ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

«Oh Dio!»: Ένα εικαστικό αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας!

Με αφορμή τα εκατό χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας, η συμβολική εικαστική εγκατάσταση «Oh Dio!» διοργανώνεται σε έναν χώρο με ιστορική αύρα και αθηναϊκή γοητεία, που αποτελεί πλέον ολοήμερο και φιλότεχνο προορισμό συνάντησης, μοιράσματος και τέρψης.

Λίγο προτού το 2023 εκπνεύσει και τα επετειακά αφιερώματα στη Μαρία Κάλλας συμπληρώσουν τον κύκλο τους, η εικαστική εγκατάσταση «Oh Dio!», τιμώντας με τη σειρά της διακριτικά τη μοναδική Ελληνίδα και παγκόσμια υψίφωνο, εγκαινιάζεται την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου στις 18.00 στο νεοσύστατο φιλότεχνο wine resto Oh! Dio (πρώην Ωδείο Athenaeum), με την πρωτοβουλία των οικοδεσποτών του Άγγελου Δαμουλιάνου και Φωτεινής Παντζιά και τη συμμετοχή 23+2 διακεκριμένων Ελλήνων εικαστικών.

Την επιμέλεια έχει η Ίρις Κρητικού

Το «Oh Dio!», τιμώντας το ανεξίτηλο και απαστράπτον ίχνος της αληθινά ανεπανάληπτης αυτής ερμηνευτικής, συμβολικής, συναισθηματικής και αισθητικής σαρωτικής παρουσίας, σκιαγραφώντας απαλά την αύρα και την εικόνα της Κάλλας, μιλά με πολλούς διαφορετικούς τρόπους για την ίδια την ουσία και τα μικρά αναθηματικά αποτυπώματα της τέχνης μα και για τη διαχρονία της ομορφιάς του να ζεις μέσα, για και εξαιτίας της. Και να πεθαίνεις επίσης.

Με αφορμή τα εκατό χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας, η συμβολική ομαδική εικαστική εγκατάσταση «Oh Dio!» διοργανώνεται και φιλοξενείται σε έναν χώρο με ιστορική αύρα και αθηναϊκή γοητεία, που αποτελεί πλέον ολοήμερο και φιλότεχνο προορισμό συνάντησης, μοιράσματος και τέρψης. Τα έργα -ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, εγκατάσταση, ένδυμα και κόσμημα-, ιχνηλατούν το ανθρώπινο και το θείο στην Τέχνη, αναζητώντας την αρχετυπική εικόνα της Μαρίας Κάλλας και αποτίνοντας έναν μικρό φόρο τιμής στη μεγάλη Ελληνίδα μα και παγκόσμια Ντίβα.

Στην έκθεση συμμετέχουν: Χρήστος Αλατσάκης, Λέλα Αρβανίτη, Μάριος Βουτσινάς, Μαίρη Γαλάνη-Κρητικού, Στρατηγούλα Γιαννικοπούλου, Φάνης Γουλής, Κατερίνα Γραφανάκη, Τάνια Δημητρακοπούλου, Μαρία Διακοδημητρίου, Χριστίνα Δουζένη, Άννα Καζάκου, Τίνα Καραγεώργη, Τάσος Λιακόπουλος, Μηνάς Μαυρικάκης, Μάνος Μπατζόλης, Ισμήνη Μπονάτσου, Ισαβέλλα Ντάσση, Ιόλη Ξιφαρά, Γεύσω Παπαδάκη, Χρίστος Παπαδάκης, Δήμητρα Παπαδημητροπούλου, Τζίνα Παπαδοπούλου, Μιχάλης Σακαλής, Χρήστος Στανίσης, Κλαίρη Τσαλουχίδη-Χατζημηνά.

It’s good to know: Στο πλαίσιο της έκθεσης, την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου και ώρα 20.30, η διακεκριμένη μεσόφωνος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Ελένη Βουδουράκη, θα ερμηνεύσει άριες των Bizet, Saint-Saëns, Handel, Gluck αλλά και γνωστές μελωδίες από το γαλλικό Chanson. Στο πιάνο, συνοδεύει ο Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο Νίκος Τσαούσης.

«Oh Dio!» στο Oh! Dio, Αδριανού 3, Θησείο /Διάρκεια έκθεσης: 21.12.23-21.1.24

error: Content is protected !!