ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Ο εντυπωσιακός 51ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου με τις ηχηρές παρουσίες!

Με μία λαμπρή τελετή στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος ολοκληρώθηκε ο 51ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου «Ιωάννης Β. Γουλανδρής», τιμώντας το όνομα του ιδρυτή του και παραμένοντας πιστός στον τίτλο του πιο δύσκολου και απαιτητικού αγώνα ιστιοπλοΐας της χώρας μας! Για άλλη μία χρονιά, οι λάτρεις της θάλασσας και του υγρού στοιχείου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μοναδικές στιγμές και νέες συγκινήσεις, σε μία από τις μακροβιότερες διοργανώσεις ιστιοπλοΐας της Ελλάδας, μία συνδιοργάνωση του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου (ΝΟΑ) και του Ναυτικού Ομίλος Ελλάδος (ΝΟΕ).

Πρίγκιπας Νικόλαος

Συγκεντρώνοντας πλέον των 16 εκλεκτών σκαφών και πλήθος πληρωμάτων και συμμετεχόντων, μεταξύ των οποίων οι Ολυμπιονίκες Τάκης Μάντης, Παύλος Καγιαλής, Σοφία Μπεκατώρου, Σπύρος Γιαννιώτης και Κωνσταντίνος Λουλούδης η φετινή διοργάνωση, χρυσός χορηγός της οποίας ήταν για δεύτερη συνεχή χρονιά η Eurobank Private Bank Luxembourg, ξεκίνησε  με την αναχώρηση των σκαφών από τη Βουλιαγμένη με προορισμό την Άνδρο.

Στο πλαίσιο του πλούσιου πολιτιστικού προγράμματος, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής παρουσίαση της Andros Maritime Association στον Ναυτικό Όμιλο Άνδρου, με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο του Ναυτικού Επιμελητηρίου κ. Γεώργιο Πατέρα και επίτιμο προσκεκλημένο τον Πρέσβη των ΗΠΑ κο Geoffrey R. Pyatt, ο οποίος απήλαυσε και τις μοναδικές ιστιοδρομίες καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου. Ξεχωριστή στιγμή στην εκδήλωση αποτέλεσε η ανακοίνωση αθλοθέτησης επαμειβόμενου κυπέλλου εις μνήμην του πρόωρα εκλιπόντα και ψυχής του Αγώνα Αλέξανδρου Σταματιάδη, μία πρωτοβουλία των διοργανωτών και της Μ/Maritime.

Θοδωρής Γιαννούσης, Ευγενία Χανδρή

Λεωνίδας Πολέμης

Λεωνίδας Γουλανδρής, Μαριέλλα Μαρκιανού

Νίκος Εμπειρίκος

Σπύρος Πολέμης, Αδαμάντιος Πολέμης

Σπύρος Γιαννιώτης

Το Σάββατο πρωί, τα πληρώματα των σκαφών συμμετείχαν σε brunch δίνοντας ραντεβού το απόγευμα για τη λαμπρή Τελετή Απονομής Επάθλων στην Πλατεία του Αφανούς Ναύτη, όπου τιμήθηκαν οι νικητές του 1ου σκέλους της διοργάνωσης, παρουσία του Πρέσβη του Λουξεμβούργου κου Paul Steinmetz, με ιδιαίτερη στιγμή τη βράβευση των διοργανωτών από τη Moët & Chandon για την επιτυχή οργάνωση του Αγώνα, ενώ η βραδιά συνεχίστηκε με δείπνο στο Ναυτικό Όμιλο Άνδρου.

Μαρίνα Κουταρέλλη, Μίκα Χούντα Events Manager ΑΜΒΥΞ, Τζόση Βιτζηλαίου PR Manager ΑΜΒΥΞ

Το πρωί της Κυριακής ξεκίνησε το 2ο σκέλος με την αναχώρηση των σκαφών με προορισμό την Βουλιαγμένη, ενώ η Τελετή Απονομής Επάθλων πραγματοποιήθηκε στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος το βράδυ της Δευτέρας, παράλληλα με το αποχαιρετιστήριο Cocktail Party.

Τελετή Απονομής Πλατεία Αφανούς Ναύτη

Κατά τη διάρκεια της Τελετής Απονομής, ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου, Λεωνίδας Πολέμης, δήλωσε: «Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι για τον 51ο Αγώνα της Άνδρου, ο οποίος και φέτος συγκέντρωσε τους καλύτερους Έλληνες ιστιοπλόους και νέες διεθνείς συμμετοχές ! Θερμές ευχαριστίες σε όσους συνέβαλαν και εργάστηκαν σκληρά για την επιτυχία της διοργάνωσης, και ιδιαίτερα στα μέλη και στελέχη των Ναυτικών Ομίλων Ελλάδος και Άνδρου ! Ραντεβού του χρόνου για ακόμη μεγαλύτερες συγκινήσεις!»

Λεωνίδας Γουλανδρής

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, Αλέξανδρος Παπαδόγγονας, δήλωσε: «Για άλλη μία χρονιά, ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος συνδιοργάνωσε τον Αγώνα της Άνδρου, με την παρουσία εξεχόντων αθλητών και ιστιοπλόων να πιστοποιεί την υψηλή ποιότητα που τον διακρίνει.Συγχαρητήρια στους νικητές αλλά και σε όσους συμμετείχαν στον εξαιρετικά απαιτητικό αγώνα. Σας περιμένουμε και του χρόνου!»

Kωνσταντίνος Τσιβεριώτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Private Bank Luxembourg, βραβεύει το πλήρωμα του Black Jack

Η Ελπίδα Φιλιππίδου, Brand Manager Moët & Chandon, παραδίδει μια magnum φιάλη στον πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Ανδρου, Λεωνίδα Πολέμη

Αλίνα Πολέμη, Δημήτρης Μπουρμάς

Το πλήρωμα του Black Jack

Ο Πρίγκιπας Νικόλαος

Ο Πρίγκιπας Νικόλαος και το πλήρωμα του YACANA

Μανώλης Βορδώνης

Ο πρόεδρος Ναυτικού Ομίλου Ανδρου Λεωνίδας Πολέμης και ο Χριστόφορος Στράτος μέλος ΔΣ Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος

Στιγμιότυπα από τον Αγώνα

Χριστόφορος Στράτος, Σοφία Μπεκατώρου

Το πλήρωμα του Sugar

Photo credit : Νίκος Καρανικόλας, Ευτύχιος Μπεατό

error: Content is protected !!