Ο πρέσβης του Βιετνάμ στη Σπιναλόγκα!

03/10/2013 • LIFESTYLE

Τριήμερη επίσκεψη στην Κρήτη πραγματοποίησε ο πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Βιετνάμ, προσκεκλημένος της προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου «Καλυδών», Τζίνας Ξανθάκη.

Ο Vu Bihn, συνοδευόμενος από το γιο του Μιν και την γραμματέα του, Ιωάννα Κουάτς έμεινε στο γραφικό χωριό της Πλάκας , όπου η πρόεδρος του Συλλόγου , Τζίνα Ξανθάκη τον συνόδευσε σε ξενάγηση στη Σπιναλόγκα.

Τον Βιετναμέζο διπλωμάτη υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Δημήτρης Κουνενάκης, ο πρόεδρος της κοινότητας Ελούντας, Ευάγγελος Μαυρικάκης και ο πρόεδρος της κοινότητας Βρουχά, Μιχάλης Μπουτσάκης.

one

Με αυτή την αφορμή ο Πολιστικός Σύλλογος «Καλυδών» ανακήρυξε τον Vu Bihn, επίτιμο μέλος του και πρεσβευτή Καλής Θελήσεως της καμπάνιας στήριξης της υποψηφιότητας της Σπιναλόγκα και της τελικής της ένταξης στον κατάλογο των μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
Στη φωτογραφία, η Τζίνα Ξανθάκη και ο πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Βιετνάμ, Vu Bihn ενώ υπογράφει στο βιβλίο μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου «Καλυδών».

cover

One Response to Ο πρέσβης του Βιετνάμ στη Σπιναλόγκα!

 1. nikos says:

  Σας κοινοποιώ τα παρακάτω που είχα στείλει στην ομάδα προώθησης υποψηφιότητας Κάστρου Μεθώνης για UNESCO τα οποία ενδιαφέρουν και σας:”Αν δεν αρρωστήσετε πάλι με τη διαφωνία μου, προς την κρατούσα άποψη που σας εκφράζει…Αν δεν χρησιμοποιήσετε τη λέξη “‘ένταση” αποκλειστικά σε συνάρτηση με εμένα επειδή εκφράζω διαφορετική άποψη από την κρατούσα, διευκρινίζω:

  Στις 16 Ιανουαρίου η Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην UNESCO υπέβαλε όχι απλά 15 Μνημεία και κάτι άλλα ψιλά, αλλά 15 “προσωρινές λίστες” (Tentative Lists) ανάλογα με το τι αντιπροσωπεύει αυτό που ονειρεύεται κάθε φορέας ότι θα μπει στον Κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Και κάθε προσωρινή λίστα έχει μέσα 9-10 πράγματα ή τοποθεσίες για να μπουν στον Κατάλογο, με ενοποιημένη επιχειρηματολογία την οποία θα διαβάσει η Επιτροπή Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς την ίδια και για τα 9-10 υποψήφια της κάθε λίστας. Υπήρχε παλιά ένα βιβλίο ενός Γκάλμπρεθ “Πιο φτηνά με τη ντουζίνα”.

  Δηλαδή η UNESCO τα προσεχή χρόνια δεν θα κάνει άλλη δουλειά παρά να ασχολείται με τα 15Χ10=150 υποψήφια μέρη της Ελλάδας, κάθε ένα από τα οποία με τον αρμόδιο φορέα του θεωρεί ότι είναι το μοναδικό και αξίζει ειδική μεταχείριση.

  Επειδή μπροστά τον Πόντιο Πιλάτο που υπέβαλε τόσες πολλές υποψηφιότητες σωρηδόν και νίπτει τας χείρας του (“όλοι είσαστε καλά παιδιά και έχετε όλοι δίκιο”), ο καθένας – μόλις αντιληφθεί που πήγε η υποψηφιότητά του – θα χαλάσει τον κόσμο με διαφημίσεις και ενημέρωση του κόσμου ότι “το δικό του μνημείο ή τοποθεσία είναι η μοναδική και αξίζει να συμπεριληφθεί”, ελπίζω να ωριμάσει με τον καιρό η σωστή άποψη που είχα εισηγηθεί κάποτε “να αφήσετε τις φωτογραφίες και τα τρισδιάστατα και να κερδίσετε τον κόσμο κάνοντας πραγματική διαφώτιση στον κόσμο, δίνοντας στον κόσμο αυτό που θέλετε, αλλά όπως θα άρεσε στον κόσμο να το δει και όπως τον ευχαριστεί να το βλέπει”.

  Και καπελάκια θα έπρεπε να είχατε δώσει στους τουρίστες (Έλληνες και Ξένους) και φέιγ βολλάν και διαφημίσεις και να μπαίνατε στο πετσί του κόσμου και των τουριστών. Όχι να βγάζετε ανακοινώσεις με ό,τι κείμενο συμφωνήσει ένα Διοικητικό Συμβούλιο ή μια Ομάδα Προώθησης.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons