ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Όλα όσα έγιναν στο All Star Verdi Gala με τη κορυφαία Anna Netrebko στο Καλλιμάρμαρο!

Με μία ανεπανάληπτη εμφάνιση, έκανε την επιστροφή της η Εθνική Λυρική Σκηνή στο χώρο του θεάματος, φέρνοντας το κοινό της όπερας και πάλι σε επαφή με τη μαγεία της ζωντανής μουσικής.

Η διάσημη ντίβα της όπερας Anna Netrebko, το Σάββατο που μας πέρασε, πρωταγωνίστησε στο All Star Verdi Gala που διοργανώθηκε με την συμμετοχή καταξιωμένων λυρικών ερμηνευτών και μουσικών στο κατάφωτο Καλλιμάρμαρο. Η κορυφαία σοπράνο του 21ου αιώνα Anna Netrebko, μαζί με την ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, μας χάρισαν μοναδικά ακουστικά ταξίδια.

Σηματοδοτώντας την 150η επέτειο της πρώτης παρουσίασης της Αΐντας στην Όπερα του Καΐρου, το 1871, με το οπερετικό υπερθέαμα, η Εθνική Λυρική Σκηνή φρόντισε, μαζί με τη πρωταγωνίστρια της βραδιάς, να γεμίσει τη σκηνή με άλλα μεγάλα ονόματα του θεάματος της όπερας και να μαγέψει τους 8000 θεατές.

Η ANNA NETREBKO ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ

Η ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής υπό τον Φίλιπ Ωγκεν ξεκίνησαν τη βραδιά με μία εισαγωγή για την σοπράνο που εμφανίστηκε στη σκηνή μέσα σε θερμές επευφημίες, για να προσφέρει στο κοινό δύο έντονα απαιτητικές άριες, της Λαίδη Μακβεθ και αυτή της Λεονόρας από τον Τροβατόρε. Η βραδιά συνεχίστηκε με την Ανίτα Ρατσβελισβίλι να ερμηνεύει τις δύο άριες της Ατσουτσένας του Τροβατόρε και να ταξιδεύει το κοινό. Ο Δημήτρης Πλατανιάς, κορυφαίος βαρύτονος με διεθνή καταξίωση, μας χάρισε με μοναδική κλάσης το μονόλογο του Ιάγου από τον Οθέλλο αλλά και την άρια ου Ριγολέττου. Με περισσή άνεση, ο διακεκριμένος τενόρος Γιουσίφ Εϊβάζοφ ερμήνευσε την άρια του Μανρίκο από τον Τροβατόρε και το «La donna è mobile» από τον Ριγολέττο.

ANNA NETREBKO

Αργότερα η σκηνή του Καλλιμάρμαρου γέμισε με συγκλονιστικά ντουέτα των ερμηνευτών που, πότε συναισθηματικά και πότε παιχνιδιάρικα, συγκίνησαν και εντυπωσίασαν το κοινό κάνοντας εντελώς προφανή την επιρροή της μαγευτικής μουσικής του Τζουζέππε Βέρντι αλλά και του αστείρευτου ταλέντου που υπάρχει στη μουσική σήμερα.

ANNA NETREBKO

Στο εντυπωσιακό υπερ-θέαμα παραβρέθηκε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η Υπουργός Πολιτισμού Κα Λίνα Μενδώνη και πολλοί λαμπεροί και επώνυμοι φίλοι της όπερας.

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑ ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΑΥΛΟΣ ΚΟΤΣΩΝΗΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΑΡΧΑΚΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΗΓΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΒΛΑΣ, ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

ANNA NETREBKO, ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΙΣΑΡΗΣ

ΕΛΕΝΑ ΑΚΡΙΤΑ, ΣΥΛΒΑ ΑΚΡΙΤΑ

ΒΑΝΑ ΜΠΑΡΜΠΑ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, ΕΜΥ ΛΙΒΑΝΙΟΥ

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑ ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ, ΛΟΛΑ ΝΤΑΙΦΑ

ΝΙΚΟΛΑΣ ΓΙΑΤΡΟΜΑΝΩΛΑΚΗΣ

Ο Γιώργος Ντάβλας, με περίσσια αγάπη και θαυμασμό για την όπερα, δώρισε στη διάσημη ντίβα της όπερας Anna Netrebko, το coffee table book “Opera Tables”, σε μία κατηδείαν συνάντηση πριν τη μεγάλη εμφάνιση στο Κα Καλλιμάρμαρο.

Ο Γιώργος Ντάβλας επισκέφθηκε την παγκοσμίου φήμης σοπράνο Anna Netrebko στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία λίγο πριν τη μεγάλη συναυλία και της δώρισε το coffee table book “Opera Tables

Φωτογραφίες: Papadakis Press

error: Content is protected !!