Ο Απόστολος Χαντζαράς στην Spetses Gallery Akrororo!

01/07/2022 • ART, GO

Μερικά από πιο αγαπημένα μου θέματα είναι εμπνευσμένα από τις ιστορίες των Σπετσών. Μου αρέσει να γράφω για τα καλοκαίρια της, για τον βαθύ Αύγουστο, τότε που δεν υπάρχουν ώρες, παρά μόνο η ανατολή και η δύση, και όλα τα ραντεβού σου περιστρέφονται γύρω από αυτή. Μου αρέσει να μιλάω για τους ανθρώπους της, για τα ηλιοφιλημένα πρόσωπα των μόνιμων κατοίκων και την κομψή αύρα των πιστών παραθεριστών της. Μου αρέσει να περιγράφω τους σμαραγδί κόλπους, για τη Ξυλοκέριζα και για τη Ζογεριά, για τις μουσικές συνθέσεις από τον καλπασμό των αλόγων, τη δύναμη των απόνερων των θαλάσσιων ταξί και τα βιαστικά κορναρίσματα από τα μικρού κυβισμού μηχανάκια. Για τα μεθυστικά αρώματα και για τα νωχελικά απογεύματα, για τα cocktail party της, σαν δημιούργημα της εστέτ πένας του Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ . Όταν μπαίνει ο Ιούλιος, σαν όλα να συμβαίνουν στο αριστοκρατικό αυτό νησί, σαν τίποτα άλλο, πουθενά αλλού να μην έχει σημασία.
Πρώτη Ιουλίου σήμερα και τα νέα από το νησί έρχονται από την αγαπημένη μου Gallery.

Ο Απόστολος Χαντζαράς στην Spetses Gallery Akrororo

Όπου έπειτα από δύο παλαιότερες συνεργασίες και προσωπική φιλία μέσα στα χρόνια, η Gallery Akroproro στις Σπέτσες προσκαλεί αυτό το καλοκαίρι τον Απόστολο Χαντζαρά, σε μία έκθεση αναδρομικής διαδρομής της γνωριμίας τους, με έργα του ζωγράφου από την περίοδο που γνωρίστηκαν έως σήμερα.

Στην έκθεση το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει έργα σε νωπογραφία, μονοτυπίες, ελαιογραφίες, μικτής τεχνικής, που επιλέχθηκαν από το Δημήτρη Κορυζή, οικοδεσπότη του Ακρόπρωρο, στις ώρες της συνύπαρξης τους στο εργαστήριο του ζωγράφου τα οποία δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της γνωριμίας τους.

Ο ζωγράφος θα έχει την ευκαιρία να δημιουργήσει νέα έργα στο νησί των Σπετσών στο χρόνο των επισκέψεων του εμπνεόμενος από αυτό, τα οποία θα εκτεθούν στον χώρο διατηρώντας τη δημιουργική αυτή πορεία. Κατά τη θερινή περίοδο θα πραγματοποιηθεί επίσης ομαδική έκθεση σημαντικών καλλιτεχνών φίλων του ζωγράφου καθώς και νέων ταλαντούχων συνεργατών.


Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να δει το ζωγράφο, Απόστολο Χαντζαρά, στο ιστορικό κτίριο των Σπετσών, κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, καθώς και την αναμενόμενη ομαδική έκθεση.
Ο Apos θα παραμείνει στο Akroproro για αρκετό καιρό, μιας και θα βρίσκεται σχεδόν όλο το καλοκαίρι στις Σπέτσες. Η εκκίνηση των δραστηριοτήτων του APOS in Akroproro innovative art space θα γίνει το Σάββατο 16.7.2022 με μια δια ζώσης γνωριμία μαζί σας σε μια ξεχωριστή εκδήλωση.

Πόσο μου αρέσουν αυτά τα Postcards from spetses…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons