ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Οι καλύτερες στιγμές της Art Athina και η μεγάλη γιορτή της Τέχνης στο Athénée!

Με εξαιρετικά μεγάλη προσέλευση κοινού, παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων, τα πιο ενθουσιώδη σχόλια και πολλή τέχνη, έπεσε το βράδυ της Δευτέρας η αυλαία της Art Athina 2022, η οποία φιλοξενήθηκε στο Ζάππειον Μέγαρο από τις 16 έως και τις 19 Σεπτεμβρίου, υπό την αιγίδα της της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ, ΝΙΚΟΛΑΣ ΓΙΑΤΡΟΜΑΝΩΛΑΚΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΓΙΑΝΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΙΛΕΑΝΑ ΤΟΥΝΤΑ, ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΑΛΙΚΗ ΜΑΡΤΙΝΟΥ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΑΡΤΙΝΟΥ, ΑΤΑΛΑΝΤΗ ΜΑΡΤΙΝΟΥ, ΝΑΣΣΙΑ ΚΑΛΑΜΑΚΗ

Η μεγαλύτερη ετήσια εικαστική διοργάνωση στην Ελλάδα, που φέρει την υπογραφή του Πανελληνίου Συνδέσμου Αιθουσών Τέχνης και πραγματοποιείται υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Σταματίας Δημητρακοπούλου, εξελίχθηκε από μια έκθεση που παρουσιάζει ένα συνεπτυγμένο πανόραμα της σύγχρονης ελληνικής και διεθνούς εικαστικής σκηνής σε μια μεγάλη γιορτή.

ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΜΙΝΩΣ ΜΑΤΣΑΣ

Απόδειξη αποτελεί και το γεγονός ότι κατά τις τρεις ημέρες λειτουργίας της Αrt Athina 2022 οι επισκέπτες χρειάστηκε να περιμένουν υπομονετικά στην ουρά που έφτανε ως το σιντριβάνι του περιβάλλοντος χώρου του Ζαππείου.

ΔΑΦΝΗ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΤΖΟΥΛΙΑΝΟ ΚΑΓΚΛΗΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΣΚΙΝΑ

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΤΣΑΓΚΡΙΔΗΣ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΙΧΑΛΑΡΙΑΣ

ΡΕΒΕΚΑ ΚΑΜΧΗ, ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΝΙΚΟΛΑΣ ΓΙΑΤΡΟΜΑΝΩΛΑΚΗΣ

To ενδιαφέρον των καλλιτεχνών, των συλλεκτών και του φιλότεχνου κοινού ήταν ιδιαίτερα αυξημένο με αποτέλεσμα από τις πρώτες κιόλας ώρες που άνοιξε η Art Athina 2022 oι αίθουσες του Ζαππείου να πλημμυρίσουν με κόσμο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΔΟΥΛΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΛΙΓΑΣ

ΝΤΟΡΑ ΚΑΛΛΙΤΣΑΝΤΖΗ, ΤΕΤΗ ΜΙΧΑΛΑΡΙΑ

ΔΑΝΑΪΣ ΔΑΝΑΣΗ, ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΩΤΣΟΣ

Το “παρών” στα εγκαίνια της Art Athina το απόγευμα της Παρασκευής έδωσαν η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ενώ ανάμεσα στους επισκέπτες που απήλαυσαν τα έργα τέχνης, τα οποία παρουσίασαν στην έκθεση 80 χώροι τέχνης από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ήταν η βουλευτής Όλγα Κεφαλογιάννη, ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης, ο πρώην υπουργός Παύλος Γερουλάνος, ο πρώην υφυπουργός Κώστας Στρατής, ενώ τον ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής εκπροσώπησε η Ρωξάνη Μπέη. To μεσημέρι της Κυριακής απονεμήθηκε το βραβείο της Art Athina για νέο καλλιτέχνη στον Γιώργο Γεροντίδη που εκπροσωπείται από την zina athanassiadou gallery.

ΣΤΕΛΛΑ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ, ΒΕΡΟΝΙΚΑ ΜΑΧΝΤΕΣΙΑΝ, ΡΟΥΠΕΝ ΚΑΛΦΑΓΙΑΝ

Το βραβείο συνίσταται στην ατομική παρουσίαση της δουλειάς του 35χρονου νικητή στο MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά την άνοιξη του 2023. Μεγάλη συμμετοχή σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο στα εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μικρούς φιλότεχνους, ενώ σχεδόν σε όλες τις ομιλίες μέρος του κοινού παρακολουθούσε όρθιο τους συμμετέχοντες που κατέθεταν τις απόψεις τους σχετικά με την τέχνη και τους θεσμούς της. Η φουάρ ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας. Οι συμμετέχουσες αίθουσες στο πρόγραμμα της Αrt Athina για το 2022 στις επιμέρους ενότητες ήταν οι εξής: Main: Tο βασικό εκθεσιακό πρόγραμμα της Art Athina, με γκαλερί από την Ελλάδα και το εξωτερικό που παρουσιάστηκε στους κεντρικούς χώρους του Ζαππείου Μεγάρου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ, ΑΛΕΞΗΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΤΑΛΟΣ

Τη βραδιά των εγκαινίων όλος ο καλλιτεχνικός κόσμος βρέθηκε στο Athenee για να γιορτάσει την έναρξη της διεθνούς φουάρ.

Ο καλλιτεχνικός κόσμος στο Athenee

Συλλέκτες, γκαλερίστες, καλλιτέχνες και εξαίρετοι καλεσμένοι της διοργάνωσης από όλον τον κόσμο διασκέδασαν στον εμβληματικό χώρο που αποτελεί καλλιτεχνικό σταυροδρόμι εδώ και χρόνια. Άλλωστε, από τότε που η Panas Group ανέλαβε το Athenee, η ιστορία του ξαναγράφεται με σημαντικές εκθέσεις σύγχρονης τέχνης, με μοναδικά events για την προώθησή και ανάδειξή της, αφού το κοινό της όπως και ο Χρύσανθος Πανάς, είναι λάτρεις των εικαστικών τεχνών. Συλλέκτης και ο ίδιος, πρωτοπορεί με τη διαδικτυακή έκθεση των έργων του στο www.relatedart.com και υποστηρίζει με πάθος την ελληνική ματιά στα εικαστικά δρώμενα.

Ντέλλα Παΐζη, Connor Willumsen, Πολίνα Μήλιου, Theo Triantafyllidis

Γιάννα Γραμματοπούλου, Αντώνης Κούρκουλος

Anna Pappas, Poka Yio

Ισμήνη Τζώρτζη, Βάνα Ξένου, Κωστής Βελόνης

Μαρίνα Κομνηνού, Ρεβέκκα Καμχή

Ανδρέας Καλαμάρας, Γιάννης Βαρελάς

Κατερίνα Καπελλα, Ελένη Λόζου, Νάντια Γεραζούνη

Στάθης Παναγούλης

Αλεξάνδρα Χρυσανθακοπούλου, Άγγελος Πλέσσας, Ήρα Κουτούδη

Μαρία Οικονομίδη

Μιχάλης Γεωργίου, Βικτώρια Καρβούνη, Δημήτρης Στεφανίδης

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!