ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Οκτώβριος: Ο μήνας των γενεθλίων μου, της πρόληψης και του γυναικολογικού ιατρικού ελέγχου…

Οκτώβριος, η προσωπική μου πρωτοχρονιά. Ο μήνας των γενεθλίων μου, των νέων ξεκινημάτων, των καινούργιων στόχων. Ο μήνας του πάρτι που θα σβήσω άλλο ένα κερί στην τούρτα. Επίσης, ο μήνας της πρόληψης κατά του καρκίνου του Μαστού. Ο μήνας την όγδοη ημέρα του οποίου, ημέρα των γενεθλίων μου, έχω επιλέξει να κάνω κάθε χρόνο τόσο την Μαστογραφία μου όσο τον πλήρη γυναικολογικό έλεγχο. Έτσι, δεν το ξεχνάω ποτέ. Κι αν αυτή τη χρονιά, η όγδοη ημέρα του Οκτωβρίου με βρήκε εκτός Ελλάδας, αυτό δεν πάει να πει πως δεν ανανεώθηκε αυτόματα το ραντεβού στον γυναικολόγο μου, στον Πέτρο Νικολαΐδη αμέσως μετά την επιστροφή μου…

Follow me…

Χθες το πρωί, Λ. Κηφισίας 49 & Ζηρίδη 1, στο Μαρούσι....

Χθες το πρωί, Λ. Κηφισίας 49 & Ζηρίδη 1, στο Μαρούσι….

Αυτό το ιατρείο, το Ιατρείο της Εμβρυοιατρικής Γενετικής, του Πέτρου Νικολαΐδη, με τα κομψά σαλόνια, πλημμυρισμένο από μία μοναδική θετική αύρα, το έχω συνδυάσει με τους εννιά πιο υπέροχους μήνες της ζωής μου. Με την εγκυμοσύνη μου. Από το πρώτο τηλέφωνο που έκανα στον γιατρό μου από τις μακρινές Μαλδίβες όπου ανακάλυψα την εγκυμοσύνη μου την τρίτη ημέρα του Μήνα του Μέλιτος, έως την πρώτη μου επίσκεψη με την επιστροφή μου -κατευθείαν από το αεροδρόμιο-, και για τους επόμενους εννιά μήνες, αυτοί οι άπλετοι, γεμάτοι φως χώροι, είναι χαραγμένοι στο μυαλό μου με τα πιο όμορφα χρώματα του πιο ευοίωνου, συγκλονιστικού και αξέχαστου ουράνιο τόξου.

Ο Καθηγητής Πέτρος Νικολαΐδης είναι Μαιευτήρας, Γυναικολόγος και Ειδικός Περιγενετιστής. Είναι ιδρυτής και επιστημονικός υπεύθυνος της ΕΜΒΡΥΟΪΑΤΡΙΚΗΣ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ, το οποίο είναι ένα από τα πλέον εξειδικευμένα κέντρα παγκοσμίως στην Εμβρυϊκή Υπερηχογραφία, προγεννητικό έλεγχο και εμβρυοϊατρική γενετική.

Ο Καθηγητής Πέτρος Νικολαΐδης είναι Μαιευτήρας, Γυναικολόγος και Ειδικός Περιγενετιστής. Είναι ιδρυτής και επιστημονικός υπεύθυνος της ΕΜΒΡΥΟΪΑΤΡΙΚΗΣ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ, το οποίο είναι ένα από τα πλέον εξειδικευμένα κέντρα παγκοσμίως στην Εμβρυϊκή Υπερηχογραφία, προγεννητικό έλεγχο και εμβρυοϊατρική γενετική.

Αυτοί οι χώροι, μου θυμίζουν πάντα τους εννιά πιο υπέροχους μήνες της ζωής μου. Τους μήνες της εγκυμοσύνης μου...

Αυτοί οι χώροι, μου θυμίζουν πάντα τους εννιά πιο υπέροχους μήνες της ζωής μου.

Τους μήνες της εγκυμοσύνης μου....

Τους μήνες της εγκυμοσύνης μου….

