ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

O Άγιος Βασίλης και τα ξωτικά του στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Συλλόγου “Ελπίδα”!

Η Χριστουγεννιάτική γιορτή του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», μια γιορτή που περιμένουν κάθε χρόνο με ανυπομονησία τα παιδιά των ιδρυμάτων της Αττικής, πραγματοποιήθηκε και φέτος, για 13η συνεχή χρονιά, στο Μουσείο Νάσιουτζικ.

2

Όπως κάθε χρόνο, το Μουσείο φόρεσε τα γιορτινά του και άνοιξε την αγκαλιά του στα πάνω από 400 παιδιά των ιδρυμάτων : ΠΑΙΔΟΠΟΛΗ “ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ”, ΑΜΑΛΙΕΙΟ, ΑΡΤΟΣ & ΔΡΑΣΗ, ΠΑΙΔΟΠΟΛΗ “ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ”, ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑ, ΖΑΝΝΕΙΟ, ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ, ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ SOS, ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ, ΦΙΛΟΘΕΗ “Η ΑΘΗΝΑΙΑ”, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ “ΕΛΠΙΔΑ”.

3

Ο Άγιος Βασίλης και τα ξωτικά του ήταν εκεί από νωρίς το πρωί για να τα υποδεχτούν και να
τα… στρώσουν στη δουλειά στα χριστουγεννιάτικα εργαστήρια, όπου έφτιαξαν στολίδια, γλυκίσματα και face painting, αλλά και για να τα ξεσηκώσουν στους ρυθμούς της Zumba.

Λίγο αργότερα κατέφθασαν οι ταχυδακτυλουργοί για να παρουσιάσουν το συναρπαστικό Magic show τους: Έβγαζαν από το καπέλο τους χρωματιστά μαντήλια, μπάλες και άλλα πολλά που δεν χωρά ο νους, άναβαν και έσβηναν φωτιές, και έκαναν ένα σωρό καταπληκτικά μαγικά τρικ, όλα με τη συνοδεία ρυθμικής μουσικής, ανεβάζοντας έτσι το κέφι στα ύψη και αφήνοντας μικρούς και μεγάλους άφωνους.

Οι εκπλήξεις και τα παιχνίδια συνεχίστηκαν με τον μουσικό σώματος Θάνο Δασκαλόπουλο, που μαζί με δύο μουσικούς, παρέσυρε τα παιδιά σε έναν μοναδικό συνδυασμό κίνησης και μουσικής.

Κατερίνα Καραβάτου, Μάρκος Σεφερλής

Κατερίνα Καραβάτου, Μάρκος Σεφερλής

Βεβαίως από τη γιορτή δεν έλειψαν οι guest stars.To μουσικό συγκρότημα REC αφιέρωσε στα παιδιά τα καλύτερά του τραγούδια που απογείωσαν το κέφι τους, η Κατερίνα Καραβάτου παρουσίασε το πρόγραμμα, ο Μάρκος Σεφερλής και ο Γιώργος Καραγκούνης τους μοίρασαν αυτόγραφα και έβγαλαν μαζί τους αναμνηστικές φωτογραφίες.

Γιώργος Καραγκούνης, Άννα Παναγοπούλου

Γιώργος Καραγκούνης, Άννα Παναγοπούλου

Οι REC επί σκηνής

Οι REC επί σκηνής

Το μεσημέρι, στην πανέμορφα στολισμένη μεγάλη αίθουσα του Μουσείου Νάσιουτζικ, η χορωδία του Σπύρου Λάμπρου υποδέχτηκε τα παιδιά με υπέροχα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, κι εκείνα με πολλή όρεξη απόλαυσαν ένα πλούσιο σε εδέσματα γεύμα.

Κατερίνα Καραβάτου, Μάρκος Σεφερλής

Κατερίνα Καραβάτου, Μάρκος Σεφερλής

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ήταν εκεί για να καλωσορίσει τα παιδιά, να τους ευχηθεί «Καλά Χριστούγεννα» και «Καλή Χρονιά».

Η κυρία Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε από καρδιάς τον οικοδεσπότη της γιορτής, κύριο Νίκο Νάσιουτζικ, που με αφοσίωση συνεχίζει την παράδοση του αείμνηστου θείου του, Γιώργου Νάσιουτζικ, ο οποίος είχε υποσχεθεί στα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ» να γιορτάζουν κάθε χρόνο εκεί.

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Νίκος Νάσιουτζικ

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Νίκος Νάσιουτζικ

Αμέσως μετά το γεύμα, όλοι χειροκρότησαν με ενθουσιασμό τα παιδιά από πολλά ιδρύματα, που παρουσίασαν χριστουγεννιάτικα δρώμενα -ποιήματα, τραγούδια, σκετσάκια.

Η γιορτή που κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα ολοκληρώθηκε με ζωντανή μουσική και χορό, όπου τον τόνο έδιναν η Ορχήστρα των Ονείρων και οι ρυθμικές επιλογές του DJ.

error: Content is protected !!