ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

O Πλαστικός Χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης απαντάει σε όλα όσα θέλουμε να μάθουμε! Και θέλουμε να μάθουμε πολλά…Πάρα πολλά!

Τον πλαστικό χειρουργό Απόστολο Γαϊτάνη τον γνώρισα τυχαία στο σχολείο που φοιτούν τα παιδιά μας, μιας και είναι συμμαθητές. Δεν τον γνώρισα με την επιστημονική του ταυτότητα, αλλά με αυτή του πατέρα, του γονέα που παρά το βεβαρημένο πρόγραμμα του, ασχολείται ενεργά με την μαθητική και σχολική ζωή του γιου του, όπως -ευτυχώς- οι περισσότεροι μπαμπάδες κάνουν πλέον.

Η αμοιβαία εκτίμηση λοιπόν, καλλιεργήθηκε έξω από μία σχολική τάξη, στον στίβο του σχολείου, σε κάποια παιδικά πάρτι, σε σχολικές γιορτές.
Για το επιστημονικό του έργο έμαθα αργότερα. Όχι από τον ίδιο (φυσικά), αλλά από φίλες μου και μαμάδες άλλων συμμαθητών, που έχουν επισκεφτεί –πολλάκις– το ιατρείο του, κάποιες στο Λονδίνο, άλλες στην Κηφισιά-, και κατενθουσιασμένες μου μιλούσαν για καιρό για τα “θαυματουργά” του χέρια. Εν-νο-εί-ται πως με την πρώτη ευκαιρία -χθες το πρωί- τον επισκέφθηκα και εγώ στο καλαίσθητο ιατρείο της Κηφισιάς, και -αυτόπτης μάρτυς- τον ρώτησα όλα όσα θέλουμε να μάθουμε. Και θέλουμε να μάθουμε πολλά…Πάρα πολλά…

Follow me…

Ο Απόστολος Γαϊτάνης λοιπόν, αφού αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1988, απέκτησε εμπειρία στη Γενική Χειρουργική σε νοσοκομεία της Μεγάλης Βρετανίας από το 1991 έως και το 1992.
Ειδικεύτηκε στην Πλαστική Χειρουργική σε νοσοκομεία του Birmingham και του Λονδίνου σε θέσεις αναγνωρισμένες από το Βασιλικό Κολέγιο Χειρουργών της Αγγλίας, καθώς και από τη Βρετανική Ένωση Πλαστικών Χειρουργών από το 1993 – 1997. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής του, ειδικεύτηκε σε όλο το εύρος της ειδικότητας, όπως επανορθώσεις αποκολλημένων άκρων ύστερα από ατυχήματα, εγκαύματα, μικροχειρουργική και αισθητική χειρουργική. Το 1998, ύστερα από εξετάσεις, του απονεμήθη ο τίτλος του ειδικού Πλαστικού Χειρουργού από την Ελληνική Επιτροπή Πλαστικής Χειρουργικής. Τον ίδιο χρόνο, απέκτησε τον ευρωπαϊκό τίτλο της Αισθητικής Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής στο Slough της Αγγλίας. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής και της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS.

86.1

Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης ξεκίνησε την πορεία του στον χώρο της ομορφιάς από την φημισμένη Harley Street του Λονδίνου το 1998, με πελατεία από όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους πολύ γνωστές (πολύ πολύ γνωστές!) προσωπικότητες του θεάματος και του τραγουδιού. Και ναι, από το Νοέμβριο του 2004 προσφέρει τις υπηρεσίες του, και στην Ελλάδα, όπου συνεργάζεται με μεγάλες ιδιωτικές κλινικές. Διατηρεί δύο ιατρεία το ένα στο κέντρο της Αθήνας (περιοχή Χίλτον) και το άλλο στο κέντρο της Κηφισιάς, εκεί που τον συνάντησα χθες το πρωί…

Τι ζητάνε συνήθως οι γυναίκες από έναν πλαστικό χειρουργό;

Οι πιο συχνές επεμβάσεις που ζητούν οι γυναίκες, ειδικά αυτή την περίοδο, είναι όσες σχετίζονται με τη βελτίωση του σώματός τους. Αφορούν το στήθος, με πιο συχνή την επέμβαση αυξητικής στήθους με ενθέματα σιλικόνης και ακολουθεί η ανόρθωση στήθους, με ή χωρίς ενθέματα σιλικόνης. Μια άλλη επέμβαση που ζητούν συχνά και αφορά το σώμα είναι η λιποαναρρόφηση – λιπογλυπτική, με πιο συνηθισμένες περιοχές αντιμετώπισης: την κοιλιά, την εξωτερική πλευρά των μηρών τα λεγόμενα «ψωμάκια», την εσωτερική επιφάνεια των μηρών και την εσωτερική πλευρά του γόνατος. Μια νέα πρωτοποριακή τεχνική λιποαναρρόφησης, που εφαρμόζεται τελευταία είναι το Bodytite. Λειτουργεί με ραδιοσυχνότητες και χάρη στη θερμότητα που μεταφέρει στο σώμα, επιτυγχάνει παράλληλα με την απώλεια πόντων και σύσφιξη.
Και τι προλαβαίνουν να κάνουν οι γυναίκες – ειδικά αυτή την περίοδο – πριν το καλοκαίρι;

Η Κρυολιπόλυση αποτελεί μια άμεση & δραστική θεραπεία για το τοπικό πάχος, που δεν απαιτεί χειρουργείο, αναισθησία, ούτε χρόνο ανάρρωσης και χρειάζεται μόνο μία συνεδρία. Το σύστημα Coolsculpting της Αμερικανικής εταιρείας Zeltiq, αποτελεί μια επαναστατική μη χειρουργική διαδικασία λιπογλυπτικής σώματος, που χρησιμοποιεί την τεχνολογία της κρυολιπόλυσης για να αποβάλλει το λίπος. Η λειτουργία του βασίζεται στην χρήση του ψύχους που αναγκάζει τα λιποκύτταρα να μπουν σε «απόπτωση», δηλαδή να καταστραφούν και στη συνέχεια ν’ αποβληθούν από τον οργανισμό, «φαγοκυττάρωση», με φυσιολογικό βιολογικό τρόπο.
Επίσης μια γυναίκα μπορεί ν’ ακολουθήσει, αυτή την εποχή και άλλες μη επεμβατικές θεραπείες σώματος, όπως είναι το Endermologie για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και οι ραδιοσυχνότητες (Accent) & (Fractora) για σύσφιξη και αντιμετώπιση της χαλάρωσης, που προσφέρουν πολύ καλά αποτελέσματα.
Ποιες θεραπείες πραγματοποιείται πιο συχνά στο ιατρείο σας;

Οι θεραπείες που μπορούν να πραγματοποιηθούν στο διάλειμμα από την εργασία μιας γυναίκας, ‘lunch break treatments’ είναι αυτές που παρουσιάζουν και την μεγαλύτερη ζήτηση και εφαρμόζονται πιο συχνά. Αφορούν σε μη επεμβατικές εφαρμογές, όπως είναι τα laser προσώπου (ανάπλασης, σύσφιξης) τα ενέσιμα με υαλουρονικό οξύ, η μεσοθεραπεία στο πρόσωπο με αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες, από το αίμα της ασθενούς, το botox κ.α. Επίσης στην κατηγορία αυτή μπαίνουν και πολύ μικρές λιποαναρροφήσεις, όπως π.χ. αφαίρεση λίπους στην περιοχή κάτω από το πηγούνι, το οποίο μπορεί να αφαιρεθεί πάρα πολύ γρήγορα και χωρίς να χρειαστεί να λείψει από την εργασία της. Στην ίδια κατηγορία εντάσσεται και η αφαίρεση μικρής ποσότητας λίπους από την εσωτερική πλευρά των γονάτων.

Τί χρειάζεται να προσέχει μια γυναίκα πριν προχωρήσει σε μια αισθητική παρέμβαση;

Είναι σημαντικό να γνωρίζει πως τόσο οι επεμβατικές όσο και οι μη επεμβατικές εφαρμογές θα πρέπει να πραγματοποιούνται από εξειδικευμένους πλαστικούς χειρουργούς. Επίσης, καλό είναι η γυναίκα να ενημερώνεται από τον γιατρό της σχετικά με την εμπειρία που διαθέτει στον συγκεκριμένο τομέα. Να συζητάει μαζί του πριν προχωρήσει σε κάποια εφαρμογή για τις πιθανές παρενέργειες ή επιπλοκές και τέλος να καταλήγει στον γιατρό εκείνον ο οποίος της εμπνέει εμπιστοσύνη.

95bfba9e7c4be2643b64733f77da3388

Τι θα συμβουλεύατε μια γυναίκα που ενδιαφέρεται να διατηρήσει τη νεότητά της όσο το δυνατόν περισσότερο;

Συνήθως οι άνθρωποι που με επισκέπτονται εκφράζουν την επιθυμία, η εξωτερική τους εικόνα να συμβαδίζει με την εσωτερική και την ηλικία τους, έτσι ώστε να δείχνουν και να νιώθουν νέοι. Είναι κάτι που όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα, να βελτιώνουν δηλαδή την εμφάνισή τους και να αισθάνονται όσο νέοι επιθυμούν. Εφόσον δεν γίνονται υπερβολές και τα αποτελέσματα που αναμένουμε είναι ρεαλιστικά.

www.agaitanis Αθήνα – Κηφισιά – Θεσσαλονίκη

Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS. Συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών & του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης (επόμενη επίσκεψη Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015).
Ιατρεία: Αθήνα, Βασ. Σοφίας 48, Κηφισιά, Ηρώδου Αττικού & Μενάνδρου 1, Θεσσαλονίκη, Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, τηλ: 210-7222070

error: Content is protected !!