Ο Πέτρος Νικολαΐδης Ιδρύει την ΕΜΒΡΥΟΪΑΤΡΙΚΗ ΓΕΝΕΤΙΚΗ, Κέντρο εξειδικευμένο στην παρακολούθηση κύησης υψηλού κινδύνου, την εμβρυϊκή υπερηχογραφία και τον εμβρυϊκό γενετικό έλεγχο

Ο Πέτρος Νικολαΐδης ιδρύει την ΕΜΒΡΥΟΪΑΤΡΙΚΗ ΓΕΝΕΤΙΚΗ, Κέντρο εξειδικευμένο στην παρακολούθηση κύησης υψηλού κινδύνου, την εμβρυϊκή υπερηχογραφία και τον εμβρυϊκό γενετικό έλεγχο

Και η επιλογή του συγκεκριμένου γιατρού δεν υπήρξε ποτέ τυχαία. Καταρχήν, ο Πέτρος Νικολαΐδης, δεν είναι “Γυναικολόγος”. Είναι Καθηγητής της Μαιευτικής και Γενετικής, είναι Προγενετιστής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, Μαιευτήρας Χειρούργος Γυναικολόγος. Respect. Τον έβλεπα καθώς παρακολουθούσε για εννιά μήνες την Ελμίνα μου μέσα από τους υπερηχογραφήματα, και έβλεπα έναν άνθρωπο που γεννήθηκε για να κάνει πρωτίστως προγεννητικούς ελέγχους, για να παρακολουθεί πρωτίστως το έμβρυο…

Με υποδέχεται ο "καλύτερος γιατρός του κόσμου", όπως αποκαλώ -δικαίως- τον Πέτρο Νικολαΐδη...

Με υποδέχεται ο “καλύτερος γιατρός του κόσμου”, όπως αποκαλώ -δικαίως- τον Πέτρο Νικολαΐδη…

Μα η σχέση μου με τον γιατρό μου δεν σταμάτησε με την γέννηση της Ελμίνας. Ίσα ίσα, όσο περνάνε τα χρόνια, τόσο πιο αναγκαίες είναι οι επισκέψεις μας στον Γυναικολόγο μας, ο οποίος εκτός από το Τεστ Παπανικολάου και φυσικά, τον έλεγχο της Μαστογραφίας μας, θα προβεί σε μία σειρά εξετάσεων, όποια θεωρεί αυτός απαραίτητη για κάθε γυναίκα.

Και φέτος, ολοκλήρωσα τις απαραίτητες Γυναικολογικές Εξετάσεις, στον γιατρό που εμπιστεύομαι απόλυτα.

Και φέτος, ολοκλήρωσα τις απαραίτητες Γυναικολογικές Εξετάσεις, στον γιατρό που εμπιστεύομαι απόλυτα.

Σε εμένα κάνει αρχικά γυναικολογική εξέταση επισκόπησης ώστε να ελέγξει λεπτομερώς τον κόλπο και τον τράχηλο της μήτρας.
Ακολουθεί η λήψη του τεστ Παπανικολάου από το έξω τράχηλο και τον ενδοτράχηλο “2 λήψεις” μου λέει, για να το λέει κάτι ξέρει. 🙂
Συνεχίζουμε με κολπικό υπερηχογράφημα όπου απεικονίστηκαν και ελέγξαμε την μήτρα, το ενδομήτριο, τις ωοθήκες και όλη την κάτω κοιλιά. Oops! Βρίσκουμε μια κύστη στην ωοθήκη. Με καθησυχάζει αλλά κάνουμε έγχρωμο Doppler στα αγγεία των ωοθηκών για να αποκλείσουμε κακοήθεια.

pn13

pn14
“Με το Doppler μπορώ να προβλέψω καρκίνο της μήτρας και των ωοθηκών 6 μήνες πριν συμβεί και είναι σωτηρία εξέταση, και οι πλειοψηφία των γυναικών δεν το γνωρίζει, Φαίη. Είναι απαραίτητο να το τονίσεις!” μου λέει και κατανοώ πλήρως την σοβαρότητα της εξέτασης, δεν μπορώ όμως να κατανοήσω την αδιαφορία μερικών γυναικών και την έλλειψη ενημέρωσης, το 2016.

Ο γιατρός μου, μου εξηγεί τα πάντα αναλυτικά...

Ο γιατρός μου, μου εξηγεί τα πάντα αναλυτικά…

Η πρόληψη σώζει! Και ο γιατρός μου κάνει μία ειδική προσφορά μόνο για τις αναγνώστριες του Fay's Control.

Η πρόληψη σώζει! Και ο γιατρός μου κάνει μία ειδική προσφορά μόνο για τις αναγνώστριες του Fay’s Control.

Thank you Dr.!

Thank you Dr.!

Ο Πέτρος μου εξηγεί τα πάντα στο γραφείο του, ενώ πριν φύγω μία νοσοκόμα φροντίζει να μου πάρει αίμα για να ελέγξουμε τους καρκινικούς δείκτες που εξασφαλίζουν ακόμη περισσότερο ότι η κύστη δεν είναι κακοήθης.

pncover
Αγαπημένες μου, την επίσκεψη μου στον Γυναικολόγο μου, δεν την αναφέρω για να περιγράψω απλά μία εμπειρία μου. Θέλω να σας υπενθυμίσω για άλλη μία φορά πως ο καρκίνος του Μαστού είναι ιάσιμος, πως οι επισκέψεις μας για τις εξετάσεις μας στον Γυναικολόγο μας είναι απαραίτητες -ιδίως μετά τα 35-, ενώ όταν ο καρκίνος της μήτρας και των ωοθηκών μπορεί να προβλεφθεί μισό χρόνο πριν συμβεί, είναι εντελώς απαράδεκτο να αδιαφορούμε!

Η πρόληψη σώζει!

Η πρόληψη σώζει!

Η πρόληψη σώζει! Και ο γιατρός μου κάνει μία ειδική προσφορά μόνο για τις αναγνώστριες του Fay’s Control.
Κλείστε σήμερα κιόλας το ραντεβού σας για τον δικό σας ολοκληρωμένο Έλεγχο, που θα περιλαμβάνει:
* Γυναικολογικό Έλεγχο
* Κολπικό Υπερηχογράφημα
* Doppler Ωοθηκών για πρόβλεψη καρκίνου
* Τεστ Παπανικολάου
* Τρισδιάστατο Υπερηχογράφημα Μαστού
* Συμβουλευτική

Από 180 ευρώ που κοστίζει όλο το συγκεκριμένο πακέτο, στην ειδική τιμή των 120 ευρώ, μόνο για τις αναγνώστριες του Fay’sControl.

Κλείστε το ραντεβού σας στο: 210-6199000, πείτε πως είστε αναγνώστρια μας, και επωφεληθείτε της ειδικής προσφοράς!

