Ωδή στη Νάξο μέσα από το βιβλίο «Greek Islands» των πολυτελών εκδόσεων Assouline!

26/07/2022 • IT'S CHIC TO BE GREEK

Στη μοναδική Νάξο, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του Έλληνα επιχειρηματία Χρύσανθου Πανά «Greek Islands» των πολυτελών εκδόσεων Assouline. Στον κατάμεστο χώρο του εστιατορίου Tortuga, στην Πλάκα της Νάξου, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης, ο συγγραφέας Χρύσανθος Πανάς και η οικοδέσποινα και επιχειρηματίας του τουρισμού κ. Μαρία Πολυκρέτη, ξεδίπλωσαν στο κοινό τη συναρπαστική ιστορία του βιβλίου και την επιλογή να συμπεριληφθεί η Νάξος στην έκδοση.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης ο επιχειρηματίας – συγγραφέας Χρύσανθος Πανάς και η οικοδέσποινα και επιχειρηματίας του τουρισμού Μαρία Πολυκρέτη και ο έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης

Το ιστορικά τεκμηριωμένο και βραβευμένο από την UNESCO κείμενο του συγγραφέα που αποκαλύπτει τα καλά κρυμμένα μυστικά του Αιγαίου, οι εικόνες των ματιών της εμβληματικής φωτογράφου Κατερίνας Κατόπη – Λυκιαρδοπούλου και οι ασπρόμαυρες αναμνήσεις μιας άλλης εποχής, δημιουργούν στον αναγνώστη όπου και εάν βρίσκεται στον κόσμο, την προσμονή να βουτήξει στα νερά των ελληνικών νησιών, να περπατήσει στα πλακόστρωτα καλντερίμια τους και να δοκιμάσει την αυθεντική τοπική τους κουζίνα.

Ο συγγραφέας – επιχειρηματίας Χρύσανθος Πανάς υπογράφει το coffee table book “Greek Islands”

Η Νάξος, ένα από τα νησιά που συναντά ο αναγνώστης στο βιβλίο, κατέχει ιδιαίτερη θέση καθώς αποτελεί ξεχωριστό βιώσιμο τουριστικό προορισμό αλλά και αγαπημένο νησί του συγγραφέα, στο οποίο θέλει πάντα να επιστρέφει. Συγκινητική στιγμή της βραδιάς ήταν η αναφορά στην κ. Ιουλία Πολυκρέτη που εμφανίζεται στις σελίδες του βιβλίου Greek Islands να φιλεύει τους αναγνώστες το απαραίτητο γλυκό του κουταλιού που βρίσκεται σε κάθε ναξιώτικο σπίτι και η οποία ήταν παρούσα στην εκδήλωση.

Η οικοδέσποινα και επιχειρηματίας του τουρισμού Μαρία Πολυκρέτη με τη μητέρα της Ιουλία Πολυκρέτη και ο συγγραφέας – επιχειρηματίας Χρύσανθος Πανάς

Στο πρόσωπό της εξάλλου σύμφωνα με τους ομιλητές, εκπροσωπούνται όλες οι γυναίκες των Κυκλάδων και τις Νάξου που δίνουν τη δική τους ταυτότητα, αγάπη και μεράκι σε όσα δημιουργούν με τα χέρια τους για την οικογένεια και τους επισκέπτες τους.

Σεβασμιώτος Μητροπολίτης Σικάγου κ.κ Ναθαναήλ ο έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης, ο δήμαρχος Νάξου, Δημήτρης Λιανός με τη σύζυγό του

Ο επιχειρηματίας – συγγραφέας Χρύσανθος Πανάς με τις Ιωάννα Προκοπίου και Ολγα Κομνηνού

Μαρίλλη Κοψίνη Marketing Supervisor Panas Group Θάνος Χραμπάνης Panas Group

Ο επιχειρηματίας – συγγραφέας Χρύσανθος Πανάς και η Χάιντι Λαζάνη managing director της εταιρίας Bespoke Communications

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με μια τοπική γαστριμαργική εμπειρία που προσέφερε στους προσκεκλημένους του Ομίλου Naxian Hospitality, ο νέος και ταλαντούχος Ναξιώτης chef του Tortuga Γιάννης Οικονόμου, παντρεύοντας τοπικά υλικά και παραδοσιακές συνταγές, με ιδιαίτερες σύγχρονες τεχνικές, ανταποκρινόμενος στις προσδοκίες και των πιο απαιτητικών ουρανίσκων.

Φωτογραφίες: Papadakis Press

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons