ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Ο Γιώργος Λαιμός γιόρτασε 40 Κύματα….

Με μία συναυλία στο Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη γιόρτασε «40 χρόνια στα Κύματα της Μουσικής» ο Γιώργος Π. Λαιμός. Ο συνθέτης παρουσίασε ορχηστρικές συνθέσεις με τη συνοδεία του μουσικού συνόλου «Septetto en plo-G.P.LEMOS», τραγούδια του ερμήνευσαν η Μαριάννα Γερασιμίδου και ο Γιώργος Καραδήμος, ενώ την ενορχήστρωση είχε ο Ζαχαρίας Τσίχλας. Το κοινό ενθουσιάστηκε με το Oinoussian Song, που ο συνθέτης εμπνεύστηκε από την ιδιαίτερη πατρίδα του τις Οινούσσες.

Aσπασία, Γιώργης, Χρυσάνθη, Παντελής και Κατερίνα Λαιμού

Aσπασία, Γιώργης, Χρυσάνθη, Παντελής και Κατερίνα Λαιμού

Άλλωστε τα έσοδα της συναυλίας διατέθηκαν για τους σκοπούς του «Αναπτυξιακού Κέντρου Οινουσσών Αιγαίου», που υλοποιεί δραστηριότητες με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των Οινουσσών, μέσα από την αναβάθμιση της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και εκπαιδευτικής ζωής.
Μετά τη συναυλία ακολούθησε κοκτέιλ στους χώρους του Ιδρύματος, όπου το κοινό είχε την ευκαιρία να συγχαρεί από κοντά το δημιουργό…

Μιμή Ντενίση, Ζαχαρίας Τσίχλας

Μιμή Ντενίση, Ζαχαρίας Τσίχλας

Δύο αγάπες διαμόρφωσαν τη στάση του Γιώργου Π. Λαιμού απέναντι στη ζωή, με κοινή αφετηρία και των δύο το ταξίδι. Αν και αρκετές φορές υπήρξε το δίλημμα τις επιλογής αποφάσισε να τις συνδυάσει και το κατάφερε με επιτυχία. Η πρώτη του ουσιαστική επαφή με τη μουσική ήταν σε ηλικία πέντε ετών, παρακολουθώντας μαθήματα ακορντεόν από την καθηγήτρια του Μάχη Βάσου ως την ηλικία των έντεκα ετών. Η καθοριστική όμως ήταν το 1973, όταν ταξιδεύοντας με ένα εμπορικό πλοίο έτυχε να ακούσει το “Goodbye yellow brick road του Elton John, που έγινε η αφορμή της περιπλάνησης του στο πεντάγραμμο. Μουσική σπούδασε σε ωδεία του Λονδίνου, μαθαίνοντας ένα καινούργιο μουσικό όργανο, το πιάνο και πρωτόπαιξε σε live εμφανίσεις με περιστασιακά συγκροτήματα, μέχρι τη στιγμή της γνωριμίας του με το Βαγγέλη Πιτσιλαδή. Μαζί του συμμετείχε σε τρία άλμπουμ, το “Αγάπη μου” με ερμηνευτή τον Βαγγέλη Πιτσιλαδή και τα δύο ορχηστρικά “Οasis – Call me now”, “Oasis – Yes i do” μέσα από το οποίο ο Νίκος Φώσκολος επέλεξε το κομμάτι “Aphrodite’s melody” ως soundtrack για την ταινία “Ατίθασα Νιάτα”. Τη δεκαετία του ογδόντα (1983-89) συμμετέχει στους διαγωνισμούς για την ανάδειξη του τραγουδιού της Ελληνικής εκπροσώπησης στη Eurovision κατακτώντας το 1986 την τρίτη θέση με το τραγούδι “Είσαι εσύ”. Την ίδια χρονιά με παραγωγό τον αείμνηστο Σπύρο Ράλλη, έγραψε δώδεκα τραγούδια για το άλμπουμ “Ώρα να μιλήσουμε γι’ αγάπη” του τραγουδιστή Γιώργου Σωτηρόπουλου που κυκλοφόρησε από την Polygram. Το 2007 επανήλθε στα μουσικά δρώμενα με το άλμπουμ “Eclipse” που κυκλοφόρησε από την “Virus Music”με 14 κομμάτια (εκ των οποίων 8 ορχηστρικά) υπογράφοντας τη μουσική αλλά και τους στίχους σε τρία απο τα έξι κομμάτια ενώ στα υπόλοιπα τρία συναντάμε τις στιχουργούς Σέβη Τηλιακού και Γιώτα Χαλκίδου. Τα τραγούδια πλαισιώνουν με τη φωνή τους η Έρα Ρούσση αλλά και ο Γιάννης Στάθης στο ντουέτο “Together”. Τα έσοδα του άλμπουμ διατίθενται στο “Αναπτυξιακό Κέντρο Οινουσσών – Αιγαίου”. Το 2009 κυκλοφόρησε το άλμπουμ “Εchoes” από την “Αlpha records” με 14 κομμάτια, που υπογράφει τη μουσική αλλά και τους στίχους σε τρία απο τα κομμάτια του άλμπουμ, στα υπόλοιπα επτά τους στίχους υπογράφει η Κατερίνα Μποζώνη και ο Αντώνης Παππάς στο τραγούδι “Πρώτο Φιλί“. Τα έσοδα του άλμπουμ διατίθενται στο “Ίδρυμα Ηλιαχτίδα” για τα παιδιά με σύνδρομο down.
Άλλωστε, πέρσι το Δεκέμβριο παρέθεσε συναυλία στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών προσφέροντας τα έσοδα στο Σύλλογο «Ελπίδα», ενώ παλαιότερα έχει δώσει συναυλίες για το «Χαμόγελο του Παιδιού» και άλλους φορείς, με αξιόλογο κοινωνικό έργο.

Ρούλα Τσουκαλά, Μαίρη Κυριακοπούλου, Χρήστος Τσουκαλάς, Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, Χρυσούλα Λαιμού

Ρούλα Τσουκαλά, Μαίρη Κυριακοπούλου, Χρήστος Τσουκαλάς, Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, Χρυσούλα Λαιμού

Αγαπημένες μου αμφότερες: Κατιάνα Μαντζαρίδου, Τατιάνα Σπινάρη-Πολλάλη

Αγαπημένες μου αμφότερες: Κατιάνα Μαντζαρίδου, Τατιάνα Σπινάρη-Πολλάλη

Γιώργης Λαιμός, Μάρκος Χατζηπατέρας

Γιώργης Λαιμός, Μάρκος Χατζηπατέρας

Μαρία και Δημήτρης Λαιμός, Νένη Δούκα-Πατέρα, Γιώργος Πατέρας

Μαρία και Δημήτρης Λαιμός, Νένη Δούκα-Πατέρα, Γιώργος Πατέρας

error: Content is protected !!