ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Ο Γιώργος Λαιμός σε μια μεγάλη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για καλό σκοπό

O Γιώργος Λαιμός υπηρέτησε τη ναυτοσύνη με συνέπεια σε όλη του τη ζωή. Η δεύτερη μεγάλη αγάπη του είναι η μουσική, την οποία λάτρεψε και σπούδασε με την ίδια συνέπεια. Μάλιστα σε όλη τη διάρκεια της μουσικής του πορείας έχει την στέρεα αντίληψη ότι μέσα από την καλλιτεχνική δημιουργία θέλει να υπηρετεί και τον άνθρωπο. Σε αυτό το πλαίσιο έχει προβεί σε μία σειρά συναυλιών με φιλανθρωπικό σκοπό. Μετά τις επιτυχημένες συναυλίες του για τα φιλανθρωπικά ιδρύματα ΕΛΠΙΔΑ, Α.Κ.Ο.Α, ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, ΦΛΟΓΑ κ.α. δέχτηκε πρόσκληση από το ευαγές Σωματείο «ΠΝΟΗ – Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού» για την οργάνωση μιας μουσικής βραδιάς στο Μέγαρο Μουσικής, όπου η συμφωνική ορχήστρα του “Εν πλω” με πηδαλιούχο τον ενορχηστρωτή Λεωνίδα Τζίτζο και τους τραγουδιστές Γιάννα Φαφαλιού, Γιώργο Ρωμοσιό, Κωνσταντίνα Πούτκαρη και Άκη Δείξιμο θα μας ταξιδέψουν σε ορχηστρικές μελωδίες και τραγούδια που κόβουν την ανάσα αλλά συγχρόνως δίνουν ΠΝΟΗ.

Σε μια μεγάλη συναυλία που θα λάβει χώρα στις 16/3/2018 στις 20.00 το βράδυ, στην αίθουσα « Νίκος Σκαλκώτας», στο Μέγαρο μουσικής Αθηνών, ο συνθέτης θα παρουσιάσει συνοδεία μιας μεγάλης ορχήστρας με ροκ αποχρώσεις ορχηστρική μουσική και τραγούδια από τις δύο τελευταίες δισκογραφικές του δουλειές.

Τα τραγούδια του Γιώργου Λαιμού θα εκτελέσουν επί σκηνής αξιόλογοι ερμηνευτές με τους οποίους ο συνθέτης συνεργάστηκε στις δύο τελευταίες δισκογραφικές του δουλειές:  Η Γιάννα Φαφαλιού, ο Άκης Δείξιμος ,ο Γιώργος Ρωμοσιός και η Κωνσταντίνα Πούτκαρη .

Ο στόχος του Γιώργου Λαιμού είναι μέσα από τις live εμφανίσεις, να επικοινωνεί με το κοινό μέσω της μουσικής του αλλά κυρίως να χρησιμοποιεί την μουσική του ως όπλο για να βοηθήσει παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Τα έσοδα της συναυλίας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα διατεθούν στο ίδρυμα «Πνοή- Φίλοι εντατικής θεραπείας παιδιού», που στέκεται δίπλα στα παιδιά που χρήζουν παρακολούθησης σε μονάδες εντατικής θεραπείας και στις οικογένειες τους.

It’s good yo know: Η μουσική που γράφει ο Γιώργος Λαιμός, είναι ένα εντυπωσιακό μείγμα πολλών επιρροών.

Αποτέλεσμα της μεγάλης του αγάπης για  τις νότες, γίνεται εσωτερική ανάγκη. Ο συνθέτης Γιώργος Λαιμός, παντρεύει με έναν μοναδικό τρόπο την κλασσική μουσική, με το σύγχρονο ήχο. Η πρώτη του ουσιαστική επαφή του Γιώργου Λαιμού με τη μουσική ξεκίνησε από την παιδική του ηλικία ενώ εξελίχθηκε και βρήκε την έκφρασή της με μαθήματα πιάνου σε Ωδεία της Ελλάδας και του εξωτερικού. Έκτοτε το μουσικό βιογραφικό του συνεχώς εμπλουτίζεται και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων live εμφανίσεις, συμμετοχές σε διαγωνισμούς ανάδειξης τραγουδιού της Ελληνικής εκπροσώπησης Eurovision και κυκλοφορίες προσωπικών album.

Έχει κυκλοφορήσει τέσσερις προσωπικές δουλειές (Eclipse το 2007, Echoes το 2009, En Plo 17.09 το 2011 Symphonic Smile το 2012, Τravelling Dreams το 2016 και Lifeline Emotions το 2017), οι οποίες περιλαμβάνουν τόσο ορχηστρικά όσο και τραγούδια των οποίων εκτός από τη μουσική, υπογράφει και τους στίχους ενώ είναι πολλές και οι συμμετοχές αξιόλογων καλλιτεχνών σε αυτές.

Το ίδρυμα «Πνοή»: Η «Πνοή» ιδρύθηκε το 1991 από γονείς, παιδιάτρους και φίλους εθελοντές. Συντηρείται αποκλειστικά από δωρεές εταιρειών, ιδιωτών και δωρεές εις μνήμην. Ασχολείται με τον εξοπλισμό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας παιδιών και νεογνών στα κρατικά νοσοκομεία της χώρας. Υποστηρίζει γονείς και τα παιδιά τους που νοσηλεύονται στην Εντατική. Υποστηρίζει την εκπαίδευση και επιμόρφωση του Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού των Μονάδων Εντατικής. Από το 1996 πραγματοποιεί σεμινάρια Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και Α΄ Βοηθειών στο ευρύ κοινό.

error: Content is protected !!