ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Ο τριάστερος σταρ σεφ Jerome Serres για μια βραδιά στο «Όμικρον»!

Ο διακεκριμένος Γάλλος σεφ Jerome Serres, που έχει βραβευτεί με τρία αστέρια Michelin, θα είναι ο guest chef στη γαστρονομική βραδιά που οργανώνει το «Όμικρον» με τον executive chef του Μίλτο Αρμένη.
Στις 24 Φεβρουαρίου, οι δύο σεφ, οι οποίοι μετά από αρκετά χρόνια συνεργασίας διατηρούν στενή σχέση, θα συνυπάρξουν στην κουζίνα του «Όμικρον» δημιουργώντας με φαντασία και ταλέντο, ένα εξαιρετικό μενού που υπόσχεται να απογειώσει κάθε αίσθηση.

Jerome Serres

Ο πολυβραβευμένος Jerome Serres, είναι executive chef στα εστιατόρια «Alain llorca» στην Κυανή Ακτή, «L’Auberge du Mérou» στη Μασσαλία, «Mothershucker» και «Mayline» στo Λίβανο. Είναι ένας καλλιτέχνης της κουζίνας, που μύησε το ελληνικό κοινό στην υψηλή γαστρονομία, με την εκλεπτυσμένη μεσογειακή προσέγγιση του στα πιάτα της γαλλικής κουζίνας, μαγειρεύοντας επί πολλά χρόνια στα αθηναϊκά εστιατόρια «Πιλ Πουλ» και «Σπονδή».
Στο μενού της βραδιάς την αρχή κάνουν τα amouse-buche των σεφ, για να ακολουθήσουν τα πιάτα: Κόκκινο λάχανο με τρούφα, φουαγκρά, καβουρδισμένα αμύγδαλα και πέρλες βαλσάμικου και Λαυράκι sous vide με καψαλισμένη πέτσα, καπνιστά καρότα με τρούφα σε ζωμό κουνελιού, Μοσχαρίσιο καρέ με πούδρα ελιάς και τρούφας, σελινόριζα ποσέ σε ζωμό και σαμπαγιόν μανιταριών μαύρης τρομπέτας, Τάρτα σφολιάτας με γαλλικό μπρι, τρούφα, ποσέ αχλάδι και σορμπέ vinsanto και ο γλυκός επίλογος κλείνει με Ζωμό παντζαριού με τρούφα, κρέμα μασκαρπόνε και μαρένγκα λεμονιού σε υγρό άζωτο και τα απαραίτητα Mignardise των σεφ.
Το μενού θα έχει pairing από κρασιά κτήματος Κώστα Λαζαρίδη.

error: Content is protected !!