρεσίες με την εξελιγμένη τεχνολογική του πλατφόρμα.
Επίσημος e-mobility partner της διοργάνωσης ήταν η Kosmoride, το μοναδικό εξειδικευμένο δίκτυο καταστημάτων αποκλειστικά για e-Bikes στην Ελλάδα.

Χρυσιάννα Ανδριοπούλου, Έλενα Σκαφίδα

Υποστηρικτής της διοργάνωσης ήταν το πολυτελές Amanzoe καθώς και το Nikki Beach Resort & Spa, όπου φιλοξένησε τους δημοσιογράφους της διοργάνωσης. Η Sebago που δίνει έμφαση στο σεβασμό προς την τέχνη της χειροποίητης κατασκευής παπουτσιών, πρόσφερε τα παπούτσια της επιτροπής αγώνων, όπως και η Salty Bag,  η οποία έραψε τις skippers’ bags των αγώνων Tritone από επαναχρησιμοποιούμενα πανιά ιστιοπλοΐας με μηνύματα αειφορίας, προωθώντας το οικολογικό μήνυμα της διοργάνωσης. Υποστηρικτής αντηλιακής προστασίας ήταν η Intermed με τη σειρά “Luxurious Suncare”, ενώ υποστηρικτής μεταφορών, η Hellenic Seaways.

Μαρίνα Κουταρέλλη, CEO Communication Lab – Κατερίνα Κατώπη-Λυκιαρδοπούλου, Γενική Διευθύντρια Dolphin Capitals

Το Γραφείο Τύπου και τη Διαχείριση των Χορηγών ανέλαβε η εταιρεία Communication Lab και η Δρ. Μαρίνα – Λύδα Κουταρέλλη.

Δημήτρης Κουλούρης, Στέλλα Αλεξανδρίδου

Γιάννης Δρυμωνάκος

Ιωάννα Μπερίου, Ιωάννης Καποδίστριας, Αλεξάνδρα Μαρτίνου

Intermed Luxurious Suncare

Viking

Spetses Yacht Regatta 2021 ©Nikos Alevromytis

Glaramara

Φωτογραφίες: Νίκος Αλευρομύτης, Παναγιώτης Μαυρομάτης, Νίκος Καρανικόλας, Μιχάλης Κοκκοράκης, Μιχάλης Λιαρούτσος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons