ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

O Πρίγκιπας Κάρολος της Ουαλίας καλεσμένος στο Βασιλικό Παλάτι στο Βελιγράδι  

Tον Πρίγκιπα Κάρολο της Ουαλίας υποδέχθηκαν χθες οι ΑΒΥ Πρίγκιπας Αλέξανδρος και Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας, ο Πρίγκιπας Peter, η Alison Andrews και ο David Andrews για τσάι στο Βασιλικό Παλάτι στο Βελιγράδι.

vas4

Ο Πρίγκιπας Κάρολος και η Βασιλική Οικογένεια συναντήθηκαν στο Μπλε Σαλόνι των Ανακτόρων, όπου μετά συνέχισαν τη συζήτησή τους σε οικογενειακή ατμόσφαιρα.
Η συνάντηση αυτή είναι πολύ σημαντική για τον ΑΒΥ Πρίγκιπα Αλέξανδρο και τον ΑΒΥ Πρίγκιπα Κάρολο, οι πρόγονοι των οποίων σε αρκετές περιπτώσεις κατά τον τελευταίο αιώνα επισκέφθηκαν το Βασιλικό Παλάτι στο Βελιγράδι.

Ο Πρίγκιπας Αλέξανδρος έδωσε στον Πρίγκιπα Κάρολο μια εικόνα του Αγίου Γεωργίου, πολιούχου της Αγγλίας, και τα καλύτερα κρασιά από τους Βασιλικούς αμπελώνες στο Oplenac. Η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Αικατερίνη ετοίμασε ένα χειροποίητο σέρβικο σάλι και μία τσάντα για τη Δούκισσα της Κορνουάλης.

vas1

vas1a

Ο Πρίγκιπας Κάρολος έκανε μια σύντομη περιοδεία στο Βασιλικό και το Λευκό Παλάτι, όπου είχε την ευκαιρία να δει  την έκθεση “Δύο Βασιλικές Οικογένειες – Ιστορικοί Δεσμοί” για τις σχέσεις μεταξύ της Βρετανικής Βασιλικής Οικογένειας και της Σερβικής Βασιλικής Οικογένειας.

vas3

Στο παρελθόν μετά από αίτημα της ΑΒΥ Πριγκίπισσας Αικατερίνης της Σερβίας ο Πρίγκιπας Κάρολος έδωσε στο «Ίδρυμα Πριγκίπισσα Αικατερίνη» ένα αυτόκλειστο αποστειρωτή για την Γυναικολογική Κλινική που βρίσκεται μέσα στο Κλινικό Κέντρο της Σερβίας. Αυτή η σημαντική δωρεά παραδόθηκε από τον Πρίγκιπα Αλέξανδρο και την Πριγκίπισσα Αικατερίνη, με την παρουσία του Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στη Σερβία.

vas2

Η Βασιλική Οικογένεια Karadjordjevic έχει πολλαπλούς οικογενειακούς δεσμούς με τον Βρετανικό Βασιλικό Οίκο των Windsors. Αυτοί οι οικογενειακοί δεσμοί είναι από την πλευρά των Windsors, την οικογένεια της Βασίλισσας Ελισάβετ II και από την πλευρά του συζύγου της, Πρίγκιπα Φίλιππου. Η συγγένεια μεταξύ της Σέρβικης και της Βρετανικής Βασιλικής Οικογένειας ξεκίνησε με το γάμο του Βασιλιά Αλέξανδρου Α’ και της Πριγκίπισσας της Ρουμανίας Μαρίας μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο. Η μελλοντική Βασίλισσα Μαρία ήταν η μεγάλη εγγονή της Βασίλισσας Βικτωρίας. Ο ΑΒΥ Πρίγκιπας Αλέξανδρος της Σερβίας  είναι επίσης συνδεδεμένος με το σύζυγό της Βασίλισσας, τον Πρίγκιπα Φίλιππο, μέσω της μητέρας του, Βασίλισσας Αλεξάνδρας, που ήταν η κόρη του Έλληνα Βασιλιά Αλέξανδρου, θείου του Πρίγκιπα Φίλιππου.

vas5

Η Αυτή Μεγαλειότητα Βασίλισσα Ελισάβετ (η μητέρα του Πρίγκιπα Κάρολου) είναι η νονά του ΑΒΥ Πρίγκιπα Αλεξάνδρου, μαζί με τον πατέρα της, τον Βρετανό Βασιλιά George VI. Ο νονός στο βάπτισμα του πατέρα του Πρίγκιπα Αλέξανδρου της Σερβίας, της Αυτής Μεγαλειότητας Βασιλιά Πέτρου Β ‘, ήταν ο Βρετανός Βασιλιάς Γιώργος και απεσταλμένος του Βασιλιά στη βάπτιση στο Βελιγράδι ήταν ο μελλοντικός Βρετανός Βασιλιάς Γιώργος VI (ο πατέρας της Βασίλισσας Ελισάβετ και ο παππούς του Πρίγκιπα Κάρολου). Η γιαγιά του Πρίγκιπα Αλέξανδρου, η Αυτή Μεγαλειότητα Βασίλισσα Μαρία ήταν η μεγάλη εγγονή της Αυτού Μεγαλειότητας της Βασίλισσας Βικτώρια. Οι  ΑΒΥ Πρίγκιπας Αλέξανδρος και ο Πρίγκιπας Κάρολος ήταν επίσης συμμαθητές καθώς φοίτησαν μαζί στο σχολείο Gordonstoun στη Σκωτία.
Οι ΑΒΥ Πρίγκιπας Αλέξανδρος και Πριγκίπισσα Αικατερίνη παρευρέθηκαν στο επίσημο κρατικό δείπνο στο “Home of the Guard”, προς τιμήν του ΑΒΥ Πρίγκιπα Καρόλου της Ουαλίας και της Δούκισσας της Κορνουάλης.

error: Content is protected !!