ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Ο Χρήστος Οικονόμου προσκαλεί τον John Armleder στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Μυκόνου!

Την έναρξη της ατομικής έκθεσης του Ελβετού καλλιτέχνη John Armleder, μία πρωτοβουλία του Χρήστου Οικονόμου σε συνεργασία με τον Nicolai Frahm, ανακοίνωσαν οι ίδιοι. Η έκθεση θα λάβει χώρα στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Μυκόνου και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2016. Ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα της εικαστικής σκηνής από τις αρχές της δεκαετίας του 1970, ο John Armleder παρουσιάζει ένα πλούσιο έργο που αποτελείται από πίνακες, γλυπτά και εγκαταστάσεις, έχοντας αναγνωριστεί εξίσου από κριτικούς και εκπροσώπους της τέχνης, ενώ οι ιδιαίτερες πρακτικές που χρησιμοποιεί τον καθιστούν μια ξεχωριστή δύναμη επιρροής για την τέχνη μέχρι σήμερα. Ξεκινώντας με το opening party που έγινε την Πέμπτη που μας πέρασε, η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, και καλύπτει το έργο του Armleder από τo 2000 μέχρι σήμερα και αναδεικνύει τις πολλές και διαφορετικές διαστάσεις της τέχνης του, μέσα από μια διαδρομή κατά τη διάρκεια της οποίας ο ίδιος οργανώνει και διαγράφει την πορεία της έκθεσής του.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ JOHN ARMLEDER NICOLAI FRAHM

ΧΡΗΣΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, JOHN ARMLEDER, NICOLAI FRAHM

NICOLAI FRAHM, ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΑΣ, ΣΟΦΗ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

NICOLAI FRAHM, ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΑΣ, ΣΟΦΗ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Athens School of Fine Arts 04-08-16

Athens School of Fine Arts 04-08-16

Η έκθεση των έργων του Armleder στις αίθουσες της σχολής και τις εγκαταστάσεις της, συμπληρώνεται από υπαίθρια γλυπτά, έργα των Yoshitomo Nara (γεν. 1959, Χιροσάκι) και Ai Weiwei (γεν. 1957, Πεκίνο). Το έργο του Armleder είναι μια ωδή στον καθημερινό, σύγχρονο άνθρωπο. Μια γιορτή χρωμάτων, σχημάτων, αφηρημένης ζωγραφικής, εγκατάστασης, ήχου, βίντεο και φωτός. Πρόκειται για μια οπτική πανδαισία της ποπ αισθητικής και εσωτερικής διακόσμησης, μια συνάντηση με το στυλ του Marcel Duchamp και την αισθητική του Andy Warhol. Θα ανακαλύψετε χρώματα, σχήματα, υφές και στοιχεία των ρυθμικών συνθέσεων. Η άποψη του να φαίνονται «τα πράγματα ως έχουν» διευκρινίζει, για μια ακόμη φορά, την ικανότητα της τέχνης να μετατρέπει κάτι κοινότυπο σε πραγματικά ξεχωριστό.

Athens School of Fine Arts 04-08-16

Ένας μεγάλος αριθμός εικαστικών έργων δείχνει πόσο σημαντική είναι η τυχαιότητα στο έργο του Armleder και, με μια αίσθηση ειρωνείας, μετατρέπουν τη δραματική δύναμη της εικαστικής χειρονομίας που υπονοείται στην ευρωπαϊκή Art Informel και στον Αφηρημένο Ιμπρεσιονισμό. Την ίδια στιγμή, φώτα νέον θα αναδείξουν την μινιμαλιστική προσέγγιση της χρήσης βιομηχανικών υλικών, στο στυλ του Dan Flavin, δημιουργώντας ένα μικρό κύκλωμα μεταξύ της πολιτιστικής αναφοράς στην Op Art και την υπνωτική γοητεία που ασκούν τα φώτα σε χώρους διασκέδασης και όπου κινούνται καταναλωτές, όπως τα clubs και τα εμπορικά κέντρα.

ΜΑΡΙΕΛΑ ΤΣΑΒΛΙΡΗ ΜΙΛΕΝΑ ΤΣΑΒΛΙΡΗ

ΜΑΡΙΕΛΑ ΤΣΑΒΛΙΡΗ, ΜΙΛΕΝΑ ΤΣΑΒΛΙΡΗ

ΛΙΝΑ ΠΗΓΑΔΙΩΤΗ ΝΤΕΛΛΑ ΡΟΥΝΙΚ

ΛΙΝΑ ΠΗΓΑΔΙΩΤΗ, ΝΤΕΛΛΑ ΡΟΥΝΙΚ

 John Armleder ΝΤΕΛΛΑ ΡΟΥΝΙΚ ΚΡΙΣΤΗ ΔΡΙΧΟΥΤΗ ΛΙΝΑ ΠΗΓΑΔΙΩΤΗ

JOHN ARMLEDER, ΝΤΕΛΛΑ ΡΟΥΝΙΚ, ΚΡΙΣΤΗ ΔΡΙΧΟΥΤΗ, ΛΙΝΑ ΠΗΓΑΔΙΩΤΗ

 NOBUYUKI MATSUHISA

NOBUYUKI MATSUHISA

 ΔΗΜΗΤΡΗΣ & ΕΛΕΝΗ ΑΓΙΟΣΤΡΑΤΙΤΗ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ & ΕΛΕΝΗ ΑΓΙΟΣΤΡΑΤΙΤΗ

It’s good to know: Γεννημένος το 1948 στη Γενεύη της Ελβετίας, ο John Armleder έχει παρουσιάσει έργα του σε πολυάριθμους χώρους τέχνης, ανάμεσά τους η γκαλερί Tate στο Liverpool, το Κέντρο Έκθεσης Σύγχρονης Τέχνης (Kunsthalle) στη Ζυρίχη, το Κέντρο Τέχνης Dairy Art Centre στο Λονδίνο, η Wiener Secession στη Βιέννη, το Musée d’Art Moderne de la Ville de Paris στο Παρίσι, το Μουσείο Τέχνης (Kunstmuseum) στη Βασιλεία, το Kunstverein Hannover στο Ανόβερο, MAMCO – το Musée d’Art Moderne et Contemporain στη Γενεύη, το Casino Luxembourg – Forum d’Art Contemporain, τη Villa Arson στη Νίκαια, το Kunstverein στο Ντίσελντορφ, και το GAMeC στο Μπέργκαμο. Ο John Armleder εκπροσώπησε την Ελβετία στην Biennale της Βενετίας, ενώ την επόμενη χρονιά συμμετείχε στην Documenta 8. Έργα του έχουν παρουσιαστεί και σε ομαδικές εκθέσεις στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (MoMA) στη Νέα Υόρκη, στο Κέντρο Ζωρζ Πομπιντού (Centre Georges Pompidou) στο Παρίσι, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Punta della Dogana/Palazzo Grassi στη Βενετία, στο Μουσείο Τέχνης (Kunstmuseum) στο St. Gallen, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο St.Louis, στο Μουσείο Ludwig στην Κολωνία και στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Museum für Gegenwartskunst) στη Βασιλεία.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!