Οι εντυπωσιακές ελαιογραφίες με τα μνημειακά πορτρέτα γυναικών της Καλλιόπης Ασαργιωτάκη στη Γκαλερί Σκουφά!

19/05/2022 • LIFESTYLE

Η Καλλιόπη Ασαργιωτάκη παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία στην Γκαλερί Σκουφά, τη νέα ενότητα της ζωγραφικής της, με τον τίτλο «Crystal Gazer», μία έκθεση που θα διαρκέσει έως τις 11 Ιουνίου 2022. Σε 20 μεγάλες ελαιογραφίες και ένα πολύπτυχο μικρών έργων, η Ασαργιωτάκη ζωγραφίζει μνημειακά πορτρέτα γυναικών με περίτεχνα ρούχα, βαρύτιμα κοσμήματα, καθώς και με καλύπτρες και πολεμικές πανοπλίες, ανιχνεύοντας τη δύναμη της ομορφιάς, την ανάγκη για προστασία, τη μαγεία της μεταμόρφωσης, την απειλή και τον θάνατο.

Καλλιόπη Ασαργιωτάκη

Σε έργα όπου συνυπάρχουν οι μνήμες των μύθων με ερωτήματα σημερινά, οι κρυσταλλομάντισσες γυναίκες της Ασαργιωτάκη αναζητούν το φευγαλέο παρόν και το μυστηριώδες μέλλον ανάμεσα στην όραση και την ενόραση.

Βαγγέλης Χατζής

Στέφανος Δασκαλάκης, Γιάννης Καλλιγάς

Κάθυ Βολταίρα, Θεόδωρος Αποστολόπουλος

Γιάννης Καλλιγάς, Καλλιόπη Ασαργιωτάκη

Ελισάβετ Πλέσσα, Ελένη Κυρκιλη

Λόνη Καρύδη, Ελένη Καλλιγά

Γιώργος Σταυρίδης

Ιωάννα Τσάτσου, Γιάννης Καλλιγάς, Ειρήνη Βασιλειάδη

Όπως σημειώνει η ιστορικός τέχνης και επιμελήτρια της έκθεσης, Ελισάβετ Πλέσσα, στο εισαγωγικό κείμενο της δίγλωσσης συνοδευτικής έκδοσης: «Την ενόραση αποζητούν οι κρυσταλλομάντισσες της Ασαργιωτάκη κρατώντας μπροστά στα μάτια τους γυάλινες σφαίρες που θα τους αποκαλύψουν το μέλλον των επιθυμιών τους. Κάθε υγρό μάτι, κάθε παγωμένο δάκρυ, κάθε πολύτιμος λίθος, κάθε γυάλινος βόλος, κάθε χάντρα, πέρλα και γυαλάκι στα έργα αυτά γίνεται το παιγνιώδες θραύσμα μιας εύθραυστης διαφάνειας, αιχμαλωτίζοντας στην κυρτή επιφάνειά του εκείνη την εσωστρεφή λάμψη που αναπολεί το πνευματικό. Ανάμεσα σε φιγούρες σιβυλλικές, η Καλλιόπη Ασαργιωτάκη αναζητά έναν κόσμο μαγεμένο, που στις κρυστάλλινες μπάλες του το μακρινό εμπεριέχεται στο κοντινό, το αύριο μέσα στο σήμερα, ο εαυτός μέσα στο αντικαθρέφτισμα της εικόνας του.»

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons