ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Ο νικητής του διαγωνισμού Nespresso Coffee Expert ετοιμάζεται για τη Βραζιλία!

Σε μία ξεχωριστή εκδήλωση με πρωταγωνιστή τον καφέ και παρουσιαστή τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού Nespresso Coffee Expert, ο οποίος θα ζήσει μία εμπειρία ζωής: ένα ταξίδι στις φυτείες καφέ στη Βραζιλία!
Η Nespresso, με σκοπό να μεταφέρει την τεχνογνωσία που κατέχει πάνω στον καφέ και το πάθος της για την τέλεια κούπα espresso, κάλεσε τα μέλη του Nespresso Club να δηλώσουν συμμετοχή στο διαγωνισμό Nespresso Coffee Expert, απαντώντας online μία σειρά ερωτήσεων σχετικών με τον αγαπημένο τους καφέ. Από τα 3.000 μέλη που δήλωσαν συμμετοχή, οι 30 καλύτεροι σε επίδοση πέρασαν στο δεύτερο στάδιο του διαγωνισμού, όπου κλήθηκαν να ανακαλύψουν τις βασικές αρχές της παραγωγής καφέ και να απαντήσουν σε μία σειρά ερωτήσεων. Οι 10 καλύτεροι προκρίθηκαν στην τρίτη φάση του διαγωνισμού, ένα ολοκληρωμένο σεμινάριο πάνω στη γευσιγνωσία καφέ από τον Coffee Ambassador της Nespresso, με σκοπό να προετοιμαστούν για το τελικό στάδιο του διαγωνισμού.

Ο Coffee Ambassador της Nespresso, Μιχάλης Καφατσάκης με τον παρουσιαστή της βραδιάς, Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης

Έτσι, μετά από μία δίμηνη προετοιμασία, οι 10 καλύτεροι διαγωνιζόμενοι έλαβαν μέρος στον τελικό γύρο, όπου πραγματοποιήθηκε ένα απαιτητικό test τυφλής γευστικής δοκιμής 10 Εκλεκτών Ποικιλιών Nespresso.
Νικητής ανακηρύχθηκε ο διαγωνιζόμενος με τις περισσότερες σωστές γευστικές δοκιμές.


Ο Nespresso Coffee Expert θα έχει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι, που μόνο οι Ειδικοί του Καφέ μπορούν να κάνουν. Θα δει από κοντά τη γέννηση του καφέ στα καφεόδεντρα, θα συμμετάσχει στη συγκομιδή του, θα βιώσει την καθημερινότητα των καλλιεργητών στις φυτείες της Βραζιλίας και θα μάθει τα πάντα για την προέλευση της αγαπημένης του συνήθειας. Θα αφουγκραστεί το πάθος όλων όσων εμπλέκονται στην παραγωγή του καφέ, ένα πάθος που ωθεί συνεχώς τα όρια για την αναζήτηση της ποιότητας σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας.

Στην φωτογραφία του εξωφύλλου: Ο Κων/νος Μαρκουλάκης, ο νικητής του διαγωνισμού, Άγγελος Σάββας και ο Γενικός Διευθυντής της Nespresso Hellas, Αντώνης Αυγερόπουλος

error: Content is protected !!