Ο Athena Organization παρουσίασε το κοινωνικό πρόγραμμα «People for People» με ένα lunch στο Μουσείο Μπενάκη!

04/10/2019 • LIFESTYLE

Την πρώτη ημέρα του Οκτωβρίου, το ATHENA Organization, ανακοίνωσε το κοινωνικό πρόγραμμα του «People for People», σε συνέντευξη τύπου, στο Μουσείο Μπενάκη.

Τρίτη μεσημέρι, στο Μουσείο Μπενάκη

Follow me…

Οι δημοσιογράφοι Γιάννης Ντσούνος και Χρήστος Κούτρας παρουσίασαν το καινοτόμο κοινωνικό πρόγραμμα στοχεύει να ενώσει όλους τους κοινωνικούς φορείς της Ελλάδα σ’ έναν δυναμικό κόμβο γνώσης, συνεργασίας και δράσης και τους καλεί να συμμετάσχουν, δίνοντας φωνή και βήμα στις κοινωνικές ανάγκες των ανθρώπων που ζουν στην Ελλάδα. Ο ATHENA Organization επιδιώκει μέσω του προγράμματος του, την υποστήριξη δράσεων και την κάλυψη διαπιστευμένων αναγκών από κάθε πόλη, χωριό ή απομακρυσμένη περιοχή της Ελλάδας, με τρόπο άμεσο και διαφανή σε επτά θεματικούς τομείς προς ανάδειξη και βελτίωση: υγεία, πολιτιστική κληρονομιά, περιβάλλον, κοινωνική μέριμνα, αθλητισμός, κοινωνική επιχειρηματικότητα και εκπαίδευση.

H Αθηνά Πάσσιου, Πρόεδρος του ATHENA Organization κατά τη διάρκεια της ομιλίας της

Το βασικό κανάλι του προγράμματος είναι η κατάλληλα διαμορφωμένη κοινωνική πλατφόρμα online δωρεών, όπου κάθε εξάμηνο θα αναρτώνται έργα κοινωνικών φορέων (ΜΚΟ, δήμοι, σύλλογοι, κ.α.) που εντάσσονται στους επτά τομείς, καθώς και του ΑΤΗΕΝΑ Organization για την κοινωνική και οικονομική υποστήριξη της ελληνικής κοινωνίας.
Στο ξεκίνημα του νέου προγράμματος και με δική του πρωτοβουλία, ο ATHENA Organization συμμετέχει με τρεις δράσεις που αφορούν την υποστήριξη των νησιών και απομακρυσμένων περιοχών της Ελλάδας σε ιατρικό εξοπλισμό, τη δημιουργία ψηφιακής εφαρμογής για την ψυχική υγεία των νέων και την υποστήριξη ενός ντοκιμαντέρ για τη διαχρονική και σημαντική πορεία του ελληνικού μαρμάρου που ενώνει την τέχνη, τη γη και το εμπόριο.

Αθηνά Πάσσιου, Πρόεδρος του ATHENA Organization, Στέλιος Καφαντάρης

Βασίλης Κεφαλογιάννης, Αγάπη Πολίτη, Στέλιος Καφαντάρης

Χρήστος Κούτρας, Δημοσιογράφος ΣΚΑΙ, Αθηνά Πάσσιου, Πρόεδρος του ATHENA Organization, Γιάννης Ντσούνος, Δημοσιογράφος ΣΚΑΙ

Σε δήλωση της η Πρόεδρος του ATHENA Organization, Αθηνά Πάσσιου, τόνισε «Με οδηγό μας τη συλλογικότητα και πυξίδα την ακεραιότητα, τη διαφάνεια και τον σεβασμό προς τον συνάνθρωπο μας, δημιουργήσαμε το People for People – Ο άνθρωπος για τον άνθρωπο – ένα πρόγραμμα κοινωνικής δράσης που εργάζεται για τον άνθρωπο, για την Ελλάδα. Για πρώτη φορά, ένας δυναμικός κόμβος γνώσης, συνεργασίας και δράσης έρχεται να δώσει φωνή και βήμα σε κοινωνικούς φορείς από κάθε γωνιά της Ελλάδας ενώ ταυτόχρονα θα λειτουργεί ως μέσο ενημέρωσης και κινητοποίησης προς υποστήριξη, σε όσους θέλουν να ενισχύουν με δωρεά την προσπάθεια των συνανθρώπων τους, του τόπου καταγωγής τους, της ντόπιας κοινωνικής ανάγκης που σε αρκετές περιπτώσεις δεν θα μπορούσε να έρθει στην επιφάνεια και να ακουστεί σε όλη τη χώρα, πόσο μάλλον να καλυφθεί. Σκοπός μας είναι το People for People να έχει άμεσο και θετικό αντίκτυπο στις κοινωνίες της Ελλάδας μας, στην Κοινωνία Πολιτών». Της συνένεντευξης Τύπου, ακολούθησε γεύμα στο Μουσείο.

Λεπτομέρεια από τα γλυπτά ως center pieces, στο τραπεζί του γεύματος

Ναταλία Αργυράκη, Ευφρονύνη Πολυζώη, Μαρένα Καδιγιανοπούλου

Η ομάδα του ATHENA Organization Ειρήνη Τσιαγκούδη, Αθηνά Πάσσιου, Πρόεδρος του ATHENA Organization, Ράνια Φιλοπούλου, Μαριάννα Δουκάκου, Μαίρη Αλιβιζάτου

Στέλιος Καφαντάρης, Χριστίνα Πολίτη

Τέσσυ Γκούμα, Φαίη Μπέη, Στέλιος Καφαντάρης

Γιώργος Πράσινος, Ναταλία Αργυράκη

Στέλλα Παπαδάκη, Αναστάσης Δάφνης

Τη διοργάνωση, επικοινωνία και το συντονισμό των ΜΜΕ της συνέντευξης τύπου, ανέλαβε η εταιρεία Avant Tales.

It’s good to know: O ΑΤΗΕΝΑ Organization είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 2018 και αποτελεί την φυσική εξέλιξη του Θάλπος-Ψυχική Υγεία. Mε πλούσια εμπειρία και γνώση δεκαπέντε ετών και με ενεργό και ουσιαστικό ρόλο σε κοινωνικά προγράμματα, στο χώρο της ψυχικής υγείας και γενικότερα της Κοινωνίας Πολιτών, o ΑΤΗΕΝΑ Organization έχει αποκλειστικά κοινωφελή χαρακτήρα και ενστερνίζεται ένα μεγαλόπνοο όραμα: την αλλαγή στις συνθήκες και την ποιότητα της ζωής των ανθρώπων που ζουν στην Ελλάδα.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons