ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Ο Micha Cattaui παρουσιάζει την Ελλάδα την έκθεση “Antiquity 2.0”

Τι θα συνέβαινε αν οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, οι θεοί, οι ήρωες και οι καλλιτέχνες ζωντάνευαν σήμερα;

Τι θα έλεγαν; Πως θα τους αντιλαμβανόμασταν;

Πόσο προφητικές ήταν οι σκέψεις τους; Πόσο σχετικές με τον κόσμο όπως είναι σήμερα;

Ο 21ος αιώνας είναι ο πιο ενδιαφέρον αιώνας στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Σχεδόν κάθε τμήμα της ανθρώπινης δραστηριότητας, από την πολιτική μέχρι τις επιστήμες έχει αλλάξει και βελτιωθεί σημαντικά. Σύγχρονοι καλλιτέχνες έχουν επανειλημμένα χρησιμοποιήσει γλυπτά από την αρχαιότητα ως αφετηρία για την έμπνευσή τους. Αξιοθαύμαστη είναι η ποιότητα και η δεξιοτεχνία που βλέπει κάποιος στις αντίκες τέχνης, συχνά τις μιμούνται, τις αντιγράφουν και τις ανταγωνίζονται αλλα ποτέ δεν ισοδυναμούν με αυτές.

Μέσα από τη νέα του δουλειά ο Micha γεφυρώνει την αίσθηση της καλλιτεχνικής τελειότητας που βλέπει στην Αρχαία Ελλάδα και το συγχωνεύει με τη σύγχρονη κοινωνία μαζικού καταναλωτισμού. Το αποτέλεσμα είναι μια συνεργασία και μία «συζήτηση» μεταξύ τριών έργων. Το γλυπτό, μία pop φωτογραφία του γλυπτού και μία τοποθεσία στο μουσείο όπου τι γλυπτό φαντάζει πίσω στο «πλαίσιο». Και τα τρία στοιχεία, αν και βασίζονται στο ίδιο γλυπτό, επιτρέπουν μια διαφορετική πολιτική έκφραση σε κάθε ξεχωριστό έργο τέχνης.

Η έκθεση Antiquity 2.0 ξεκίνησε Ευρωπαϊκή περιοδεία στο Monte Carlo, όπου εγκαινιάστηκε από την Αυτού Γαληνοτάτη Υψηλότητα του Πρίγκιπα Αλβέρτο II του Μονακό, και ακολούθησε η έκθεση στην Κολωνία της Γερμανίας, στην γκαλερί Mirko Mayer και τελικά έφτασε στην γκαλερί DL στον Πειραιά.

Πρίγκιπας Αλβέρτο II του Μονακό, Micha Cattaui

Όπως μας δήλωσε ο καλλιτέχνης:
«Πιστεύω ότι η τέχνη πρέπει να είναι επικριτική της εποχής μας και να προσπαθήσει να εμπλέξει τον θεατή σε μία συνομιλία. Στην αρχαία Ελλάδα, η τέχνη και το χιούμορ εφαρμόστηκαν σε σχεδόν βιομηχανική κλίμακα σε αντικείμενα όπως τα αγγεία. Πρόκειται για μια αιώνια δοκιμασία ότι το χιούμορ είναι ακρογωνιαίος λίθος ενός πολιτισμού και προϋπόθεση για τη δημοκρατία. Με τα νέα μου έργα, προσπαθώ να συνδυάσω την ιδέα ότι το χιούμορ / ο σαρκασμός πρέπει να αποτελούν αναπόσπαστο μέρος μιας πολιτικής παρατήρησης.»

DL Gallery: 55A Mesologgioustr, 185 45, Piraeus

Opening: Παρασκευή, 18 Mαΐου 2018 στις 20:00

Από 18 Μαΐου μέχρι 14 Ιουλίου 2018

error: Content is protected !!