ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Ο “κλειστός κήπος” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πλημμύρισε από τα χρώματα της Αγγελικής Αγγελίδη!

Ο ‘κλειστός κήπος’ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Covent Garden, γέμισε από χρωματιστά λουλούδια και πουλιά, φιλοξενώντας τα έργα που παρουσίασε η Αγγελική Αγγελίδη. Η Ελληνίδα καλλίτεχνις εγκαινίασε με μεγάλη επιτυχία την δεύτερη ατομική της έκθεση στις Βρυξέλλες με τίτλο: «Εν αρχή ην…..» σε ένα από τα κεντρικά, εμβληματικά κτίρια της πόλης με μοντέρνα αισθητική και μεγάλη επισκεψιμότητα στο Covent Garden, όπου έστησε στην κυριολεξία ένα Ανοιξιάτικο σκηνικό. Τα εγκαίνια της έκθεσης, που θα διαρκέσει έως τις 28 Φεβρουαρίου, τίμησαν με την παρουσία τους εξέχουσες προσωπικότητες, ξένοι και Έλληνες υπάλληλοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όπως: M. Groholova, V. Bricola, A. Kyrieri, D. Brizzolara, E. Alexandrova, A. Suhetzki,P. Juhas J. Matrai, M. Baritaud, Π. Παππαδόπουλος, Άννα Μαρία Κουντούρη και πολλοί άλλοι από τις 4 ‘Agencies’ που στεγάζονται στο Covent Garden.

Η Αγγελική Αγγελίδη, ο Πρέσβης Διονύσιος Καλαμβρέζος, Άννα Μαρία Κουντούρη, και ο  Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Βελγίου, Φίλιππος Κοτσαρίδης

Η Αγγελική Αγγελίδη εγκαινίασε την τρίτη στη σειρά ατομική της έκθεση στο κτίριο της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕΑΣ) (η πρώτη ήταν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο) κάνοντας για άλλη μια φορά υπερήφανη τη χώρα μας. Η Ελληνίδα Καλλιτέχνιδα, η οποία έχει στο ιστορικό της 6 ατομικές εκθέσεις, δύο σε Ελλάδα και 4 στο εξωτερικό, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα έκανε ένα τεράστιο βήμα στην καριέρα της εκθέτοντας 8 Ευρωπαϊκά και 8 Κορεατικά έργα στο ‘European External Action Service’ (EEAS) με τίτλο «Ερμηνείες».

Marta Cygan Αγγελική Αγγελίδη

Τα εγκαίνια της έκθεσης τίμησαν με την παρουσία τους υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, διπλωμάτες, πρέσβεις, αντιπρόσωποι υπουργείων πολιτισμού καθώς και πολλοί αντιπρόσωποι πολιτιστικών κέντρων από όλο τον κόσμο.

Ο Άγγελος Αγαλιανός, με την Park Hye Yeon, Διευθύντρια Κορεάτικου Πολιτιστικού Κέντρου Βρυξελλών

Όλοι οι παρευρισκόμενοι θαύμασαν τα έργα της και εντυπωσιάστηκαν από τον τρόπο με τον οποίο η Ελληνίδα Καλλιτέχνιδα πέτυχε να παντρέψει την Ελληνική, Ασιατική και Κορεάτικη παράδοση. Στην ομιλία του ο Diego Mellado, Communication Policy and Public Diplomacy, μίλησε με ιδιαίτερα τιμητικά λόγια για τη δημιουργό τονίζοντας ότι είναι η πρώτη φορά που κάποιος καλλιτέχνης εκθέτει στο συγκεκριμένο κτήριο.

Άννα Μαρία Κουντούρη Diego Mellado

Επανέλαβε πολλές φορές ότι είναι τιμή για την Υπηρεσία της Εξωτερικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης να φιλοξενεί τα έργα της Αγγελικής Αγγελίδη και ζήτησε από την εικαστικό να παραμείνει η έκθεση της στο κτίριο EEAS μέχρι τέλος Φεβρουαρίου. Συνέχισε την ομιλία του λέγοντας ότι τα έργα της εμπνέουν αρμονία, δύναμη και αισιοδοξία.

Thierry Bechet, Aude Maio-Coliche, Diego Mellado
Κλεοπάτρα Αγγελίδη, Αγγελική Αγγελίδη
Kevin Kasey Marta Cygan
V. Bricola, Αγγελική Αγγελίδη, M. Groholova

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε η Αγγελική Αγγελίδη η οποία εξήγησε πώς εμπνεύστηκε και πώς απεικόνισε στους καμβάδες της, με το δικό της μοναδικό τρόπο, τους δύο πολιτισμούς τον Ευρωπαϊκό και τον Κορεάτικο. Έκλεισε το λόγο της με την Κορεάτικη παροιμία ότι το 1% της μοναδικότητας κάποιου μπορεί να είναι το 99% της τύχης κάποιου άλλου. Να σημειωθεί ότι, μέχρι το καλοκαίρι, η Αγγελική Αγγελίδη ετοιμάζει άλλες τρεις εκθέσεις σε Παρίσι, Σεούλ και Λονδίνο.

Φωτογραφίες: Papadakia Press

error: Content is protected !!