Thank you Dr.! xxx

It’s good to know:
pn8Ο Καθηγητής Πέτρος Νικολαΐδης είναι Μαιευτήρας, Γυναικολόγος και Ειδικός Περιγενετιστής. Είναι ιδρυτής και επιστημονικός υπεύθυνος της ΕΜΒΡΥΟΪΑΤΡΙΚΗΣ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ, το οποίο είναι ένα από τα πλέον εξειδικευμένα κέντρα παγκοσμίως στην Εμβρυϊκή Υπερηχογραφία, προγεννητικό έλεγχο και εμβρυοϊατρική γενετική. Ανακηρύχθηκε διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών σε νεαρή ηλικία με τη λήψη του πτυχίου της Ιατρικής και ανεχώρησε για την Αγγλία όπου επεράτωσε σχεδόν όλη την ειδικότητα της Μαιευτικής-Γυναικολογίας στα δύο πλέον επώνυμα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας, το Hammersmith και το Queen Charlotte’s. Απέκτησε πολύτιμη εμπειρία σε λαπαροσκοπικές χειρουργικές επεμβάσεις και στην κύηση υψηλού κινδύνου.
Μετά τη λήψη της ειδικότητας αναλαμβάνει ως Επιμελητής τη Μαιευτική Κλινική του Πανεπιστημίου St. George’s με εξειδίκευση στην κύηση υψηλού κινδύνου.
Έχοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Εμβρυο-Μητρική Ιατρική προσλαμβάνεται από τον διάσημο Καθηγητή Charles Rodeck στην Κλινική Ιατρικής Εμβρύου του Imperial College, η οποία ήταν το μοναδικό επίσημο Πανεπιστημιακό Τμήμα εκείνης της εποχής που έδινε πλήρη υποειδικότητα στην Ιατρική του Εμβρύου.
Επιστρέφει στην Ελλάδα και ιδρύει την πρώτη ιδιωτική Μονάδα Ιατρικής Εμβρύου στη χώρα μέσα στο Μαιευτήριο ΜΗΤΕΡΑ.
Εφαρμόζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα όλα τα νέα διαγνωστικά πρωτόκολλα της καινούργιας επιστήμης και καθιστά το συγκεκριμένο τμήμα ως Πανελλήνιο Κέντρο αναφοράς για την εμβρυϊκή υπερηχογραφία και τις καινούργιες εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου.
Χρησιμοποιεί για πρώτη φορά τον όρο «Ιατρική Εμβρύου» και εισάγει πρώτος όλες τις νέες προγεννητικές εμβρυϊκές εξετάσεις. Δίκαια θεωρείται ως ο θεμελιωτής και ο πατέρας των εξετάσεων της Ιατρικής Εμβρύου στην Ελλάδα. Ιδρύει την ΕΜΒΡΥΟΪΑΤΡΙΚΗ ΓΕΝΕΤΙΚΗ, Κέντρο εξειδικευμένο στην παρακολούθηση κύησης υψηλού κινδύνου, την εμβρυϊκή υπερηχογραφία και τον εμβρυϊκό γενετικό έλεγχο. Από το 2002 είναι Καθηγητής Μαιευτικής-Γενετικής στην Μαιευτική Σχολή Αθηνών (Ανωτάτη Σχολή Επιστημών Υγείας).
Έχει πολύ μεγάλο αριθμό δημοσιεύσεων στα πλέον σημαντικά ξένα επιστημονικά περιοδικά και έχει συγγράψει πανεπιστημιακά συγγράμματα «Γενετικής» και «Εμβρυϊκής Υπερηχογραφίας».
Είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της International Society for Ultrasound in Obstetrics and Gynecology και μέλος των περισσοτέρων διεθνών επιστημονικών συλλόγων στον περιγεννητικό και γενετικό χώρο.
Έχει από τις μεγαλύτερες εμπειρίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε αριθμό εξετάσεων, όπως αυχενική διαφάνεια, υπερηχογράφημα β΄ επιπέδου και εμβρυϊκές επεμβάσεις όπως αμνιοπαρακέντηση.
Η εμπειρία του στην κύηση υψηλού κινδύνου του έδωσε τη δυνατότητα να υποστηρίζει τον φυσικό/φυσιολογικό τοκετό και να αποφεύγει τις μαιευτικές επεμβάσεις όταν δεν είναι απαραίτητες.
Τμήμα Γενετικής

Το Τμήμα Γενετικής της ΕΜΒΡΥΟΪΑΤΡΙΚΗΣ πραγματοποιεί όλο το φάσμα των γενετικών εξετάσεων του εμβρυϊκού προγεννητικού ελέγχου όπως:
Έλεγχος μεταλλάξεων α-, β-μεσογειακής αναιμίας.
Έλεγχος κληρονομικής βαρυκοΐας.
Έλεγχος νευρομυϊκών παθήσεων (Duchene).
Έλεγχος θρομβοφιλίας (παράγοντας Leihen, V, MTHFR, προθρομβίνη, ινωδογόνο, αποπολιπρωτεΐνη Ε, Β).
Ταχύτατη ανίχνευση χρωμοσωμικών ανωμαλιών εμβρύου από τροφοβλάστη/αμνιοπαρακέντηση (απάντηση σε 12 ώρες).
Μοριακή ανίχνευση μικροελλειπτικών γενετικών συνδρόμων MPLA.
Μοριακός καρυότυπος.
Έλεγχος μικροελλείψεων χρωμοσωμάτων Χ.
Καρυότυπος:
– περιφερικού αίματος
– χοριακών λαχνών
– αμνιακού υγρού

Επίσης, μοριακός μικροβιολογικός εμβρυϊκός έλεγχος για:
– μυκόπλασμα
– τοξόπλασμα
– CMV
– συγγενών ιώσεων

ΕΜΒΡΥΟΪΑΤΡΙΚΗ ΓΕΝΕΤΙΚΗ: Λ. Κηφισίας 49 & Ζηρίδη 1, 15123, Μαρούσι, τηλ. 210-6199000

error: Content is protected !!