Ο Ναυτικός Όμιλος Σπετσών πρωταγωνίστησε στο 6ο Spetses Classic Yacht Regatta!

08/07/2016 • IT'S CHIC TO BE GREEK

Για άλλη μια χρονιά ο Ναυτικός Όμιλος Σπετσών (Ν.Ο.ΣΠ) υποστήριξε τη διοργάνωση του Spetses Classic Yacht Regatta με το ρόλο του επίσημου υποστηρικτή της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε για έκτη φορά στο νησί των Σπετσών. Ο τοπικός ιστιοπλοϊκός φορέας και η ομάδα εθελοντών του συμμετείχαν ενεργά στη διοργάνωση φροντίζοντας για ακόμη μία χρονιά για τον απρόσκοπτο ελλιμενισμό των σκαφών, σε συνεργασία με τον Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και το Λιμεναρχείο Σπετσών.

11825695_10153559150997229_4673620499049429759_n

Ελμίνα Κατσαρού

Φέτος, ο Ναυτικός Όμιλος Σπετσών, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, πραγματοποιώντας στο πλαίσιο του Spetses Classic Yacht Regatta 2016 και σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε), καθώς και με την καμπάνια του Spetses Plastic Detox, το “Blue cafe”, μια συζήτηση με θέμα τη «Θαλάσσια Έρευνα στην Κοινωνία». Οι πιέσεις που δέχεται η θάλασσα από το ανθρώπινο στοιχείο, οι συνέπειές τους και κυρίως οι τρόποι αντιμετώπισής τους με στόχο την «μπλε ανάπτυξη» της Μεσογείου αποτέλεσαν τους βασικούς άξονες της συζήτησης, που έλαβε χώρα στο Poseidonion Grand Hotel.

Οι πρωτοβουλίες του Ομίλου ωστόσο συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, όπου οι συμμετέχοντες κι οι επισκέπτες του Spetses Classic Yacht Regatta είχαν την ευκαιρία να παραβρεθούν στο λεμβοστάσιο του Ναυτικού Ομίλου Σπετσών, στην Αναργύρειο και Κοργιαλένειο Σχολή Σπετσών, σε μια εισαγωγή στην ιδιαίτερη τέχνη της ξυλοναυπηγικής από τον Σπετσιώτη καραβομαραγκό Παντελή Κορακή, ο οποίος μίλησε για την ιστορία της, συνυφασμένη με εκείνη του νησιού, καθώς και για τις βασικές αρχές της. Aπό την αρχή της ίδρυσης του Ομίλου, η μακρά ναυτική ιστορία, καθώς και η παράδοση των Σπετσών στη ναυτιλία, αποτέλεσαν έμπνευση για την πραγματοποίηση μαθημάτων ξυλοναυπηγικής με αποτέλεσμα την διάσωση της παραδοσιακής τέχνης, μέσω της μεταφοράς της στη νέα γενιά.

Παντελής Κορακής (Καραβομαραγκός) - Αντώνης Βορδώνης (Πρόεδρος ΝΟΣΠ)

Παντελής Κορακής, Καραβομαραγκός,  Αντώνης Βορδώνης, Πρόεδρος ΝΟΣΠ

Στη συνέχεια, στο πλαίσιο των απονομών της δεύτερης ημέρας των αγώνων οι οποίες διοργανώθηκαν από το Ν.Ο.ΣΠ. στην παραλία του λεμβοστασίου με φόντο το υπέροχο φυσικό σκηνικό, η Διοίκηση του Ομίλου, παρουσίασε στο κοινό τιμητική πλακέτα με τα ονόματα των δωρητών, των αρωγών και των διά βίου μελών, η οποία θα τοποθετηθεί στο χώρο του λεμβοστασίου. Αντίστοιχη πλακέτα θα τοποθετηθεί και στο Poseidonion Grand Hotel που πάντα στηρίζει τις δράσεις του Ομίλου. Η βραδιά έκλεισε με το πιο κεφάτο πάρτι του πενθήμερου, το οποίο είχε παραδοσιακές πινελιές με γουρουνόπουλα στη σούβλα, τοπικές γεύσεις, άφθονα ποτά και ευχάριστη μουσική.

Πέτρος Πετρακόπουλος (Αντιπρόεδρος ΝΟΣΠ)

Πέτρος Πετρακόπουλος, Αντιπρόεδρος ΝΟΣΠ

Ο Ναυτικός Όμιλος Σπετσών, υποστηρικτής της διοργάνωσης για ακόμη μια χρονιά και με γνώμονα πάντοτε την αγάπη για τη ναυτοσύνη και τις Σπέτσες, στήριξε έμπρακτα το Spetses Classic Yacht Regatta, στην προσπάθειά του να προάγει κάθε ενέργεια που βοηθά στην ανάδειξη των ναυταθλητικών ιδεωδών και του νησιού των Σπετσών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons