ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Ο Βασιλιάς Πέτρος ΙΙ επιστρέφει στη γενέτειρα του.

Η οστεοθήκη του  Βασιλιά Πέτρου του 2ου της Γιουγκοσλαβίας, κατέφθασε στο αεροδρόμιο NikolaTesla στο Βελιγράδι. Ο εγγονός του Βασιλιά Πέτρου του 2ου,  Πρίγκιπας Αλέξανδρος, συνόδευσε την οστεοθήκη κατά την επιστροφή στην πατρίδα.

Ο Πρίγκιπας Αλέξανδρος, η Πριγκίπισσα Αικατερίνη, οι Πρίγκιπες Πέτρος, Φίλιππος και Αλέξανδρος και η κόρη της Αικατερίνης, Alison, βρέθηκαν στην τελετή επιστροφής των οστών του πατέρα, παππού και πεθερού, Βασιλιά Πέτρου Β’ της Γιουγκοσλαβίας, στο Αεροδρόμιο του Βελιγραδίου Nikola Tesla, έπειτα από 72 χρόνια απουσίας από τη χώρα του. Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Ivica Dacic, ο επίτιμος καθηγητής, Oliver Antic, ο σύμβουλος του Προέδρου της Σερβίας και μέλος της Επιτροπής παρόμοιων μεταφορών ,Tomislav Nikolic καθώς και ο στρατός της Σερβίας ήταν παρόντες στην μεγαλοπρεπή αυτή τελετή.

Τα λείψανα του Βασιλιά συνοδεύτηκαν από την αστυνομία στο Βασιλικό παρεκκλήσι του Αγίου Ανδρέα στην πόλη Dedinje, ενώ ο Αιδεσιμότατος Πατριάρχης Ειρηναίος της Σερβίας χοροστάτησε στον επικήδειο.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας,Ivica Dacic, εξέφρασε την ικανοποίησή της κυβέρνησης τη Σερβίας, των κατοίκων της αλλά και του ίδιου λέγοντας: «Η κυβέρνηση της Σερβίας θα κάνει τα πάντα ώστε να επιστρέψουν στη χώρα τα λείψανα και των υπόλοιπων μελών της οικογένειας”.

Ο βασιλιάς Αλέξανδρος, τόνισε συγκινημένος: « Είναι μία πού συγκινητική στιγμή για την οικογένεια μου κι εμένα. Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Ο πατέρας μου είναι πλέον πίσω στο σπίτι και σύντομα θα βρίσκεται με τους προγόνους του στο Όπλενατς».

 

Ο διάδοχος πρίγκιπας Πέτρς ενώ τοποθετεί την κορώνα στο φέρετρο του βασιλέως Πέτρου

Ο διάδοχος πρίγκιπας Πέτρς ενώ τοποθετεί την κορώνα στο φέρετρο του βασιλέως Πέτρου

Πρίγκιπας Phillip

Πρίγκιπας Phillip

H στρατιωτική φρουρά υποδέχεται τον βασιλιά στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου

H στρατιωτική φρουρά υποδέχεται τον βασιλιά στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου

ΦΩΤΟ 7

error: Content is protected !!