ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Όλα όσα έγιναν στο 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών!

Με εκπροσώπους από 24 χώρες, 500 ομιλητές απ΄όλο τον κόσμο, 95 θεματικές ενότητες, 2.500 συνέδρους και πάνω από 150 διαπιστευμένους δημοσιογράφους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, πραγματοποιήθηκε από το 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Η διεθνής συνδιάσκεψη, που φέτος φέρει τον τίτλο “Inclusive Growth”, πραματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο των Δελφών και το Ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ. Η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας παραβρέθηκε στο Φόρουμ, καιώς και ανώτατοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, υπουργοί και αντιπροσωπείες από την Ευρώπη, την Αμερική, την Αφρική και την Ασία, επίτροποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κεντρικοί τραπεζίτες και πρoσωπικότητες διεθνούς κύρους και επιρροής από την Οικονομία, την Ακαδημαϊκή κοινότητα και την Κοινωνία των Πολιτών.

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΕΛΕΝΗ ΑΡΒΕΛΕΡ

ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ANA BIRCHALL, DEPUTY PRIME MINISTER OF ROMANIA ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΑΡΑΣ ΣΥΜΕΩΝ ΤΣΟΜΩΚΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΥΜΕΩΝ ΤΣΟΜΩΚΟΣ

Η ημερήσια διάταξη της συνδιάσκεψης περιελάμβανε θέματα αιχμής, μέσα από τέσσερις άξονες: εμβαθύνει στις διεθνείς και γεωπολιτικές τάσεις, ενδυναμώνει τις επιχειρηματικές και επενδυτικές σχέσεις στο διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον, φωτίζει την ευρωπαϊκή πραγματικότητα, εν όψει και των Ευρωεκλογών, αλλά και διερευνά την προοπτική για τη χώρα μας. Στο πλαίσιο των συζητήσεων εντάχθηκαν και επιμέρους θεματικές ενότητες, με εξειδικευμένες συζητήσεις. Μεγάλη έμφαση δόθηκε στις μεταβολές και ανακατατάξεις που φέρνει η Δ΄ Βιομηχανική Επανάσταση, στις νέες τεχνολογικές τάσεις, στο μέλλον του λιανεμπορίου, στην τεχνολογία πληρωμών, στον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων και άλλα επίκαιρα θέματα.

ΝΙΚΟΛ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ & ΚΙΡΣΤΕΝ ΜΑΝΟΥ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΥ ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΚΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΥΜΕΩΝ ΤΣΟΜΩΚΟΣ

ΤΑΤΙΑΝΑ ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΔΑΦΝΗ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ

ΝΙΚΟΛ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΥ

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΥΜΕΩΝ ΤΣΟΜΩΚΟΣ

ΠΑΝΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΒΟΒΟΛΙΝΗ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ CAMILLE EGLOFF

ΘΩΜΑΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ ΕΛΕΝΑ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ ΣΑΡΑΚΑΚΗ

ΕΥΤΥΧΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΜΑΡΙΑ ΝΙΚΟΛΤΣΙΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΦΗ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ

ΕΛΕΝΑ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ ΣΑΡΑΚΑΚΗ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ

ΑΛΙΚΗ ΚΕΛΑΪΔΗ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΣΤΑΛΙΑ ΣΑΜΟΪΛΗ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΓΑΝΑΤΣΗΣ ΕΜΥ ΛΙΒΑΝΙΟΥ

ΕΜΥ ΤΡΙΚΑΡΔΟΥ ΜΑΡΙΑ ΝΙΚΟΛΤΣΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΧΙΝΗΣ ΕΔΟΥΑΡΔΟΣ ΚΑΡΡΕΡ

MARY & GEOFFREY PYATT, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ

GEOFFREY PYATT

Στη διαμόρφωση του προγράμματος του Φόρουμ, που έχει πλέον εξελιχθεί σε πυλώνα επιρροής στην Ευρώπη και τα Βαλκάνια, συνέβαλαν διεθνείς οργανισμοί, όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Παγκόσμια Τράπεζα, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης. Επίσης συμμετέχουν κορυφαίες δεξαμενές σκέψης, όπως το Ινστιτούτο Brookings, το Atlantic Council, το Ινστιτούτο Bruegel, η ΔιαNEOσις, το Ίδρυμα Λασκαρίδη κ.α.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΥ ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΑΛΕΞΙΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

ΕΜΗ ΛΙΒΑΝΙΟΥ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΣΟΜΩΚΟΥ

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών φιλοξένησε φέτος περισσότερους από 200 σπουδαστές και φοιτητές από δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

 

error: Content is protected !!