ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Οι Κορυφαίοι Έλληνες Αθλητές έτρεξαν για το Επετειακό Έτος Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020!

Την Επέτειο των 2.500 χρόνων από την Ναυμαχία της Σαλαμίνας και την Μάχη των Θερμοπυλών τίμησαν οι Έλληνες Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές καθώς και οι Θρύλοι του 2004 συμμετέχοντας στον Virtual Μαραθώνιο της Αθήνας ο οποίος πραγματοποιείται από τις 8 έως τις 29 Νοεμβρίου 2020.
Μετά από πρόσκληση της Προέδρου του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020» κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη οι κορυφαίοι Έλληνες αθλητές, που έχουν τιμήσει την χώρα μας σε ολόκληρο τον κόσμο, έστειλαν με τον δικό τους τρόπο ένα δυνατό μήνυμα Ελευθερίας, Δημοκρατίας και Αρετής.
Φορώντας το μπλουζάκι του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020» οι αθλητές μας έτρεξαν για να τιμήσουν την ιστορία και να μεταφέρουν μέσα από τη διαδρομή τους τις αιώνιες ιδέες και αξίες που τα δύο αυτά ιστορικά γεγονότα συμβολίζουν.
Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Virtual Μαραθώνιος της Αθήνας φέτος τίμησε τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Βούλα Κοζομπόλη

Νίκη Μπακογιάννη

Με στόχο, ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο, να σταλεί ένα δυνατό μήνυμα πως διαχρονικά οι Έλληνες ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, η Πρόεδρος της Τιμητικής Κοσμητείας του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο ΣΕΓΑΣ αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους.

«Είμαι βαθύτατα συγκινημένη που ο φετινός Virtual Μαραθώνιος της Αθήνας τιμά την Εθνική Επέτειο των 2.500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας. Ο Μαραθώνιος 2020 φέρει ακόμα περισσότερους συμβολισμούς, καθώς πραγματοποιείται κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες που δοκιμάζουν όχι μόνον τους Έλληνες, αλλά ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα. Νιώθω πως τα μηνύματα της Ανδρείας, της Αρετής και της Ελευθερίας που μας κληροδοτούν οι αγώνες των Ελλήνων είναι πιο επίκαιρα από ποτέ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ΣΕΓΑΣ που τιμά το Επετειακό Έτος «Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020». Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους Έλληνες Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές και τους Θρύλους του 2004 που θα τρέξουν μεταφέροντας σε ολόκληρο τον κόσμο τη δύναμη και την αισιοδοξία που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη», δήλωσε η κυρία Βαρδινογιάννη.

Σοφία Μπεκατώρου

Πύρρος Δήμας

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος δήλωσε: «Ο Μαραθώνιος της Αθήνας, ο αγώνας που αναδεικνύει περισσότερο από κάθε άλλον τα ιδανικά της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της δύναμης της ελεύθερης ανθρώπινης βούλησης, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τις εκδηλώσεις τιμής της επετείου των 2.500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας. Πολύ περισσότερο, όταν η Μάχη του Μαραθώνα, ιστορική αιτία της γέννησης του Μαραθωνίου, αποτελεί μέρος της τιτάνιας προσπάθειας των Ελλήνων στους πολέμους με τους Πέρσες, το αποτέλεσμα των οποίων έδωσε τη δυνατότητα να ανθίσει η Δημοκρατία και να αναπτυχθεί ο Ευρωπαϊκός Πολιτισμός».

Άγγελος Μπασινάς

Άννα Κορακάκη

Νίκος Κακλαμανάκης

It’s good to know: Την ομάδα του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020» αποτέλεσαν οι αθλητές Ειρήνη Αϊνδιλή, Πύρρος Δήμας, Περικλής Ιακωβάκης, Νίκος Κακλαμανάκης, Γιώργος Καραγκούνης,  Κώστας Κατσουράνης, Βούλα Κοζομπόλη, ‘Aννα Κορακάκη, Βιργινία Κραβαριώτη, Νίκη Μπακογιάννη, Άγγελος Μπασινάς, Σοφία Μπεκατώρου, Χρύσα Μπισκιτζή,  Βούλα Πατουλίδου,    Λευτέρης Πετρούνιας, Βασίλης Πολύμερος, Άγγελος Χαριστέας.

error: Content is protected !!